Szeretném valakinek elmondani…

2012.02.05. 18:25

Sziasztok én Balázs vagyok 26 éves fiatalember. Nagyon szeretnék segíteni a nővéremnek, akiről itt valójában szó van. A betegség (skizofrénia) ugyanis őt érinti.
Dóri 28 éves, nagyon kedves, szeretetre méltó lány. 2010-ben végezte el a debreceni egyetem bölcsész karát, méghozzá angol szakon.
Nagyjából 5 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nála skizofréniát, 2007-ben 4 hónapot töltött pszichiátrián.. Azóta csak telnek az évek, de a dolgok sajnos nem javulnak. Mindig ugyanaz.. Visszatérő tévképzetek, szorongások és ugráló gondolatok. Nagyjából ezekkel a szavakkal tudnám a legjobban jellemezni a betegségét.
Vannak hónapok, amikor szinte teljesen jól van, bár ilyenkor is érez kisebbfajta szorongásokat, de ezek elviselhetőbbek. Azonban a 3-4 hónap jóllét után rendre jön a visszaesés.. Most is elérkeztünk egy ilyen fázishoz. A héten, csütrötökön elmentünk a SOTE pszichiátriára, ahol egy nagyon szimpatikus orvos fogadott minket és új gyógyszert írt föl Dórinak. Nyilván kell még néhány hét vagy akár hónap, amíg “megbarátkozik” az új gyógyszerrel, feltéve ha egyáltalán beválik ez a tabletta.
Amiért regisztráltunk ide:
Szeretnénk kapcsolatot tartani (ha lehet inkább személyesen) hasonló betegségben szenvedő fiatalokkal, akikkel megértik egymást, akivel tudna beszélgetni az érzéseiről és esetleg egymásnak tudnának/tudnátok tanácsot adni.
Jó lenne, ha  minél előbb feltudnátok venni a kapcsolatot.
Jelentkezéseteket várom az alábbi e-mail címekre:

balagewolf921@yahoo.com   – ez az én mail címem (Balázs)

doredo@freemail.hu   – ez pedig Dóri e-mail címe

Még annyit elmondanék magunkról, hogy rendezett családi háttérrel rendelkezünk, a mai napig a szüleinkkel élünk. Budapestiek vagyunk.

Válaszotokat, jelentkezéseteket várjuk!

Sziasztok!

#8494 gyomorfekely hozzászólása: 2012.02.12. 10:30

Balázs, nővérkédnek írtam pár bíztató sort, ami hírtelen tellett tőlem, természetesen sz@rt rá reflektálni, nyílvánvaló időpocsékolás volt írni. Boldoguljon ahogy akar. Nem kívánok semmi jót, visszaszívom, amit lefirkáltam annak. Lesz@rom. Egyébként meg nem kell úgy sápítozni, én is skizo meg borderline – azért viseltetem rühellettel nővéred iránt – vagyok, mégse dobtam fel, mert nem halálos, csak életfogytos, hacsak nem nyírja ki magát az. Ami ellen nem lenne kifogásom.

#8493 gyogyito hozzászólása: 2012.02.07. 18:59
#8492 Upani hozzászólása: 2012.02.06. 17:52

Szia Balázs!

Én 23 éves vagyok, a szorongásos dologban hasonlóak lehetnek az érzéseink – bár ki tudja kinél pontosan hogy van. Engem nem szkizofréniával diagnosztizáltak, hanem a neurózis és a szkizo közötti borderline személyiségzavarral. Én is elvégeztem a főiskolát, nyelvvizsgám is van, ugyanakkor a pszichés zavarok miatt nagyon nehéz. Különösen most. Kissé magányos lettem, várom a február 27-ét, amikor elvileg részt fogok venni egy 4 hetes terápián a sote-n. Sajnos, bulímiás is vagyok, bár sikerült lecsökkentenem a hányást heti kb. 1-re. De nagyon nehéz. Elég nehéz ilyen helyzetben társas kapcsolatokat fenntartani, megértésre találni. Én szívesen megismerkednék veletek, már amennyire kölcsönös az érdeklődés. Van egy drága barátom ő is skizofrén, bár az ő betegsége nem zavarja annyira a hétköznapi életét. Egyébként egy csodálatos ember, aki mögött hosszú terápiák állnak és bizony néha még meg kell kérdeznem, hogy 2 abszolút összefüggéstelen gondolat között mi az összekötő kapocs. Neki triviális számomra meg nem. De megértjük egymást. Mások vagyunk és ez a csodálatos az egészben. Ez az e-mailem, ha gondoljátok írjatok nekem: fightdotclub@gmail.com

Üdv,

Anikó

#8491 szandika25 hozzászólása: 2012.02.06. 16:49

szia balázs és dori.

elöször is jo dorinak hogy van egy lelkitársa méghozzá a testvére neem is van egy bátyám és öis szokot nekem támaszt adni.valoban nagyon rosz ez a betegség föleg a szorongást veszem ki belöle jobban. énis szoktam nagyon szorongani és akkor nagyon rosszul szoktam lenni. akkor hozzá szoktam bujni a páromhoz és akkor egy kicsit megnyugszom de a gyogyszer nekem is kell anélkül sajnos nem megy. nekem annyival nehezebb is a dolog mivel van egy 5 egy 3 és egy 1 honas gyerekeim igy nehezebb megbirkozni a betegséggel. énis fiatal vagyok 25éves és nemis gondoltam hogy valaha nekem ilyen betegséggel kell megbirkoznom.csak anyit tudok mndani dori hogy kitartás énis mindig ezt mondom magamnak. sziasztok. szandra

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close