Az én lányom skizofréniás

Téma címkék:
2012.03.19. 05:06

Segítsen valaki!

A lányom 18 éves és nagyon súlyos skizofréniában szenved, amit ő nem ismer el, vagy nem ismer fel.Már kétszer is volt a pszihiátrián, ahol különböző gyógyszerekkel kezelték, illetve adtak be neki.Többször előfordult, hogy az orvos és az ápoló is kinevette, amikor a valóságtól eltérő dolgokat mondott,ezmiatt saját felelősségünkre hazahoztuk, de most már nem bírjuk tovább.Valami megoldás kellene, mert a lányom teljesen félrebeszél. Olyanokat mond, idézem: tegnap nem ettem semmit, lefeküdtem majd reggel egy kilóval voltam nehezebb-az állkapcsomat szélesítették és csúnya lettem ezt tették velem-elvették a szépségemet,adják vissza amit elvettek-gonosz vagy mert megátkoztál-én vagyok az emberiség megmentője-engem a szellemek irányítanak és ezen nem tudok változtatni.

Sok hasonló, vagy teljesen más, a valóságtól eltérő dolgok foglalkoztatják. Már nem csetel a számítógépén, már a telefonját sem használja, értelmes dolgokról nem lehet vele beszélgetni. A gyógyszert ismételten adjuk neki már egy hete, de semmit nem változott az állapota. Nem tudom mitévőek legyünk, teljesen el vagyunk keseredve. Sajnálom de ez nem segít rajta. Ha volna szakorvos, aki érdemben tudna segíteni az jó lenn. Általában a jó orvosok Pesten vannak, mi Szegeden lakunk, de ha kell akkor felvisszük a fővárosba. Állandó felügyelet mellett kell tartani, mivel félő, hogy kárt tesz önmagában és másokban is. Van úgy, hogy napokon keresztül csak pár órákat alszik, csak mondja, mondja de kiabálva a magáét, cigarettázik nagyon sokat. Tudom, hogy ez így nem jó, de mit tehetek? Ma kihívtam az orvosi ügyeletet mert nem bírtam már de ők csak beszélgettek velem és a nejemmel, de semmit sem csináltak, mivel ők nem szakorvosok.

Nagyon meghálálnám ha valaki tudna érdemben segíteni. Vállalkozók vagyunk, a munkánkat sem tudjuk már rendesen ellátni, alkalmazzottaink vannak, akikért felelősséget kell vállalni.

Mindenkinek további szép napot!

 

#8917 Mimi21 hozzászólása: 2012.07.13. 18:59

Sziasztok!

A mi történetünk 6 éve kezdődött! Egyik napról a másikra “furcsán” kezdett viselkedni! Ami abban nyilvánult meg h erős hallucinációi voltak! (pl. be van kamerázva a szobája), ez így ment 1-2 napig, nem tudtuk mi ez , csak hogy baj van, mivel nem volt diagnózis, így küzdelmek árán jutottunk be a kórházba! Ott megállapították a testvérem skizofrén! Convulexet ls ripedont kapott. Haza engedték, dolgozott, nagyából rendbe volt, de sajnos voltak hullámvölgyek. Így telt el lassan 6 év. Majd 4 héttel ezelött ismét “furcsa” tünetek jelentkeztek. Állandóan rádiót hallgatott, közben ment a tv, a családdal abszolút nem kommunikált ( de ezt szószerint értem, egy szót sem), ha szóltunk hozzá, akkor inkább arréb ment. Nevetett magában, ez odáig fajult, hogy sem nem evett, sem nem aludt, ült a szobában órákon keresztül csenben két potra meredve (két kábel lógott le), közben láncban szívta a cigit. Mivel már nem tudtuk kezelni a helyzetet és féltünk h a nem evés miatt , vagy a hallucináció miatt baja esik, így kénytelenek voltunk mentőt hívni! Bevitték, a kórházba, ahol egy hétig  a zárton volt, majd 3 napot az osztályon, átállították egy másik gyógyszerre (az invegára) és kiengedték! Kiderült hogy a skizofrénia mellet súlyos hangulat ingadozásai vannak, üldözési mániával társulva! Minden szép volt, azt hittük hogy megtörtént a csoda. Ám egy hete ismét valami “elromlott”. Újra egész napos rádió hallgatással kezdődött, majd egyre kevesebbet beszélt, evett , aludt, mígnem 3 napja súlyosan elkezdett hallucinálni. Pl.: UFO-kal, robotokkal “beszélt”, mostmár hangosan, hozzánk nem szólt, de pl. egy magában ült és azt vettük észre hogy kacag, majd veszekszik “valakivel” , hogy ne bántsák a testvéreit inkább őt vigyék.Ismét a mentőt kellett hívni, tegnap be is vitték, ma voltam bent édesanyámmal nála, de azt javasolták hogy ne menjünk be , mert lekötözték! A bátyám nem ilyen! Mi csak úgy hívjuk ezt az állapotot, hogy a másik világban van! Egy nagyon összetartó, szerettel teli családban nevelkedtünk, a szüleink nem isznak, szeretik egymást és minket mindennél jobban Hogy lehet hogy éppen velünk tröténik ez?! Van ebből kiút??? Egy érzelmileg gazdag, jószívű, intelligens, szép fiatalember a testvérem! Miért pont vele/velünk történt meg ez? Hogyan tudnánk neki segíteni ebben a végeláthatatlan harcban???? Nagyon elvesztünk most…. Édesanyámban 1000 kérdés merül fel, amikre nem tudja választ, pedig keresi (és én is)

Várom válaszotokat!!!

#8916 profeta hozzászólása: 2012.03.23. 06:25

Tisztelt szülők!

Mint skizofrén beteg,azt javasolom,hogy mielőbb vigyék a lányt egy pesti kórházba.Ha jó orvost találnak,az nyugtató injekciót fog neki beadni,amitől alszik egy nagyot,3 napig kába lesz és elnémulnak a hangjai.Nekem a Haloperidol injekció szokott beválni.Mellé Akinetont kell kérni a görcsök miatt,amik mellékhatásként jelentkeznek.(Maguktól nem adnak előre,csak ha a görcsök jelentkeznek,amik igen kellemetlenek.)Ezután egyéni és csoport terápiára és gyógyszeres kezelésre kerül sor.Én a Dél-Pesti kórház pszichiátriai osztályát ajánlom Önöknek.Beszéljenek ott egy orvossal.Szerintem Pesten van a legtöbb esély a gyógyulásra,vagy legalábbis a tünetek enyhítésére.Több hónapot is igénybe vehet a kezelés. Fontos a szeretet és gondoskodás éreztetése és rengeteg türelemre van szükség,de ezt gondolom,már Önök is megtapasztalták.Amennyiben további információra,segítségre lenne szükségük,kérem,írjanak a bothianus@indamail.hu címre és amiben tudok,segítek.Természetesen ingyen. Kérem,hogy kerüljék a sarlatánokat,boszorkányokat stb. mert ezek csak rontanak a helyzeten.Sikeres tünetmentességet kívánok.

#8915 tuba66 hozzászólása: 2012.03.19. 18:14

Kedves Szülők!

Az én fiam is skizofrén,20 éves.Tudom,hogy mit élnek át és,hogy milyen nehéz.Az antipszihotikumokat sikeresen alkalmazzák a tünetek megállítására.Sokféle hatóanyag van ,mindenki más,mindenkinél ki kell tapasztalni,hogy mit és mekkora dózisban.Nekem azt mondták,hogy néha egy év is kell,hogy minden rendben legyen.Pontosan kell szedni és több hét is kell,hogy hasson.Az én fiam már egy kicsit jobban van.Kitartást és sok erőt kívánok.

#8914 atlantiszi hozzászólása: 2012.03.19. 06:55

Kedves Uram!

Biztos vagyok abban, hogy az orvosok ezen nem tudnak segíteni,sajnos a lelki dolgok gyógyítása a tüneti gyógyászat határain túl vannak.Nem beszélve  az érzéken túli zavarok kezeléséről,sajnos a gyógyszerek sincsennek erre hatással,esetleg még jobban megzavarják a valóság érzékelésében.Segíteni csak türelemmel, a lelki ok vagy okok feltárásával, az esetleges ártó szellem levételével lehet.Több hasonló jellegű problémánál segítettem már.Sajnos az  ilyen eseteket skizofréniaként,gyógyíthatatlan problémaként kezeli az orvostudomány,számukra ez megfoghatatlan.Ha gondolja szívesen segítek a megoldásában,hogy lánya végre újra visszakapja 18 éves énjét, és újra értelemet találjon az életben:Telefonon részletesen is tájékoztatom,hogy mi az amit én érzékelek a lányánál.

gmail.com

Elérhetőségeim:

mobil:0670-238-20-89

e-mail:laszlo.thot@gmail.com

Üdvözlettel:Tóth László lelki segítő (met.pszichoterapeuta speciális tanácsadó)

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close