KÉRDÉS

Téma címkék:
2013.02.05. 18:33

Szép estét!

Ki lehet az akinél kizárt, hogy valamilyen pszihés eredetű betegséget (gondolok itt: depresszió,pánikbetegség, stb.) tudnának diagnosztizálni?- vagyis milyen tulajdonságokkal kell bírni ilyen embernek.

#10750 tonic12 hozzászólása: 2013.02.24. 09:27

hát Gabi … sokkal lejjebb a történetemet leírtam – csakhogy én a pasid oldaláról látom ugyanazt a kapcsolatot amiben 7 éve vagyok benne , és nem onnan ahol te vagy  . Én csak azt tudom mondani ehhez a szeretem – gyűlölöm féle kapcsolathoz , hogy baromi nehéz és nemcsak neked .. Én nem ismerhetem a pasidat , de ismerem a élettársasamat? páromat? vagy nem is tudom minet , mert valószínű hogy ugyanúgy “viselkedik” vagy inkább jobb szóval éli az életét  – mint te .. Azt teszi ami az ő szmára a jó , és ami meg nem jó  attól elzárkozik , beszélni nem akar róla és ilyenkor látni sem akar sőt ! gyűlől és stb,stb .. ilyenkor “eltünik” pár napra és nagyon ritkán találkozunk , ill. csak pár órára .. és aztán 1xcsak megint minden szép és minden jó – pár napig , és aztán valamikor varázsütésre minden bevezető nélkül a  folyamat kezdődik elölről .. Akkor “tér észhez” és mindig , amikor  elegem lesz ezekből a folyamatokból és ugymond “váltani” akarok szeretnék és azt meg meg is érzi a “női ösztöneivel” .. Nem tudok rá megoldást , mert az egész dolog irányíthatatlan .. vagy a pasid meg tudja szokni hogy “így vagy” , vagyis ebben az állapotban élsz , vagy nem … elcipelni pszichohoz lehetetlen , mert a rossz passz esetén elmenekül /az előbb leírtam hogy hogyan / a jó passzokban meg pontosan meg azért, hogy most meg “miért vagyok negatív ” amikor neki semmi baja nincs menjek el én “mert én vagyok a hülye “… Vagy te -vagy a nőm esetében saját maga ismeri fel , hogy kell külső segítség , vagy senki se ismertetheti fel vele .. Innen “kézzel ” fogható segítséget nem fogsz tudni kapni – az tuti .. A “séta” ,  “az erdei jó levegő” , a “gimnasztika, yoga ” a “sport” vagy éppen a “hobbi” semmit nem ér itt , hiszen nem a testtel van probléma , hanem egy megrögzült magatartás formával van gondjaitok és agyilag / amiben van minden , pl. erőszakos hajlam vegyítve némi pszichopatasággal , + érzelmi szélsőség és ráadásul tervezhetőség  a leghétköznapi módon is elképzelhetlenség akár pár órával későbbre nem hogy másanpa vagy hosszabb időtávra  / , amit vagy külső segítséggel / dokiva/ lehet valamennyire normális szintre “levinni” vagy legalább is csökkenteni oda – vagy nem ..   az elmúlt  hét év alatt nekem ez a tapasztalatom

#10749 bordigabi hozzászólása: 2013.02.23. 22:37

szóval  a  faszomki van elegem van  az emberekből az életemből abból h  mindíg másoknak kell m,egfelelni     és mosolyogni kell…kell    kell     kell     kell     kell    …..fúj   fúj   fúj   utálom magam  az életem et mindent de bármilyen segítséget eléfogadok……:)

#10748 bordigabi hozzászólása: 2013.02.23. 22:35

megint   érzem  a pánikot  a saját pasimtól  pánikolok  akkor érzem hogy létezem   ha  azt csinálom ami neki nem tetszik   de ha azt csinálom akkor nem fog engem szeretni…és akkor belehalok   segítsetek…..mert nem akarok magamban kárt tenni….valami olyan emberrel lenne jó  élőben beszélni  aki megért és nem  támad le…nem  beszél bele  az érzéseimbe  csak azt azt mondja  igen  én megértelek téged szeretlek elfogadlak  de ne csak mondja hanem érezzem is azt,..

#10747 bordigabi hozzászólása: 2013.02.23. 22:32

Sziasztok gabi vagyok kurvára szarul érzem magam beszélnem kéne és egyszerűen valami nem engedi hogy beszéljek valami bennt tartja  nagyin szar komolyan.itt van velem akit szeretek és segíteni akar és én elmondanám neki mi a baj de félek tőle  mert az jut az eszembe állandóan amit anyám csibnált velem  mikopr kicsi voltam ha elmondom az érzéseimet….nála is azt érzem hogy érzelmileg zsarol meg ilyenek  félek tőle és szeretm egyszerre egyszerűen megfulladok ettől.itt ül nézi a meccset  és egyszerűen nem nmerek megnyílni oylan mintha lenne bennem valaki   vagy   valami  ami fél tőle…nagyon rossz érzés.10  éve szenvedek ebben  és egyszerűen nem  vagyok jobban..fura amikor  megváltozik a környezet  akkor jobb és akkor azt érzem hogy hogy ki akarom őt beszélni  de ha kibeszélem  őt lelki ismeret furim van..nagyon rossz  és akkor azt mondja hogy miért nem neki mondom el..hát azért mert félek tőle és egyszerre szeretem is. nagyon rosssz érzés.  úgy  érzem menekülök önmagam elöl  olyan mintha  mindig másik ember  jönne elő belőlem..Nagyon rossz.szétfeszíti ez az érzés a mellkasomat  egész nap.Akibek van ötlete segítsen nekem mert lassan belehalok.Nagyon  rossz.

komolyan.legszívesebben önmagamban tennék kárt mert a fizikai fájdalom nem olyan rossz minta lelki.Borzasztó hogy el lehetne mondani valamit ami fáj  de egyszerűen  csak  gyötrődsz..de ha meg elmondom lehet az nem tetszik neki és akkor leszíd.vagy elutasít.Igazából az a bajom hogy megbeszékltük csak barátok leszünk  de   mégis összejöttem vele mégegyszer…ő  tiszteletben tartotta de valami belső erő  megint arra késztetett hogy kezdjem újra.és most megbántam….de ha nincs velem az a baj.mert akkopr  azt érzem hogy megbánrom nagyon rossz    és  haragszik rám amiért ilyen vagyok.Hiába olyan amilyen  akkor is azt érzem mintha nem azt mutatná ami van.Mindig meg akarok változatni a kapcsolatban valamit de egyszerűen amikor megváltoztatom akkor  megint rájövök hogy nem jó úgy és megint meg akarom változtatni.Ki vagy mi vagyok én valójában……Nagyon félek  rettegek komolyan….nagyon rossz…segítsetek…namika……namaskar

 

 

 

#10746 tonic12 hozzászólása: 2013.02.08. 17:55

na ja … :o)  jó kis cucc lenne .. elképzeltem magam csuhában és merengve egész nap ..  valami ócska trauma kellene ahhoz hogy “úgy maradjak”  .. nem ..ez inkább kultúra  ill. mélyen a velejéig ható hagyomány tisztelet kérdése pici kortól kezdődően  hogy valaki  buddhistává váljon .. innen  Budapestről  a XI kerületből nézve  ott mindenki  vagy komoly depresszív tünetekkel küzd , vagy barom módon le vannak szedálva – lámástúl   :o))  / ráadásul mákjuk : nincs orbánjuk sem gyurcsányjuk -de  még nav-juk sincs nemhogy nemzeti dohányboltjuk .. így persze hogy  könnyű :o)

a helyes út …?

hang – sztem ez önbecsapás ..mármint az ,hogy az egyik nyomoruságos életből a homlok ellenkezőjébe másszunk bele .. ja ..a dzsumbujból  menjünk a zöldbe és irány a természet !! együnk ezt -igyunk azt mert ez a helyesegészséges .. közben meg a gyerekeinket nyomjuk előre a felsőfokúkra több diplomára 3 nyelv ect .. ez aztán az igazi kavarás ../miről is szól ez a site alapból ?  :o)))

#10745 hang hozzászólása: 2013.02.07. 14:18

Szép napot!

Köszönöm a hozzászólásotokat  tonic12 és klmáan. Remélem az alábbiakhoz is lessz véleményetek.

Valami hasonló véleményekre számítottam.Tehát  az adott időben rendelkezésre álló pénz mennyisége  az ami nagyrészben okozhatja ezeket a  tüneteket. Akkor most kérdezek valami mást.

Véleményetek szerint, eltudjátok képzelni azt, hogy a dalai láma vagy a hasonlóképpen élő szerzetesek pánikbetegségtől netán depressziótól szenvednének? Ha most egy kis mosolyt csaltam ezzel a mondattal az arcotokra már megérte, ugyanis egy pillanatra más szemszögből láttátok a kérdést.Tudtommal egyikük sem vagyonos ember és talán minden értékük az, amit magukon hordanak. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a himalájába kell menni és  kolostorba vonulni ahhoz, hogy megértsd a körülötted lévő világot.Össze lehet eggyeztetni a keleti filozófiát a mi fogyasztói világunkal? Itt kell keresgélni, szerintem ez a helyes út.

Üdv: a hang

#10744 tonic12 hozzászólása: 2013.02.06. 17:52

azt én sem tudom  hogy kinél lehet kizárt, inkább azt lehetne hogy kinél valószínű hogy pszichés eredetű a problémája .. az biztosra veszem viszont  hogy a pénztelenség egyfajta pszichózist eredményez , de ezért még nem írhat fel a pszichiáter havi + 100 ezer forintot , de ezért még csak be sem fekteti megfigyelésre /bár , ha súlyos az ügy akkor nem annyira a pénzzel hanem más már régebben  meglévő kisérő tünetekben jelentkezhet a  zavar   .. /ki van jó hangulatban ha elfogy , vagy nincsen pénze ?/ Nyilvánvalóan az lehet a pszichéssen terhelt , aki mindenféle körülményektől mentesen is úgy viselkedik magával és szociálisan másokkal    általában /tehát nem csak rossz a hangulata x ideig/ , amit a doki már diagnosztizálhat .. hogy több doki többszőr is mást/másfajta pszichotikus félét  állapít vagy nevez meg ….erre csak azt tudom írni/mondani enyhe paraszti logikával, hogy ez a fajta tudomány nem éppen arról híres hogy mint a plasztikai sebészetnél – túl ferde az orra .. Ebbe a szakmába – hivatásba pontosan ezért bárki beleszólhat és ganézhatja , belerúghat és kétségbe vonhatja hogy egyáltalán van ..,  vagy éppen dicsérheti .. az utóbbi a kevesebb , ill. nem is hallottam dicséretről még sohasem ..    az agyban levő folyamatok magyarázata a legnezebb ügy az egész világon .. bele lehet trafálni hogy éppen mi a baj, de előtte ?…., – nincs és  nem is  lehet semmilyen garancia félét adni , de kérni sem .. /kenje be vastagon voltaren kenőccsel , akkor nem fog fájni

klmaan
#10743 klmaan hozzászólása: 2013.02.06. 16:53

Szia “Hang”!

Ez jó kérdés! Ezen már én is gondolkodtam. Mindenki életében akad nehezebb időszak, vagy éppen olyan nap, hogy kiakad, elkeseredik, stb. S ha ilyen lelkiállapotban vizsgálják, akkor milyen eredmény születik? Feltéve, hogy milyen eredményre törekszik?

Ezt a saját tapasztalatom alapján is írom. Közel azonos időből van 2 ellentétes leletem. Egyiken teljesen normális vagyok, a másikon személyiségzavaros közepes depressziós. Szóval, nem nagy bizodalmam van az e terület orvosaiban, pszichológusaiban. Ahányan vannak, annyi elmélet, annyi vélemény! Persze, most lehet az én esetemre azt mondani, hogy nagyobb a valószínűsége annak, hogy normális vagyok, de akkor is!

Van gondom, de azon meg nem tud segíteni egyik sem! Esetleg akkor, ha lenne nagyon sok pénzem, s nem lenne gond, hogy mennyi időt töltünk beszélgetéssel. Ha lenne nagyon sok pénzem, akkor meg nem lenne gondom, s lényegesen jobban érezném magamat a bőrömben, mert akkor olyan dolgokra költeném, ami jól esik, érdekel, felfrissit, és élvezném az életet és a szabadságot! Persze, nem minden a pénz, de sajnos fontos, és sok mindenre jó!

Üdv: Klmáan

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close