depressziós vagyok 20éve

Téma címkék:
2013.03.03. 17:22

kb 20éve van depresszióm,azt mondják már gyerekkoromban is volt,meg szülési depresszót kaptam. ma 38éves vagyok,és csak rosszabb.többször voltam kórházban,7szer volt öngyilkossági kisérletem.senki nem ért meg.segítséget kérek!!!!!!!!!!!értéktelennek érzem magam.állandóan fáradt vagyok,a szex sem érdekel.van barátom,de sajna ő sem igazán érti,próbál segíteni,de nekem szakemberre van szükségem!!!!!!!!!

#11367 Gabo hozzászólása: 2013.03.05. 14:11

Szia Brigi!
Ha van kedved, erőd levelezni, szívesen levelezek veled. Bipoláris depressziós vagyok, pánikbetegséggel fűszerezve. Óvatosan merem csak leírni, hogy talán kezdek kijönni belőle 7 év után. E-mail címem: ifjuildi@indamail.hu

#11366 tonic12 hozzászólása: 2013.03.05. 11:09

én biztos nem tudok segíteni  mivel nem én , hanem a párom van borderline “állapotban” már a sokadik éve , ezért így csak nagyjából tudom illetve látom is kívülről hogy micsodák ezek …

ez azér már több mint ahogy elkezdted itt. Szóval hosszú kezelés alatt sem javult az állapotod, és majd mindenkivel megromlott a viszonyod az állapotod miatt /is… fogalamam sincs milyen az “alapod” /…No meg ezért utálod magad .. Itt inkább arról van szó /szerintem/ hogy a közeledbe levők nem , vagy már nem tudják – vagy nem akarják vagy képesek  tolerálni az állapotodat , az azzal járó izéket .. Ha minél jobban utálod ezért magad , annál jobban nem lesznek képesek még megannyira sem segíteni vagy eltűrni ..magyarán és ha jól értem , már egy jóideje elfordultak tőled .. a gyógyszerek úgy ahogy segítettek , segítenek .. , illetve kisebb nagyobb idő múlva hoztak időlegesen rendbe a korházban ..

mivel mint írtam én nem értehetek ezekhez .. de van egy olyan ajánlatom ,aminek ezekhez semmi köze nincsen ..

A napi szokásos tevékenységeid helyett , vagy adott napszakban , csinálj egészen mást – olyant, amit sosem csináltál .. Menj fel holnap délelőtt 11 óra felé pl. a János hegyre .. és ha ott vagy , akkor először is ne sétálj, hanem kajakra menjél felfelé és addig amig az  erődből telik .. szuszogj , erőlködj …addig menj míg el nem fáradsz – de rendesen  és nem ám picit ! .. tudom hogy nem érted, de most nem az a lényeg hogy megértsd , hanem hogy csináld . Ha megcsináltad… akkorj írj,..de csak akkor

#11365 brigipi hozzászólása: 2013.03.04. 17:59

engem 20éve kezel az idegondozó.1 fiam van,a párkapcsolatom már nem jó.csak súlyosbodik az állapotom.a teherbírásom a munkában csökkent.a kórház sok eredményt nem ért el.a gyógyszerek nem megoldás.cseréljük csak állandóan ez nem megoldás.utálom magam.nehéz leírnom mit érzek.az állapotrom állandó,hol jobb kicsit ,hol rosszabb.bipoláris zavart is diagnosztizáltak.a fiammal nem jó a kapcsolatom. a szülési depressziót későn vették észre,rá 2-3évre.utánna kerültem először kórházba 3 hónap alatt tettek nagyjából rendbe.

#11364 tonic12 hozzászólása: 2013.03.04. 13:09

ez így kevés is meg sok is … ha 20 éve depis vagy, akkor hogy gondolod hogy itt segíthetnek rögvest ? Persze úgy igen valamelyest , hogy adnak egy doki címet.. de sztem ez nem lesz elég neked .. ha a depid súlyosbodik ,akkor mindenképpen gyógyszeres kezelésre  lenne szükséges neked.. csak azt kell megtatlálni/nod , hogy melyik az a gyógyszer ami a legmegfelelőbb az állapodotra .. Ezeddig nem kerestél dokit a bajodra ?  Egy rahedli kérdés merül fel – csak így látatlanban : mindig jelen van ez az állapotod?… vagy “rádjön” időközönként ? vagy az életed minden perce depis ? Kezeltek e már ? Milyen az életviteled ? Elhíztál ? Sovány vagy ? Mit és hogyan eszel ? Mit szóé hozzád a közvetlen környezeted ? Mi az hogy nem érdekel .. pl.: a szex ? Dolgozol ? … és még folytathatnám azokkal , amik nagyban befolyásolják az állapotodat .. IAz lyen állapotra nagyon összetett dologból áll össze a “segítség”  ..

az is jelzésértékű , hogy elsőnek a fáradékonyságot , másodsorban a szex-t /?? / , és “csak” harmadsorra tetted az “érték itéledetben” a “barátodat” … valami így már! nem stimmel .. Nekem így az súgja valami, hogy nem akarsz fáradt lenni a szexhez  …Nem rossz partner viszonyban élsz esetleg és “ráadásul” ? szülési depi ? Van/nek/ gyereked /keid ? és még sorolhatnám ..

Sorban kellene rakni valamket először is .. A röpke de jobban levő állapotodban szükségszerű lenne megfogalmaznod magadnak , hogy ténylegesen mik azok a prioritások amik fontosak neked … és kezd az első ponttal  .. nincs egyetlen! megoldás az tuti ha ezeddig nem volt .. van sok , amiből és amiben a fontosságok alapján hason vagy négykézláb kúszva mászva de meg kell valósítani -dokival ,terápiával,  gyógyszerrel vagy anélkül , de neki kellene látni .

sztem nagyon más út nincs …

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close