paranoid skizofréniám van

Téma címkék:
2013.03.14. 07:38

Kedves Válaszolok!

Az első jelentkező aki írt nekem, Jézus Krisztust ajánlotta. Nos, vallási paranoiád van. Próbáltam én is Istenhez fordulni, de nekem nem megy. Hiszek Istenben, jó dolog, hogy vannak vallások. De ez van. Hibának tartom, hogy abbahagytad a gyógyszereid szedését, ha kiürül a szervezetedből lehet, hogy vissza fogsz esni. Bár ne így legyen.

A második válaszoló megtisztelt a véleményével, megpróbálok masszőrként tanulni. Voltam az egyik kórház foglalkozásegészségügyi orvosánál, azt mondta tanulhatok, de csak házaknál dolgozhatnék feketén. Voltam a másik foglalkozásegészségügyi orvosnál, nos, ő már felvenne, de a pszichiáterem engedélyére lenne szükség, aki csak csökkentet munkaidőt engedne.

Pedig bírnám a 8 és 12 órát is. Úgy vettem észre, ezzel a betegséggel leírják az embert.

Egyébként súlyos demens mamámat gondozom, már 4 éve.

Én úgy dontöttem, anyámat nem hagyom magára, ha lesz lehetőségem rá még a közmunkában vállalok állást.

Idős már anya is, télen félve hagynám egyedül.

Van egy kis földem, abból tanulok. Én szociális otthonba fogok menni. Volt egy visszaesésem gyógyszer szedés mellett, csúnya volt, félek, hogy még egyszer előfordul.

Szívből örülök a hozzászólásoknak! Szeretettel gondolok rátok: szundi

#11538 kisdavid75 hozzászólása: 2013.03.18. 14:22

Kedves Szundi!

Nincs vallási paranoiám. A paranoia azt jelenti, hogy üldöztetéses téveseszme. Aki ebben szenved, azt gondolja, hogy megfigyelik őt, követik, hallják a gondolatait, vagy sugalmaznak neki gondolatokat. Semmi ilyesmire nem gondolok. “Diagnózisod” karakterisztikus, határozott, ámde minden valóságalapot nélkülöző, téves vélemény.

Másik: valami orvos megírhatná, mennyi idő a gyógyszer kiürülési ideje a szervezetből, de ha figyelmesen elolvastad a történetem, kiderül, hogy mostanra már kilenc és fél hónapja nem szedek gyógyszert és állapotom ezidő alatt nemhogy nem romlik, hanem folyamatosan javul. Laikusként úgy sejtem, ennyi idő bőven elég kell legyen, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetből, de egy szakértő kérem cáfoljon meg, ha rosszul sejtem.

Segíteni akartam neked, hogy tudd, Jézus Krisztusban van remény, és erre élő példa vagyok. Sajnálom, ha ezt elutasítod, ámde úgy vélem, ez még nem jogosít fel, hogy diagnózisokat állíts fel rólam, vallási paranoiásnak minősítve engem.

Remélem, egyszer eljutsz a szabadító Jézus Krisztushoz te is és te is megtapasztalod, amit én. Ha nem zárkózol el előle, akkor semmi akadálya ennek!

 

Üdv: Dávid

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close