Skizofrénnel élek együtt – beszélgetés Szundival

Téma címkék:
2013.03.16. 20:32

Kedves Szundi!

Ha van kedved és időd olvasd el ezen az oldalon található bejegyzéseimet! Talán hasznát veszed. Csak egy két gondolat ezekből. Nejem a skizofrén, s fáj leírnom, de egy skizofrénnel együttélés hatalmas lemondást, empátiát követel. Ez nem önsajnálat! De biztos Te is tisztában vagy vele, hogy két egyforma tünetcsoport nincs. Másként és másként zajlik le ez a betegeknél. Nejem is paranoid skizofrén, sőt téveszméi(doxazmái)vannak. S amiben eltér pl. Tőled, Neki nincs betegségtudata! Ez talán mindennél rosszabb, hiszen semmilyen gyógyszeres beavatkozást nem fogad el. S a legtújabb rendelkezés szerint kényszergyógykezelést nem engedélyezik most már! S a külön világába nem tudok “belépni”, mert akkor én gonosz vagyok. De most nem az ő problémájáról akarok beszélni. Neked próbálok egy két tanáccsal segíteni, ha elfogadod. Az egyik legfontosabb, hogy mindenki másként éli meg, ill. éli át a betegségének szörnyű tüneteit. A másik, szintén el nem hanyagolható dolog, hogy a skizofrénnek teljesen önmagának kell szinte megoldani a problémáját!

#11590 RemesJill hozzászólása: 2013.03.22. 16:43

köszönöm válaszod :))

#11589 demabako hozzászólása: 2013.03.22. 16:18

Kedves RemésJill!

Egy helyen nár írtam, nem vagyok okostojás, csupán eddigi élettapasztalaimat jelenítem meg. Neked is azt üzenem, hogy olvasd el átgondoltan eddigi írásaimat, hátha segít. De! mint már írtam, legfontosabb, hogy olyan pszichiátered legyen, aki elsősorban pszichoterápiával, segít Neked. Látszólagos ellentmondás amit most írok. Hál’Istennek még a mai ismereteink az egészségügy területén nem olyan fejlettek, hogy valaki “túrkálni” a másik agyában! Csak amennyi bepillantást enged a beteg! A hatalom urai már régóta szeretnék, ha lehetne ilyen eljárást alkalmazni. Gondolj bele, mennyi visszaélést követnének el a hatalom mániások! Isten őrizz, hogy megvalósuljon Orwell.1984 c. könyve!Itt a “nagy testvér” mindenkit megfigyel, gondolatrendőrség létezik, s a hatalmat csak egy kicsit is krizálót könyörtelenül büntetik, akár halállal!

Kiemelem! Csak a beteg tudtával, hozzájárulásával lehet gyógyítani úgy, hogy közöljék vele, mit, miért és hogyan csinálják, amit csinálnak. S közölni, a várható kövekezményeket. (szomorúan írom :egy depressziós barátom lett öngyilkos, mert orvosa szerint, még kell szednie a gyógyszert, ill. váltott, mert az már nem használt)

De ez ne rémisszen el! Az hazudik, aki azt mondja, meggyógyít ebből a betegségből. Ismétlem magam! C s a k  v a l ó s  ö n i s m e r e t t e l  s e g í t h e t s z Magadon!S persze egy lelkiismeretes pszichiáterrel, segítő! családi, rokoni és ismerősi környezettel!

Mielőbbi jobbulást kívánok!                    demabako

#11588 RemesJill hozzászólása: 2013.03.21. 20:06

Kedves demabako ! … engem nagyon sokat foglalkoztat hogy milyen ez az egész kívülről és hogyan tehetném ezt könnyebbé a környezetem számára … rosszabb pillanataimban teljesen lefoglal a saját világom és gondjaim tömkelege … de mikor viszonylag jol vagyok és kicsit kitekintek a magam köré épített fal mögül … eszembejut mennyi fájdalmat okoztam más embereknek főleg azoknak akik szeretnek mindezek ellenére … igaz a környezetemben seni se tudja mi a bajom vagy h van e egyáltalán aármi komoly … ez néha elég zavaró … de sokszor jó .. nem tudom … én csak azt akarom tudni mit kell tennem hogy ne veszítsem el a szeretteim … mert sajnnos már elkezdődött … zárulnak a kapuk és elzárnak mindenkit akik fontosak nekem ..

#11587 demabako hozzászólása: 2013.03.20. 15:21

Szia Szundi!

Elnézést, ha valamit félreérthetően fogalmaztam. Ismételni nem akarom magam, bár az élet néha rákényszeríti az embert. Olvasd el kérlek bejegyzéseimet! Nem emlékszem, hogy azt írtam volna, hogy kategórikusan el lehet, ill. el kell hagyni a gyógyszereket. Pontosan abból a megfontolásból kiindulva, hogy két egyforma beteg, két egyforma tünetcsoport sincsen.Úgy emlékszem, arról beszéltem, hogy újabb kutatások szerint p s z i c h o t e r á p i á v a l , a lehetőleg a beteg lakókörnyezetében értek el siokereket.Szemben a hagyományos “vegyi kényszerzubbonyos”kezeléssel, melyhez napjaink pszichiáterei zömében még ragaszkodnak. Ha lehet olvasd el Kazimierz Jankowski Pszichiátria és humánum c. könyvét. Nem tudományos szavakkal teletüzdelt!Én azt írtam ,s vallom ismét, hogy a betegnek e l s ő s o r b a n kellően ismerve önmagát önmagát kell gyógyítani. Ebben lenne a segítség a terapeutának! Egy jó orvos ne “címkézze” azonnal a beteget, hanem szociálpszichologiai, lélektani ismeretekkel felvértezve a teljes embert gyógyítsa! Nem én mondom, hanem a fentebb említett pszichiáter.Nem akarok “okostojás” lenni. Olvasd el bejegyzéseimet, hátha hasznát veszed.                   Üdv.               demabako 

#11586 szundi hozzászólása: 2013.03.20. 08:20

Kedves demabako

nem mindenben értek veled egyet kezdetben kell a paranoid skizofének a segítség.

én a gyógyulásom során sok szélhámos természetgyógyász orvossal találkoztam akik azt mondták meggyógyítanak de csak a pénzem vették el.

van kényszer intézkedés ha jó a pszichiátered bent tartja amíg súlyos én egy ilyen akupunktúrás orvos miatt subot kaptam 6 hétig bent voltam az osztályon tanultam belőle soha többé nem hagyom abba a gyógyszert

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close