Egy édesanya, aki együtt él a szkizofrén fiával

Téma címkék:
2013.04.28. 08:42

Én is együtt élek egy szkizofrénnel. Ráadásul még a fiam is, aki már húsz éve, hogy beteg. Most negyven éves. Amikor rossz napja van úgy érzem, hogy már nem bírom tovább, de olyankor mindig arra gondolok, hogy ez a kereszt amit hordanom kell, és ilyenkor mindig imádkozom és kérem a jó Istent, hogy segítsen tovább hordoznom a keresztet. Elvesztettük a barátainkat, nem tudunk hívni senkit hozzánk, mert ilyenkor mindig dühkitörései vannak, ha valaki nálunk van és hangosabban beszélgetünk, vagy netalán kacagunk. Egyszóval mi is magányosak lettünk. Az egyik rokonunk mondta, hogy akinek a családjában szkizofrén beteg van, a családtagok is betegek lesznek. Sokat gondolkoztem ezen, de az az érzésem, hogy rossz indulat volt az egész. A rokonok is ritkán látogatnak meg, mert talán félnek tőle, pedig nem bánt senkit. Egszóval az emberek megvetnek, mintha egy kicsit bolondnak néznének minket, gondolok itt a szomszédokra. De nincs mit tenni ,nem kell tudomást venni  az egészről.

#12447 vvaniko hozzászólása: 2013.05.15. 08:04

Szia Norika. Én is egy skizofrénnel élek együtt de az én választásom volt…. ugy adódott hogy pár kapcsolatom volt és közbe bele szerettem egy kollágámba aki skizofrén….fél év kellett hogy magamba helyre tegyem a dolgokat, de a szerelem győzött. Bár a barátok furán néztek rám és nagy volt a megdöbbenés. De ez van.Nála elég jól be állították a gyógyszereket. Immár 1,5 éve vagyunk együtt azóta semmi nemű probléma nem volt. Tök átlagos életet élünk a 10 éves kisfiammal együtt. Sokszor ő még türelmezebb és figyelmesebb a gyerkőcel mint én. 10 éve diagnosztizálták nála a skizofréniát…. vagy 5 X állt kórházi kezelés alatt. de az elmúlt 3 évben semmi problémája nem volt… mióta rendesen szedi a gyógyszereket, és azt ami be vált.

A fiadnak lehet nem megfelelő a gyógyszere.

#12446 kopterikus hozzászólása: 2013.04.29. 11:28

Szia Norika. Én is szkizofrén vagyok már 13-éve. Megjártama  poklot is mert egyszer túlgyógyszereztek. Igaz,hogy hozzánk sem jár senki de ez más miatt van. Hálistennek nállam már jól eltalálták a gyogyszerezésemet. Igaz mostanában megint jelentkeztek a hangok úgy volt,hogy megyek a Dr-nőmhöz de nem jött létre. Neke mvolt elekrosokk terápiám is de az sem segített. Egyik hozzászolásomban megírtam,hogy milyen gyógyszereket szedek. Nem tudom,hogy a te fiad mit szed de ha nem jók akkor szerintem új gyógyszerezés kellene.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close