PCOS…valóban gyógyíthatatlan?

2013.07.21. 20:09

Üdv!

Én történetemmel azokhoz szólnék, akik a mai napig keresik a megoldásokat. Akármilyen betegséggel küszködnek!

19 évesen PCOS-t diagnosztizáltak nálam a nőgyógyászaton.
Panaszaim: alhasi fájdalmak, rendszertelen menstruáció, aknés arcbőr.

Hozzáteszem, hogy már akkor tudtam, hogy lelki okai vannak a betegségeknek, és ez alól én sem voltam kivétel, sőt, tudtam a konkrét lelki okot is. Nem szabad abba a hibába esni, hogy kétségbeesetten, felelősséget nem vállalva rábízzuk magunkat olyan hiteltelen emberekre (és nem az összes nőgyógyászra értem, konkrétan csak arra a 3-4 nőgyógyászra, aki a “majd a gyerekvállalásnál lesz jelentősége” címszó alatt tért ki a megoldásnyújtás felelőssége elől), akik csak hormonkészítményekkel, esetleg fogamzásgátlóval próbálják “megoldani” a problémát.

Volt döntési lehetőségem: vagy hallgatok rájuk, vagy én magam nézek utána és járom körül a témát.
Az utóbbit választottam. Nem mondom, hogy egyről a kettőre ment. De rengeteget tanultam.
Én köszönöm, hogy ez a betegség ilyen hamar “érkezett”, hiszen ebből megtanultam egy nagyon lényeges dolgot, amire az emberek 90%-a csak bólogat, de az élete sajnos nem erről szól. Ez pedig  a felelősségvállalás. A saját életemért, egészségemért.
És a hit. Hogy ahol ott van az, aki nem segít, ott meg fog jelenni az is, aki majd fog. És így is lett. Ekkor találkoztam egy olyan megoldással, amitől 3 hónap alatt helyrejöttem. Azért írok burkoltan, mert ez itt nem a reklám helye, de egy tapasztalás, amit mindenképp meg akartam osztani.

Nincsenek alhasi fájdalmaim, teljesen jó egészségnek örvendek, és a menstruációm teljesen rendben van.
Azért is tartottam fontosnak megosztani ezt, mert látom az embereket, ahogy kétségbe vannak esve. És valaki jól érzi magát a panaszkodás és önsajnálat szintjén, de azok, akik tényleg gyógyulni szeretnének és tenni: van megoldás.  És mindig van választási/döntési lehetőség.

Nem célom regényeket írni, aki úgy érzi, hogy változtatni szeretne, csak nem találja a módot, a “hogyanokra” a választ, azzal szívesen beszélgetek és ha tudok, segítek!

Blogomon is szétnézhetsz:http://uttorok.blogspot.hu

Üdv:
Csilla

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close