Pszichiátriai segítség

2013.07.23. 13:10

Férjem évek óta küzd lelki eredetű problémákkal, de nem hajlandó elmenni orvoshoz. Eleinte még agresszív is volt, de ez már elmúlt. Most inkább teljesen befordult, bezárkózott. A munkáját már rég elveszítette, és egész nap nem csinál semmit. A napokban döntöttem úgy, hogy nem mehet ez így tovább és elkezdtem keresni a neten, hogy kihez is fordulhatnék. Voltam itt a helyi pszichológusnál, de ő azt mondta, hogy ez már komolyabb eset és keressek fel egy szakorvost budapesten. Így találtam meg a pszichiáter budapest itt ezen az oldalon:

http://www.docplanner.hu/pszichiater/budapest

egyenlőre én kaptam időpontot, mert a férjem nem akar ebben részvenni. Segítsetek, hogy hogyan vegyem rá, hogy elkezdjen valamilyen kezelést. Attól félek, hogy nem fog eljönni velem semelyik orvoshoz és hiába próbálkozok.

#14280 Panna1 hozzászólása: 2013.07.25. 14:22

Drága ,Grál szerettem volna megtudni,hogyan lehet segíteni,annak aki nem érzi magát betegnek,ahogy TE írtad.Ezek az emberek egy falat emelnek maguk köré,hogy a témát se tudd megközelíteni,közben meg minden mozdulatát érdeklődve figyelem,mit veszek észre rajta.Sajnos a fiam miatt gyötrődöm én is.Panna.

#14279 Tiko hozzászólása: 2013.07.25. 07:15

Tisztelt vikalány!

Kevés az információ.Fizeti a Társadalom Biztosítást a férje után? Magam 3 éig jártam

Pszihiáterhez,OEP támogatással.Telenyomtak “benzóval” ez csak tüneti kezelés volt,és nem gyógyitás. Ez egy ördögi kör.Megkérdezte akitől időpontot kapott ,hogy egy óra mennyibe fog kerülni? Volt CT vagy MR vizsgálaton?

Nehéz tanácsot adni, főleg úgy, hogy a férje nem partner a dologban. Meg kell próbálnia ráhatással, szép szóval, türelmes szeretettel meggyőzni őt arról, hogy az ő érdeke, ha szakorvoshoz fordul. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem minden “fehérköppenyes” doki szakember, nekem volt ilyen tapasztalatom, de három év után végre rátaláltam arra a valóban hozzáértő orvosra, aki nem csak próbálkozik, de úgy érzem, hogy tud is segíteni.

Évekig hasonló problémákkal küzködtem az egyéb betegségeim mellé még alvászavar is társult és most kb. két hónapja ezek a tünetek szűnőbe vannak, de ehhez nekem is akarnom kellett, hogy meggyógyulhassak. Minden fejben dől el, akarok meggyógyulni vagy nem, ezt a részt kellene férjében erősíteni, Ön tudja, hogy milyen eszközzel lehet ezt a célt elérni. Néha a kegyetlenségig kell elmenni a “rábeszélésben”, mert különben nem tudja kirángatni ebből az apátiából.

Kívánom, hogy sikerüljön olyan orosra találni, aki valóban tud segíteni.

üdözlettel Tiko

 

Gral
#14278 Gral hozzászólása: 2013.07.24. 07:04

Ilyen esetben, amikor az ‘alany’ nem érzi betegnek magát és nem akar gyógyulni, nagyon nehéz eset. De te is sokat tudsz neki segiteni. Szivesen leirom neked emilben hogyan. zstonecat@yahoo.com

#14277 Panna1 hozzászólása: 2013.07.23. 15:04

Hello! Javasolnám,csak szép szóval,megértéssel próbáld rávenni,meg kell győzni,hogy segíteni szeretnél neki de kell az ő közreműködése.Segíteni csak úgy lehet,ha elfogadja Tőled.Őszínteségen alapul…Veled szemben is,a pszihológussal is,mert ha mindent őszíntén elmond,akkor segítenek.Meggyőzni,hogy változtatni kell,mert tönkrementek,nem szabad ezt így folytatni.Őszínte részvétem,sajnos tudom,kívánok neked nagyon sok erőt,és azt,hogy kinyíljon ez az ajtó…elinduljon a gyógyulás! Üdv: Panna.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close