fontos kérdés(ek)…

2013.10.12. 09:35

Talán minden depressziósnak, lelki problémákkal küzdőnek (néhány) fontos kérdése lehete akár magához is:

Mi jót tudnék vagy tudok-e adni bárkinek is?? Tudnék-e segíteni, hasznos lenni bárkinek is vagy csak másokat tudok terhelni a bajaimmal, talán elvárva, hogy segít(het)??? Csak várhatjuk a segítséget, vagy esetleg mások is várhatnak vagy kaphatnak tőlünk valamit???

Mit és meddig bízhatunk vagy várhatunk egy másik embertől??

Egyelőre ennyi..

M.

#15018 Panna1 hozzászólása: 2013.10.21. 19:09

Drágám M.kérlek ne sértődj meg,Én értelek téged,de a mai világot el kell fogadni,és keresni kell kapcsolatokat.Nagyon értelek,de változtatni csak Mi tudunk.Ugyanezt szeretném amit TE,és még nagyon sokan mások is.Ha úgy érzed teher lennél másoknak,akkor nem fejlődik ki,őszínte,bizalmas  emberi kapcsolat.Nem tudsz másoknak segíteni,mert nem vagy rendben,akkor személyes kapcsolat működhet? Én azt gondolom,tennünk kell Másokért,és Mi is kapunk valamit.Oké minden amit szeretnél,ez normális emberi igény,de keresd,alkalmatlankodj,tegyél érte,hogy létrejöjjön a kapcsolat.Tudod,azt gondoltam,az élet jó tanítómester,és megnéztem a videókat,…rájöttem,mennyi mindent nem tudok még.A környezetemben senki nem mondja meg,mi a hiba,de a pszihológus…Ő nem kímél. Üdvözlettel:Panna.

#15017 Mikee hozzászólása: 2013.10.20. 16:49

Kedves Panna! Ha lennének, akiknek legalább annyira fontos lennék, talán keresnének, hívnának, de a régi ismerősök, oszt. társak szétszéledtek, családjuk van, senki nem ér rá(m), velem foglalkozni, és ezért az sem lenne jó, ha én keresném, alkalmatlankodnék mások életében, az előző írásomban írt okok (erős kötődés kialakulhat) miatt sem. Csak teher lennék ha én keresnék elfoglalt embereket, ismerősöket. Ennyit a fontosság(om)ról.

Hogyan bízhatna bennem valaki, ha azt látja, hogy én sem boldogulok az életben? Hogyan tudnék így bárkinek is segíteni, ha engem húz le az élet örvénye? Hasznosan nem tudom, hogy tudok, max hallgatni, meghallgatni, másokat, de tanácsokat, tippeket látatlanban, személyes gesztusok nélkül még kevésbé tudok adni. Kevés panasz talán azért, hogy még nagyobb legyen a téli depi, legyen honnan lejjebb…

Sok működő régi, barátságok, személyes emberi kapcsolatok, házasságok vannak, ezért nem gondolom, hogy mindenkinek lennének ilyen gondjai. Ilyenre lenne szükségem, nem videókra, könyvekre, előadásokra, hanem őszinte, bizalmas, emberi kapcsolatra.

#15016 Panna1 hozzászólása: 2013.10.20. 16:26

Kedves Mikee! Vannak emberek akinek TE is fontos vagy,de kérlek légy türelmes,itt nincsenek naponta látogatók,pedig jó lenne,ha írnának olyanok is,akik most semmilyen pröblémával nem küszködnek,Olvass mások leveleiből,és segítsd Őket,válaszolj mások leveleire,és találni fogsz olyan embert akinek TE is tudsz segíteni.Hála Istennek mostanában kevesebb panasz van,szívből remélem mindenki jól van,vagy legalább is tűrhetően.Ne várjál másoktól semmit,majd jön magától minden,légy türelmes!Ugyanolyan szerethető ember vagy,mint bárki más,de kapcsolati gondja van mindenkinek,nem veszed észre? Keressél közben más oldalakat,közösségeket,…és javasolnám,nézzél meg néhány DR.Csernus videót a You-tub-on,nagyon sokat lehet Tőle tanulni,ez segíthet Neked abban,hogy könnyebben boldogulj.Üdvözlettel:Panna.

EN-ek
#15015 EN-ek hozzászólása: 2013.10.18. 03:21

Bezony ám!

Az úttörő ahol tud, seggít!

#15014 Mikee hozzászólása: 2013.10.17. 16:55

Emellett kezdem lassan egyre inkább béklyónak érezni az életet. Nem volt igazán viszonylag tartós, emberi, személyes bizalmas személyes kapcsolatom. Ami rövidek voltak azokban egy idő után sokszor előjött egy rajongásféle érzés, kötődés, vonzalom a másik iránt amivel nehezen bírtam magammal, hogy ne keressem, így egyre inkább már zaklatósnak, terhesnek lehettem a másik számára. Így minden ilyen kapcsolat megszakadása miatt egyre inkább csak tehernek érzem magam mások számára.

A magány is szar, de ezek a kapcsolatszakadások sem segítenek, hogy kialakulna egy egészséges szociális viszonyulásom emberek felé. Ezért és ebből is próbálnék valami értelmet, hasznosságot, értéket találni az életemben ezért fogalmazódtak meg a fenti kérdések, de már egyre kevesebb reménnyel, hogy választ kapok ebben az életben, ebben a világban…

#15013 Mikee hozzászólása: 2013.10.16. 16:51

Ez arról szól, amit írtam, amit érzek is sokszor egyre inkább, hogy egy depressziós (fiatal)ember hogyan érezhetné hasznosnak, értékesnek magát a világban, az életében. Mi motiválhatja (még) az élethez, miben tudhat hasznos lenni, hasznosnak maradni, és ha csak segítségre van szüksége, akkor azt milyen másik embertől kaphatja, vagy csak várhatja? Az a másik mivel motiválhatná.. és az meddig működik, ha egy személyes, emberi, őszinte, bizalmas kapcsolat lenne szükséges?

Ezek fogalmazódnak meg egyre inkább már régóta, de nem találok megnyugtató, kielégítő választ, kapcsolatot a világban…

#15012 Panna1 hozzászólása: 2013.10.16. 16:20

M,Drágám,nem filozófia  kérdése,szerintem…én mindenkinek próbálok segíteni,és mindenkit ösztönözni,ha van problémája ,írja meg ,és próbálunk segíteni!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close