A kísérlet

Téma címkék:
2013.10.19. 11:19

Sziasztok!. 33 éves skizofrén beteg férfi vagyok.Gondoltam leírom életem történetét röviden.Az egész taalán kamaszkorom elején kezdődött mikoris drogot probáltam ki (LSD).Az első alkalomtól kezdődően rendszeresen estem transzba és 14 éves koromtól fogva 19 éves koromig próbálkoztam drogokkal.Ekkoriban már kialakult bennem a nagyzási mánia és ezmellett rendszeresen éreztem magam depressziósnak.Aztán huszonéves korom környéként zseninek képzeltem magam és örült dolgokat kezdtem csinálni.Huszon3 éves korom környékén rendeződni látszott az életem volt munkám barátnőm úgy éltem mint bárki más de ekkor sem voltam tökéletes.27 éves koromban kezdett olyan érzésem lenni mintha drogot szedtem volna be képes voltam a tűzből különböző zajokból értelmes emberi szöveget kihallani.Ezt a korszakomat megfigyeltetéses üldöztetéses összeesküvéselméletek és paranoia ötvözte mikoris kiderült hogy baj van.Ekkor kerültem kórházba.Először úgy be voltam rezelve, vagy valami miatt csak személyiségzavart állapítottak meg mert magamba folytottam minden tünetet.Aztán megnyíltam és elmeséltem hogy a szomszédból írányítanak figyelnek követnek összeesküdtek ellenem mindemellett a fejemben kommentáló jellgű beszédet véltem felfedezni.Elkezdték a gyógyszereket adagolni  amitől jobban is lettem de a problémát csak elfolytották a hiba bennem van mert gyakran előjönnek a negatív tüneteim.Örülnék ha hasonló emberekkel tudnék beszélgetni megosztani a problémáinkat mert szerintem sokat tanulhatnánk egymástól.üdv mindenkinek….

#15084 Mariana hozzászólása: 2014.05.23. 15:39

Helo badboy!:)
Szeretnék feltenni néhány kérdést a betegségeddel kapcsolatba,ha nem okozna nagy gondot!Ezt a betegséget tanulmányozom,és szeretnék személyes tapasztalatokat hallani bővebben!
Kérlek,jelezz vissza minél előbb.
Üdv,Mariana

#15083 langrover hozzászólása: 2013.11.08. 17:13

hát már sokkal jobb mint régen, jah…akkor nem bírtam se iskolába menni, se dolgozni, úgyh fejlődtem. a többit én sem mondhattam volna szebben, mert kurvára ennyi. a nők…ójajj :) egy nap csak nekem iskijut egy :P én a metrót gyűlöltem, de jelentem, már merek vle menni :D a legközelebbi legjobbakat mindenkinek! :)

EN-ek
#15082 EN-ek hozzászólása: 2013.11.08. 15:42

A szép…

.osan, ah mondod komám! nekem is gyanús volt máa elején ea langri gyárek (+ aztán LinuXal sea fullnyomi xarLlámák futKÁRoznak! ú általában) – Sóval kitartás!

#15081 badboy hozzászólása: 2013.11.08. 15:18

:D Tök jó szakmát tanulsz :) heheehhe Hát ha valakinek kell weboldal vagy valami programoznivaló webes nyelven akkor azt meg tudom csinálni mint pl webshopok ehez hasonló oldalak ijesmik.Egyébként jól teszed hogy tanulsz nem lehetsz te dilis ha megbírod állni a hejed az esti suliban.Azmeghogy ha túlkompenzálod a fóbiáidat és ez másnak szarul jön le avval ne foglalkozz.Foglalkozz sokat magaddal szerintem le fogod küzdeni a paráidat .nálam 20 éves korom környékén volt az hogy nem mertem buszra szállni de elmúlott mostmár nem szarok tőle:) a legfontosabb hogy kitűzzünk pici elérhető célokat és amikor ezek meg tudnak valósulni akkoor mérföldekkel képesek emelni az ember önbizalmát lelki hangulatát.Én is jártam webprogramozó tanfolyamra estisuliba és tök jó volt.Ja meg az ijen lellkileg befordulniképes embereknél nagyon fontos az állandó elfoglaltság szerintem az sokat lendít mert nem vagy befordulva.Férfitársaimnak pedig ajánlom a nőket mint mennyei mannát mert az az egyik legjobb gyógyszer célt motivációt társaságot lelkibékét és nem utolsósorban élvezetet ad :) Annyiban vagyok különc egyébként hogy ritkán járok társaságba nehezen hangolódok rá másra mondjuk úgy talán hogy önfejűű vagyok??!! nemtudom valami ijesmi:) respect! :)

#15080 langrover hozzászólása: 2013.11.08. 15:02

soknak van, igazad van, csak rajtam, amíg nem szokom az aznapi ember adagomat, meglátni ám h vmi nem oké :D vagy ha kurvára kompenzálom, akkor meg az jön le h játszom az agyam, keménykedek, mert ilyenkor nagyon komolynak kell tűnnöm. tudom én utólag, h ez nevetséges vhol, de amikor megélem, akkor kurvára nem az. na mind1, majd megpróbálom a két végletet közelebb hozni egymáshoz. Akkora te is bejártad a magad útját… :P én főleg diákmelókat csináltam, míg egyetmista voltam, csak sajnos nem sikerült elvégezni, mert akkor jött ez a sok szar. de ami állandó melóm volt, az főleg gyári meló. szívás, de ez van. mindenesetre az igaz, h már most több munkahelyem volt, mint sok embernek 50 éves korára, és ez nem jó :D most vegyésztechnikusnak tanulok egyébként, ezt szeretem nagyon., mellette ugye én is állást keresek. mit  jelent aqz h weboldalakkal foglalkozol? ilyen otthoni munka? ja meg te h érted azt h különc vagy? télleg bocs ha sokat kérdezek, ha nem bírod szólj :D Legjobbakat uram!

#15079 badboy hozzászólása: 2013.11.08. 14:43

sok embernek van szorongása meg fóbiái félelmei főleg pánikfélék ezeken én is átmentem.Van szakmám eredetileg szakácsként végeztem az általános iskola után  és dolgoztam már sokmindent voltam pizzafutár műszakicikk eladó mostmeg vagyis még mindíg weboldalakkal foglalkozom 2006 óta.Te mivel foglalkozol? üdv :)

#15078 langrover hozzászólása: 2013.11.08. 14:36

hehe, én is melót meg nőt keresek, bár inkább melót. szorongásom nekem is  van, főleg tömegben. ilyen enyhe szociális fóbia. nem durva, mert merek emberek közé menni, járok esti iskolába, hétvégente haverokkal kimegyek kocsmába, de azért ott van a gyomorgörcs., feszült izmok, néha szívdobogás, izzadás.bár ez olyan nálam, h megtanultam legyőzni, szóval most is van, de kimegyek az emberek közé, és egy idő után úrrá leszek rajta. emiatt még lehet ma is furcsán néznek rám, de leszarom. azon vagyok h teljesen kijöjjek belőle, de azt is tudom, h nem egy hopplá folyamat lesz. ez van, én csináltam magamnak. neked van vmi szakmád 1ébként?

#15077 badboy hozzászólása: 2013.11.08. 13:56

ja csillapodtak a tüneteim nagyjából ugy érzem hogy meg van a hejem az emberek közt bár elég különc vagyok.paranoid tüneteim nincsenek, egyedül szorongásos félelmek gyötörnek néha pl multkor fejembevettem h a szomszéd kutyája meg fogja támadni az én kiskutyámat és ezen paráztam két hétig.mondjuk ez is elég szar volt és kóros de a realitás tlaján mozgok ugy érzem.szóval nem képzelgek nincsenek vonatkoztatások üldöztetések 3 hetente kapok egy depo injekciót ami folyamatos gyógyszerszintet biztosít a szervezetemben de én ezt nem érzékelem,meg esténként kell még gyógyszert szednem.De amúgy jól vagoyk köszi a kérdésedet :) igazából nem látszok betegnek ughogy keresek melót is meg nőt is :)

#15076 langrover hozzászólása: 2013.11.08. 13:30

hát ez elég durva basszus…főleg a madárcsicsergéses rész, az azért tényleg elég elszállt gondolat, és nem ítélkezésből mondom, hidd el. nekem is voltak paranoid beütéseim, de nálam ez inkább ilyen önértékelés/énkép összeomlási tüneteket okozott. Hálistennek, mivel ilyen szerek indukálták, miután abbahagytam az önpusztítást ezek is elmúltak, bár erő kellett h összeszedjem magam, nem is kevés. ebben az esetben leeht nem a szuggesztió volt a dologban. elnézést, én nem tudtam h ennyire súlyos tüneteid voltak. azt hittem cask rádjött a tipikus narkós para, aztán jól begyógyszereztek Téged. És mi a helyzet ma? jobban vagy? szedsz még gyógyszert? elmúltak vagy csillapodtak a tüneteid?

#15075 badboy hozzászólása: 2013.11.08. 13:17

pontosan nem emlékszem hogy hogy derült ki h baj van mert azok az idők elég homályosak de azt tudom h anyám elment egy pszihiáterhez és ő már gyógyszerrel küldte haza muteromat amire én azt hittem hogy placebo.ekkorra már kapcsolatban voltam a körzeti pszihiátriával gondolom nem véletlenül irt fel valamit a doki anyámnak.mindeközben már az üldöztetéses dolgok miatt alig mertem kimozdulni otthonról aztán beismertem már az első kórházi tartózkodásom után hogy itt valami baj van és bementem egyedül a pszihiátriára.Ez pont azon a napon volt amikor a barátaim is el akartak vinni orvoshoz de megelőztem őket.szóval elég töredezetten emlékszem a dolgokra de végülis én mentem be másodszorra is mikor több hónap alatt kiment a fejem.Hát valahogy így derült ki.De emlékszem volt olyan parám is amikor mászkáltam a környékönkön és aszthittem hogy pl madárcsicsergéssel írányítanak egy katonai laktanyából azvolt a meggyőződésem h ez vlaamiféle katonai kísérlet vagy ijesmi.durván el voltam tévedve még a pszihiáternél is halóztam beszédet.hát szar volt sok részletre nem emléxem de pl a környezetemet először meggyőztem hogy engem figyelnek aztán elkezdtek kételkedni bennem mikor már télleg látható jelei voltak a dolgoknak h lesőtétített szobába ültem egész nap adigra már vágták h nem stimmel vlaami csak én nem én megpróbáltam a meggyőződéseimhez igazodni és a szerint élni hogy mi a francér mentem be a pszihiátriára azt már én sem tudom talán azért mertmár frusztrált voltam a paranoid kalandjaimtól és el kellett valahová menekülni (ja mert otthon a szomszédból hőkamerával figyeltek és úgy éreztem h minden mozdulatom nyilvánosság elé kerül)szóval el voltam szállva de sokat olvastam ezekről utólag és ezek a tünetek a legtöbb paranoidnál megvannnak szóval tipikus paranoid skizofrén voltam :)

#15074 langrover hozzászólása: 2013.11.08. 11:19

hát jah. ne haragudj egyébként ha itt úgy tűnt h okoskodni akarok, én 25 vagyok, úgyhogy azért fejet hajtok a tapasztalataid előtt mindenképp, csak rohadtul megörültem, mikor láttam h valaki hasonló van hozzám. jó ezeket kiadni magadból, de én csak a megfelelő embernek mertem elmondani. ha esetleg szeretsz ilyen dolgokat olvasgatni:

http://www.daath.hu/menuLibrary.php itt lemész a lap legaljára, és élménybeszámolók vannak. sztem ne hagyd ki a savas gonosz című írást, nekem nagyon tetszett. írtad egyébként, h “ezt a korszakodat a megfigyeltetéses és összeesküvéselméletes paranoia jellemzte, mikor kiderült h baj van”. Nálad egész pontosan h derült ki h baj van? írtál nagyvonalakban dolgokat tudom, de engem a részletek érdekelnének, ha nem fárasztalak még ezzel.

#15073 badboy hozzászólása: 2013.11.08. 05:49

Úgy emlékszem hogy amikor bementem a fakabátokhoz mindkét esetben komolyan vettek bár nem tudom belül mit gondoltak rólam, maximum csak az értetlen arcuk látszhatott.Egyszer arra kértem őket hogy nézzenek utánaa szomszéd cégének mert arra paráztam, máskor meg rendszámokkal mentem be hogy (ezek követnek kocsival) de nem akartak együttműködni mert az titkos adat (nem kiadható).mindkét esetben elszánt voltam de megnyugvást csak az idő hozott.Egyébként a drogos korszakban télleg az volt a jó hogy volt hovatartozás élmény és etttől családias volt a hangulat én sem cserélném el az érzést.

#15072 langrover hozzászólása: 2013.11.07. 22:40

jó a szó badboy (Y) és az az igazság, h én semn bánom. mer’ a kurva élketbe már, akkor se, de komolyan. én is funkcionálok, csak belül szar. vagyis azt hiszem h funkcionálok, aztán ki tudja, lehet teljesen életképtele nvagyok :D a designer drogos résszel visz9nt mélyen egyetértek. csináltam, kipróbáltam, kati, mefi, biokóla faszom, de egyébként gáz. lehet nagyképűnek tartasz, de mindig is kcisit intellektüle narkósnak hittem magam. én nem az a suttyó kis buta füves voltam, aki emberkedik ha beszív, meg ilyenek. játsza az agyát, h most ő akkor kibaszott nagymellénnyel jár, mert rágyújtott egy spangliscigarettára. ezeket a dizájner fosokat meg zabálja mindenki. amikor goa party lsd-ztem, vaagy akármi, laszti is, mindig volt olyaqn érzésem, h tartozok vhová, vkikhez, h ez jó, h ez több mint lemenni az utcára, hülyére szívni magad és összeverni valakit. és ez olyan kibaszott jó volt, h volt 1 ilyen békeflessed, h itt otthon vagy, és ez nem divat. h ide elvonulni jártok. de mamár, mindki eszi ezeket a fosokat, igazi jó goa partyt emg elvétve találni, mert disco lett az is :/ ne haragudj a kitérőért, de olyan jó ezt elmondani vkinek :D egyébként fűtől is nagyon be tudja magát stresszelni az ember, ha zaklatottabb az alaphangulata, jahja :D de az a helyzet, h nem tudom mi a rosszabb, parázni, vagy csak félni, aztán kiégetten ülni :/ azt áruld el légyszi, h amikor bementél a fakabátokhoz, jelenteni a szomszédodat, mit csináltak? :D ne haragudj, nem téged nevetlek ki, biztos lehetsz benne, tudom milyen fos tud ez lenni, inkább mondjuk úgy h magunkon nevetek. amikor beparázol a narkó miatt és csinálsz vmit…jó ha tud rajta nevetni az ember sztem.

#15071 badboy hozzászólása: 2013.11.07. 06:25

Az az igazság hogy én is antiszoc vagyok bár komolyabb tünetek annyira nem jelentkeztek.A legdurvább az volt hogy a paranoiám miatt kétszer is jártam a rendőrségen egyszer avval kerestem fel őket hogy követnek az utcán,máskor pedig a szomszédra gyanakodtam és őt jelentettem.Már drogos koromban is néha beparáztam de nem gondoltam volna hogy józanul is kiviszi a fejem a téveszme.ÉN is kicsit bolondosan viselkedek néha de néha tök komoly vagyok nem látszik h gáz lenne.gyógyszerektől igazán semmit nem érzek én csak kis mennyiséget szedek az orvosom szerint, de a paranoid tüneteim elmúltak.néha gáz mert több hétig félelemben élek vagy kiégett vagyok éscsak fekszek mint egy darab fa de nagy átlagban élek és funkcionálok.A bolondságról az egyébként a véleményem hogy nem nagy gáz így is lehet élni és koncentrálni a hétköznapi dolgokra és az élet ennél sokkal több minthogy minthogy meg kelljen felelni a társadalmi elvárásoknak szóval így is lehet élni és éélni hagyni.A drogokról pedig az a véleményem hogyha nem muszály ne próbálja ki senki mert fölösleges köröktől kíméli meg magát az ember.Pláne a mai designer drogoktól óvnám a fiatalságot mert amit ezek összevegyészkednek az szerintem gáz lehet. az én időmben még csak a jól bevált drgok voltak kevés mellékhatással sosem kevertem őket és csak kis mennyiségben kisérleteztem velük.és mégis megingattak és hajlamossá tettek a paranoiára.De nem bánom mert élmények voltak azok az idők.

#15070 langrover hozzászólása: 2013.11.07. 02:23

Én inkább gomba párti vagyok egyébként, de hagyjuk most ezt. Ismerős a sztori…pár éve, aug 20án épp egy goa partin voltam, amikor kitaláltam, h nagydózisú, és sok dimethocaint kell fellszvnom (biokóla, v h árulták az utcán, kokainanalüg vegyület, csak olcsó), aznap este ettem még lasztit, szívtunk fehéret, ettem gombát, fél papírt, szívtam csokit, füvet, kéjgázt, meg egy kcisit ittam is. Ez leeht valakinek sok, valakinek kevés, de engem úgy hazavágott, h sztem idegösszeroppanást kaptam. Engem a tűz mindig lenyűgöz, és mivel elég változatos effekteket használk ez a zenei stílus, a hangok sem nagyon zavarnak, de az emberek…a kibazsott emberek…úgy be voltam szarva, h onnantól fogva kb másfél napig nem szóltalm meg, és attól a naptól fogva, éveken keresztükl szarul voltam. bár az igaz, h előtte is elég súlyos problémáim voltak, elég impulzv természet vagyok, gimiben szívtaqm mint a gép, és jött a többi, aztán egaetemen a többit is ettük mint a gép, és ez végül 22 éves koromra csúcsosodott ki azon a paorty, ahol megtörtem…elgyengülrem, onnantól fogva rettegtem emberek közé járni, a tőlem okosobbak ezt mizantrópiának hívják. én nem tudom mi ez de geciszar…az a lényeg, h szépen lassan egy sültbolond lettem, egy idióta, a gyenge láncszem, vagy a tököm tudja h hívják. nem beszéltem nem beszéltem ha emberek közt voltam, ha igen, más hangján szólaltam meg,ez viccesen hangzik, de könnyen rábaszol  ezzel szociatíve. arról ne is beszéljünk h tini korom óta depresszióm van, cska mindi gelfojtom, mindenféle megfelelési kényszer, csak ezt senki nem látta, mert egy ideig jóarc voltam….de egy idő után eltorzít ha nem tiszteled, és előbb utóbb megtörsz…te haluzol, én antiszoc vagyok, ki tudja mit hoz még ki emberekből….de azt el kell ismerni, h ÉN-ek szavaiban is  van valami, szuggesztió, manipulálás….megy ez a média szntjén is, nézd meg a társadalmat, megy az egészségügyben, a pénzrendszerben, nincs olyan, h valakinek ne legyen érdeke, h azt csináld gondold amit ő szeretne—>profit. magyarul, ma már jobban vagyok egy fokkal tán, és ezt annak köszönhetem, h elhittem legalább néha, e3gy kicsit, h van bennem valami jó, életre érdemes, valami emberi. Agyógyszerektől mit érzel egyébként? ténylg annyira jobb ha szeded őket? a paranoia egyébként kibaszott tud lenni :/ főleg stimuláns és hallucinogén szerek által indukált aljas módon felkúszó gennyes paranoid fekélyek az agyadon. Neked nincsenek ilyen szociálisan szánalmas vagy tüneteid egyébként? kajak úgy tudnám ezt mondani h a falu bolondja, maszlagtól kaptak ilyet régen talán az emberek :D

#15069 Marianna1979 hozzászólása: 2013.11.01. 09:01

Valószínű hogy az lsd hatására menyilt az érzékelésed a tűzből tényleg ki tud beszélni a rossz és volt már hogy szenvedő hangot hallottam. Hozzá fértek az agyadhoz, én is voltam ilyen állapotba de kijöttem belőle, mivel Istent hívtam és azóta jól vagyok gyógyszer se kell ha nem segítek elűzni ott maradnak veled a lények, akik az agyadra tapadtak. Bizonyíték erre a Facebook oldalam de állandóan hekkelik leveszik, amit feltöltök ez bizonyíték hogy van ilyen.A blogom pedig istenhajnala.blogspot.com Út az Úrhoz. Mondom én is meg tudtam gyógyulni ezt az egészet amit gondolsz a Gonosz csinálja! Ha gondolod írj az emailcímemre mazsi1979@gmail.com

EN-ek
#15068 EN-ek hozzászólása: 2013.10.21. 06:00

AHA. (végre már 1 értelmesnek tűnő lény is erre)

Na látod EZ itta big problem serénytelen véleményem szerint, ahola EB L van áskálódva…

Ugyanis HA úgy veszed s mindig azt sujkolod önnönmagadba, h Te v a zokni, akkor (mivel kegyes a Mi Urunk) bézony + is aggya néked AZT, amit kívántál!

Másképpen fogalmazva a kérdéskört: csak mert ők többen vannak, még N biztos h igazuk IS van! a “demokrácia” 1xűen csak annyit jelent, h a többség uralma! és sajnos N azt, h az intelligenseké… (sz. szerint ÉN ezért is ellenzem év10ek óta) Ugyanis a mai vadállati szinten vegetáló néptömeg 1xüen még n érett + rá (szellemileg), főleg ezen a fartájon!

A béjeggel csak vigyázni! mert bár aza lényeg h ragaggyon, DE annak hosszútávú ki- és behatásai is lehetnek! (pl. a zsír miatt) Akk már ink a fű, v a kaktus… (a TŰZ 1ébként N kacsa, Ő éltet!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close