a parkinson kór és szindróma gyógyszerei mikor hatékonyak?

Téma címkék:
2013.11.04. 01:01

Szervusztok sorstársaim!

A facebookon megjelent egy orvosi cikk  arról,hogy az alkalmazott ránk vonatkozó gyógyszerek terápiája mikor minősihető hatékonynak.Sajnos az orvosi cikket,csak orvosi honlapról kóddal lehtet letölteni…Ehhez kérem a segitségeteket,mert kódot,vagy orvosi bélyegző számot kér!

Szeretném tudni,mert magamnak titráltam ki a gyógyszeradagot pl. a requip 8mg-ból napi 24mg-ot azilektel,motiliummal és sermionnal.De a reggeleimet az ellenségmnek sem kivánom olyan rosszul vagyok.

Van -e valakinek hasonló tapsztalata,vagy ötlete ennek a megszüntetésére?Időközben a mozgásom lelassult,nehéz a felállás,fordulás stb?

Az is fontos lenne,ha tudnám,hogy mikor kell váltani,növelni,vagy csökkenteni a gyógyszereket.Mikor tudjuk meg,hogy pl. a xillit  vagy más cukor pótló hasznos-e/Izraeli kutatás eredménye/ az esetünkben,vagy a bélflóra fokozatos cseréje segithet,vagy a tahiti noni fogyasztása a benne lévő szerotonin ingerületátvivő anyaga kedvező hatásu?Ez évben is volt nálunk viágkongresszus,a témákat szivesen olvasnánk!

Üdv.Yura xl48@t-online.hu

#15278 1949 hozzászólása: 2014.02.15. 09:10

keves yura! Nem értem ,hogy a gyógyszerek szedését te állapitod meg.A dopamin tartalmú gyógyszerek beépűlési ideje 2-3 hét .Csak azután kezdi kifejteni a hatását.Az orvosodon is csodálkozom hogy rád hagyta mit akarsz szedni.Nem tudom hol laksz de tudnék ajánlani nagyon jó orvost.Engem már megműtöttek és azótza sokkal jobban vagyok.65 éves leszek.Ha  tudsz hivjál fel,ha pesti vagy találkozhatnánk.tell:06 20 973 2613. Üdvözletel magdimama freemail:kekmama49@freemail.hu

#15277 yura hozzászólása: 2013.11.17. 00:20

Amikor kezdődő parkinsonos voltam,mirapaxinről stalevora akartak átállitani 62 évesen akkor kb.6 hónapja voltak tüneteim.A legrémesebb a változó közérzet,székrekedés 3 napon át mozgás lassulás,inaktiv céltalan életvitel.Az uj orvosom eltiltott a stalevotol és csak requipet ,azilektet éa motiliumot irt fel A diagnózisom szerint kezdődő parkinsonismusban szenvedek/lacunaris infarktust követően/.Azóta eltelt egy kis idő -  három és félév –  közben jártam gondozásra és a szörnyü ébredéses állapot kivételével a nap második szakaszában már jól voltam!Közben a requipet feltornáztam 24-32napi adagra és ezt a doki jóváhagyta azzal,hogy ha ez jó nekem akkor ám felirja…Sajnos mára mnden megváltozott.A teljes tünetegyüttest feltudnám sorolni a székrekedéssel kezdve a vizelet problémákon át a nyálfolyásig.Azért fordulok  kérdéssel Önhöz/önökhöz,mert a körülöttem lévő betegtársaim már régóta levodopa tartalmu gyógyszereket,mint pl. a madopár,stalevot szednek én pedig csak agonistát és ugyérzem,hogy már nem segit ,csak a lábaim szineződnek be a sok gyügyszersótól.Keresem azokat a sorstársaimat,akik hasonó betegség folyamaton mentek át és vannak tapasztalataik.Állandóan az a képtelennek tünő ötlet gondolat jár a fejembe,hogy  keresni kell egy parkinzonos orvosbeteget  aki szerintem nyilván autentikus lenne e témában.Üdv.Yura 

#15276 Szi72 hozzászólása: 2013.11.06. 18:09

Szia Yura!

Azt írtad lelassult a mozgásod. Mikor diagnosztizálták nálad a PK-t? Én most vagyok  41 éves és 36 voltam amikor megállapították. Az Én mozgásom is nagyon “defektes”. A kezelőorvos a Requip Modutab (12 mg) mellé most írt fel Madopart. Mit mondjak nem vagyok boldog hogy el kell kezdenem a dopamint szedni, de ez van. Azt írtad hogy reggelente nagyon rosszul vagy. Ez miben nyilvánul meg? Én is olvastam cikkeket a PK gyógyítás kutatásáról. Állítólag a kurkuma és a mannitol is hatással van a betegségre. Jó lenne ha már találnának egy olyan szert ami átjut a vér-agy gáton.

Üdv, Szi72

varoszoba2
#15275 varoszoba2 hozzászólása: 2013.11.04. 08:25

Kedves Yura! Milyen oldalon szeretted volna elolvasni a cikket, mi a neve? Megnézzük mi is.
Megkérdezhetjük, mi az oka, hogy a gyógyszerek adagolását saját magad végzed és próbálod kitalálni a megfelelő mennyiséget? Az orvosod ebben nincs a segítségedre?

Igyekszünk mielőbb friss hírekkel szolgálni a kérdéseiddel kapcsolatban.

Üdv: VSZ

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close