Van kiút

Téma címkék:
2013.12.25. 20:42

Karácsony van, szeretnék itthagyni ajándékba Nektek valamit, a gyógyulás reményét.

Kb. 15-16 év full szenvedés áll mögöttem. Szimpla pánikbetegségként indult, lett belőle még depresszió, melanóma, bulímia, pszichózis, és még ki tudja mi jött volna. Bármeddig el lehet menni, ha elmúlik egy tünet, akkor jön helyette valami más…ha hagyod.

2 év pszichoterápia után gyógyultam. Pánikom kb. 2 éve volt utoljára, depresszió még van, de az utolsókat rúgja. Magam is szakember lévén, illetve sokat szenvedett volt betegként, felelősségem teljes tudatában mondhatom a következőket:

- nem hiába szajkózzák annyit a pszichoterápia fontosságát. 16 évig a pokol bugyranak megjárása kellett ahhoz, hogy végre felfogjam, hogy lelkem van és az sokkal nagyobb erőt képes kifejteni, mint bármilyen anyagi dolog a világon. A lélek pedig sajátosan működik, nem sok köze van a “nyugati” orvoslásnak hozzá. A verbális terápiák rövidtávon érnek valamit. A hatásos módszerek azok, amiknek a működését nem igazán értjük. Én hipnózissal és KIP terápiával gyógyultam. Előbbit HIHETETLEN fontosnak tartom. Csodák történtek velem, ha nem élem át, soha nem hiszem el senkinek.

-a gyógyszerek a terápia MELLÉ hasznosak lehetnek és életet tudnak menteni. De kizárólagos hasznuk a megoldás irányába csekély.

- a pszichoterápiák sokba kerülnek, hosszúak (1-2, esetleg több év) és nagyon fájdalmasak. EZ VAN. A legtöbben abba is hagyják, mert ezt képtelenek elfogadni, úgy tűnik, hogy az a könnyebbik megoldás, ha életük végéig, egyre rosszabb tünetekkel elvegetálnak valahogy. Lehet választani. Lehet neuroptimot szedni, kézrátevő emberhez menni, aloét inni, drogozni, inni, verni az asszonyt vagy az embert, stb. Lehet választani.

- MINDENÉRT ami Veled történik, felelős vagy. Ez van. Ha ezt tudod vállalni, akkor megérted, hogy senki nem fog meggyógyítani, se orvos, se gyógyszer, saját magad képes vagy meggyógyulni terapeuta segítségével.

-Ez eddig úgy hangzik, mintha valami fanatikus ezoterikus írta volna, nem ez a szándék, de másképp nem tudom megírni.

- Nyugodtan fordulj a spiritualitás felé, ha most marhaságnak tartod, akkor is. Van ott valami, elhiheted.

-Tegyél magadért. Szidhatod az orvosokat, az anyád, az apád, a pszichológusokat, ha nem teszel magadért, hiába bármi.

Tehát mégegyszer. 16 év pszichotikus depresszió, bulímia, pánikbetegség, egy komoly öngyi kísérlet, 5 rendbeli kórházi tartózkodás (ebből 5 hét zárt) – olyan múlt, amivel nagyon sokan még mindig ott vannak vagy visszajárnak. 2 évet jártam analitikusan orientált hipno-terápiába egy pszichiáterhez és nagyon sokat tettem magamért, pl. jóga, spiritualitás. Született egy gyönyörű gyermekem, nagyszerű férjem van. Rajtam kívül vannak még gyógyult betegek, csak nem hallatnak magukról, mert egy ilyen gyógyulás után ki a fene akar visszamerülni a múltba? De a pszichológusok esetleírásaiban ott vannak.

Csak egy kis bátorítást akartam adni.

Békés Ünnekepeket kívánok Nektek!

április

#16034 ezavideo hozzászólása: 2014.01.09. 23:39

Sziasztok!

Ajánlom szeretettel az alábbi videót. Sok mindent összefoglal, és segít a tanácsokkal!

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/panikbetegsegbol-szabadulva-depresszio-panik-szorongas-ux1QEP77Db7SUZBg

Üdv: Volt bajtárs :)

#16033 Panna1 hozzászólása: 2013.12.29. 22:00

Sziasztok! A lányom szedi a rivotrilt 18 -éve pánikra,mert a pszihiáter azt mondta élete végéig szedni kell! Természetesen növelve az adagot,ami mostmár napi 2×2-es. Emellett depresszió,feszültség,kimerültség,stb…A közelmúltban iszonyú időszakot éltünk meg,és elhatároztam,leszoktatom a gyógyszerről .Igen nagy erőfeszítés,mivel,Ő iszonyatosan kötődik,és állíja hogy enélkül aludni nem tud,függőség gyötri,de minden alternatív megoldást elkapok,és minden erőmmel azon leszek,hogy túlélje,hiszen ezek a szerek,csak átmenetileg oldják meg a problémát,ami teljesen helyénvaló,mert 3-6 hónapig lehetne szedni,ezzel szembe tovább is kiírják,ráadásul ez egy drog,fenáll a hozzászokás veszélye ,és közben a depresszió! Igen mindenkinek javasolom,a pszihiáter vizsgálatát,de egy idő után,ha nem jön a változás,akkor új utakra lépni! Nem vagyok termékforgalmazó,találtam valami jót,de nem írom ki ide,a gyógyszermfaffia miatt ,írjatok nekem a hoffbaueranna2@com-ra ,elmondom.

 

#16032 Nymeria hozzászólása: 2013.12.29. 11:54

Nagyon szépen köszönöm a válaszod, sokat segítettél!!! :)

#16031 aprilis hozzászólása: 2013.12.29. 10:11

Szia,

Hogy miből áll: beszélgetés és hipnózis ill. imagináció

Szerintem csak a magánszférában vannak olyan terápiák, amik érnek valamit. Integratív vagy analitikusan orientált terapeutát keress, aki tud olyat, hogy KIP és hipnózis. Nagyon sokan vannak, nehéz jó terapeutát találni, de lehet. Mindenképp 40 éven felettit javasolnék. Az egyesületeknél érdemes körülnézni, pl. itt: http://www.integrativ.hu/egyesuletrol/egyesulet-adatai.html

üdv, április

#16030 Nymeria hozzászólása: 2013.12.28. 17:22

Szia!

Én erről a pszichoterápiáról szeretnélek kérdezgetni. Ez konkrétan miből áll? Csak magánorvosok csinálják? Én régebben jártam (sztk-s) pszichológushoz, de az ülések kb csak egy fél órás beszélgetésből álltak, ami alatt arról beszélgettünk, hogy mi történt velem az adott héten…(Mondanom se kell, nem sokat segített.)

Most pár hónapja újból rosszabodott az állapotom, így újra pszichológust keresek, de mivel eddigi tapasztalatom nem a legpozitívabb ezért elég bizonytalan vagyok.

#16029 aprilis hozzászólása: 2013.12.28. 14:11

Zsozsika,

A Neuroptimot én egy elég szerencsétlen időszakban kezdtem szedni, így nem tudok teljesen egyértelműen nyilatkozni, rosszabbul nem lettem tőle, viszont baromi éhes igen. Ilyen és ennyi vitamin-kombinációtól egész biztosan vannak, akik fizikailag jobban érzik magukat, amíg szedik, és ez pozitívan hathat a lelkiállapotra is. A kitalálója óvatosan úgy fogalmaz, hogy az enyhe tüneteket megszünteti. Állítólag ő ezzel kigyógyította magát a súlyos pánikjából, de én inkább azt gondolom, hogy az alatt a folyamat alatt gyógyult meg, illetve a tény által, hogy ő kidolgozta és elkezdte forgalmazni ezt a szert. Azok nyúlnak hozzá elsősorban szerintem, akik abban szeretnek hinni, hogy ez gyors és egyszerűen bevehethető megoldás a bajaikra, anélkül, hogy ők maguk bármilyen erőfeszítést tennének a gyógyulás érdekében. Én is csináltam ezt jó sokáig. Tudom, hogy sokan már bármit bevennének és bevetnének a javulás érdekében, pedig igazából nem véletlen a szenvedés, valami célja van. Szenvedni nem jó, de szükséges rossz. Szóval a Neuroptim-ban én nem tudok hinni, de nem túl drága ahhoz, hogy kipróbáld, vitaminok és nyomelemek vannak benne, elvileg kárt sem okozhat. De hogy mi hatással lesz ez arra, hogy pl. az anyád tudattalanul nem téged várt, ezért úgy döntöttél, hogy te nem is vagy evilágra való, vagy más hasonló problémákra stb….azt nem tudom.

#16028 aprilis hozzászólása: 2013.12.28. 13:56

Attila, lehet, hogy igazad van.

 

#16027 zsozsika hozzászólása: 2013.12.28. 11:37

szia, köszi a tanácsokat. Azt megkérdezhetem hogy te a Neuroptimról pozitívan írtál vagy nem vált be? Kicsit kétségeim vannak vele kapcsolatban. Szerinted hatásos vagy felesleges? Persze a pszichoterápia mellett..

#16026 ati6 hozzászólása: 2013.12.28. 11:08

Szia!

A spirituális útra térés az összes problémát megoldja, lehet hogy ezért is történik az egész szenvedés.

A lélek jelez bennünk, ha rossz az irány, csak mi félre értjük, és szenvedésnek véljük, pedig csak annyit akar, hogy ismerjük meg, közeledjünk vissza hozzá.

Egy idézet jut eszembe mikor pszichés próblémákról beszélünk, az egyik legnagyobb tanítónktól:

1. “Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. 
2. Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. 
3. Boldogok a szelídek, mert övék lesz a föld. 
4. Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. 
5. Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. 
6. Boldogok a tisztaszívűek, mert meglátják az Istent. 
7. Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket. 
8. Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.

 

Attila

#16025 zorina000 hozzászólása: 2013.12.26. 11:36

Jó ezeket a történeteket olvasni :))) ÉN 3 hete szenvede…..élő halott vagyok s nem látok kiutat…… :(

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close