állapot

Téma címkék:
2014.01.18. 13:44

sziasztok. 16 éves vagyok, és lány, és azt hiszem, depressziós.

Pár éve vannak rövidebb-hosszabb időszakaim, amikor minden különösebb ok nélkül kedvetlennek, életuntnak ézem magam.Egy hónapja pedig volt egy gázos ügyem egy fiúval, azóta ez csak rosszabb lett. Napok óta egyszerűen nincs kedvem folytatni. A szüleim nem vesznek komolyan, nem értenek meg. Persze, látszólag mindenem megvan, nem vagyunk gazdagok, de sosem kell nélkülöznünk, vannak barátaim, ha nem is sok, de rájuk tényleg számíthatok. Csak valahogy senki nem ért meg igazán. Életvidámnak ismertek meg, és nem tudják nagyoon elfogadni, hogy megvaltoztam. A nevelőapám minden szarért engem okol. Elegem van. Tudom hogy el kéne mennem egy pszichológushoz, de  azt is szüleimmel kell megbeszélnem, ők meg nem értik meg, mi van bennem. Mostanában már vagdosni is elkezdtem magam, pedig erre előtte sosem lettem volna képes.

Csak ki kellett már írnom, mert egyre kevésbé bírom.  Ha valakinek hasonló problémája van, szívesen beszélnék vele erről. Szükségem van valakire, aki megért.

Köszönöm annak, aki elolvasta ezt, és minden tanácsért hálás vagyok.

#16716 lizi18 hozzászólása: 2014.03.18. 21:17

Szia!

Nekem is hasonló a problémám. én tavaly megprobáltam megölni magamat, de nem sikerült. remélem birunk beszélni. és segiten itudok!

#16715 Bardos-Hedi1961 hozzászólása: 2014.01.29. 01:42

Szia Drágám!

Nagyon sajnálom, hogy már ilyen fiatalon ilyen helyzetbe kerültél. Valóban jó ötlet az iskolai pszichológus és az, hogy menj és beszélgess olyan emberekkel, akik megértenek, de csak az ért meg igazán, aki már volt ilyen állapotban.

Ha ilyet nem találsz és ez az oldal sem segít, én mindenképpen pszichiáter segítségét ajánlom, ugyanis ő tud felírni Neked olyan gyógyszert, ami megelőzheti a depressziós tünetek súllyosbodását. (az iskolai pszichológust kérd meg, hogy küldjön el – kérd határozottan) Az ugyanis egy testi-lelki fájdalom, ami olykor kibírhatatlan és az okozója egy anyag hiánya a szervezetből, amely az agy működésére hat. Ezt azonban mindenképpen pótolni kell! Amíg ezt meg nem teszed, igyál citromfű teát és szedjél Magne B 6-ot, mert ezek nagyon jók az idegrendszerre. A pszichiáter nem elsőre találja meg általában a legmegfelelőbb gyógyszert, mert nagyon sokféle van. Mindig jelezd neki, hogy mit érzel, ha erőssödik a rossz gondolatok, a levertség, azt is mert lehet a gyógyszer hatása. Mindig, ha úgy érzed fölösleges, akkor is mond el, mert csak így találja meg a megfelelőt. Mindenképpen ezt javaslom Neked és kérlek írd le nekem a napjaidat, mikor hogy érzed Magad, mikor milyen a hangulatod, próbálok segíteni, hisz én nagyon sokáig szenvedtem és nagyon nehezen jöttem rendbe. Mély depresszióba estem, amit Neked nem szabad megélned!!!!!!!!!! Légy erős és írj…………..tudom nehéz rávenni Magad!

#16714 fckpanic hozzászólása: 2014.01.22. 20:03

Szia!

Ahogyan endrebandi is mondta, amennyit csak tudsz legyél barátokkal / foglald el magad. Próbálj ki új dolgokat / hobbikat, hátha valami megtetszik és akkor azzal sok időt el tudsz tölteni. (pl. zenélés, rajzolás, festés, számítógépes játékok (lehetőleg valami neten játszható, ahol szintén van közösség)) Ha találtál valamit, akkor keress rá a neten és csatlakozz egy olyan közösséghez, ahol azzal foglalkoznak. Írhatsz blogot is a napjaidról / érzéseidről, sokat segíthet ha “elmondod” mi van benned.

Esetleg kezdj el sportolni valamit. De az is elég lehet, ha párnaponta elmész sétálni.

Tudom, hogy most igazán nincs kedved semmihez, de hidd el, hogy jobban fogod magad érezni, amint találsz valamit, ami leköt.

Még ami segíthet, ha elolvasol pár önsegítő könyvet. Az Édesvíz kiadónak van pár. Keress rá a neten.

És próbálj meg csak a pozitív dolgokra figyelni, akkor is ha szinte csak rossz történik veled!

Remélem hamarosan jobban leszel!

#16713 endrebandi hozzászólása: 2014.01.19. 12:42

Kedves kislány/needhelp. Fiatal vagy foglald el magad, gondolom tanúlsz még. Van iskola psychológus is- nem kell a szülőknek tudni, keresd fel szépen 16 éves kor mikor a “gyerekből” felnött ember lesz.Ez sok buktatokkal jár, magam is átmentem ezeken,- igaz úgy 45 évvel ezelött. Mára bölcsebb lettem, én is voltam 16 évesen igen szerelmes, engem is eldobtal- volt nekem is “világvége” hangulatom. Nem az a legény aki adja, hanem aki állja a sors küzdelmeit- légy erős, harcolj, de ne fejjel a falnak – légy sokat szerető emberek, barátok társaságában- a magány rossz tanács adó- szia – endrebandi “bácsi”

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close