Depresszió-halálvágy segítsetek!

2014.01.20. 13:10

Sziasztok!

Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy ide írjak e, de most rászántam magam, hátha lesz olyan közületek, aki tud nekem segíteni.Történetem már lehet szokványos a sokadik a több ezerből, de én mégis leírnám ide nektek ugyanis nincs kivel megbeszéljem és úgy érzem sokszor, hogy megőrülök.

Valószínű hogy a gyerekkorom nagy szerepet játszott benne és az amit akkor átéltem egy életre összetörte az amugy is gyenge lelki világomat, hogy jelenleg olyan erőteljes depresszióval szenvedek, hogy folyamatosan az jár a fejemben, hogy én meg akarok halni nem akarok tovább élni. Egy visszatartó erő van még a kislányom.

Bocsássatok meg, ha hosszú leszek. Apám annak idején anyámat elvette fogadásból soha nem szerette. Folyamatosan ütötte-verte ugymond minden csontját összetörte, de anyám soha nem jelentette fel a rendőrségen. Teltek-multak az évek mégis szült 3 gyereket anyám apámnak. Bátyám hamar elkerült otthonról menekült öcsém is ugymond rossz útra tért nem járt iskolába stb. én maradtam otthon és néztem végig a folyamatos verekedéseket, mert a legtöbbszőr vér folyt. Anyám alkoholista lett a sok veréstől , de apám is  nem volt senkije,aki megfogta volna kezét és segített volna neki. A fél rokonság az utcánkba lakott, de soha semelyikük nem ajánlotta fel a segítségüket apám hozzátartozói. Minden egyes csetepaténál anyám volt a bűnös. Végül az én kérésemre anyám beadta a válópert apám kisemmizte.

Anyám abbahagyta az ivást, de csak 3 hónapig bírta.Ja én velementem öcsém pedig apámmal.

A Következő évben bátyám meghalt motorbalesetben hátulról belehajtottak 120-al szinte azonnal meghalt, 29 éves volt csak abban az évben 3 hónap alatt 4 temetésünk volt a családban ezt sem tudtam a mai napig feldolgozni. Anyám egyre jobban ivott terorizált, ha nem adtam neki pénzt italra. Borzalmas volt az ital hatására többször megakart ölni, most biztosan azt mondjátok miért nem hagytam ott? Kihez-hová mentem volna a részeges apámhoz és gyenge voltam lekileg, akkor kezdődtek nálam az hogy megakarok halni, majd rá 3 évre megismerkedtem leendő párommal és rögtön összeköltöztünk ott hagytam anyámat a 100kg-ról 50-re fogyott le mindent eladott csak hogy inni tudhasson sűrűn látogattam, de nem tudtam mindig ott lenni, ahogy elmentem otthonról rá 2 évre meghalt. Úgy találtunk rá, de már több mint egy hetes halott volt borzalmas volt nem kívánom senkinek a mai napig álmodok vele.

A párommal eleinte albérletben, majd tanyára költöztünk, mivel szeretttem volna babát, de nem a tanyára így elkezdtük keresgetni a házakat a városban ezt apám megtudta és azt mondta minek vennétek menjünk oda lakni az ő házába, hozá kell tennem úgy élt a házban mint egy hajléktalan igénytelenűl-mocskosan-büdösen, de mindig ilyen volt. Mi bele mentünk (akkor követtük el életünk első közös baklövését). A felujításhoz pénz kellett és vettünk fel banki hitelt, ami ma a duplája és többett fizettünk ki, mint amit felvettünk.

így lakunk a mai napig egy fedél alatt, de már nem beszélünk egymással. Eleinte úgy volt hogy fizeti a rezsi harmadát de sokat mondok, hogyha a 9 év alatt adott összesen a reszibe 3 havit. Időközben öcsém lett a kedvenc kisfia házat vett nekik.Hozzáteszem ott is haszonélvezete van, de mégcsak besem engedik a házba. Ott is ugyanolyan jogai lennének mint nálunk, de arra nem tart igényt. Mi egy fedél alatt lakunk, de az unokájának aki egy tünemény okos kislány még nevén sem szólítja. Így élünk ma, amit nem tudom meddig bírok még. Mennénk, de nincs miből és hová. Fél éve nem fizetjük a hitelt ,de nem hiszi el hogy a bank kirakhatja őt is.

A sok vita miatt apárommal is viták vannak jobban mondva én olyannyira nem tudom mostmár kezelni a dolgokat, hogy a minap a kislányom szeme előtt törtem ripityára a laptpunkat (nagyon megbántam), de tényleg sokszor úgy érzem megkattanok. Azt nem írtam, hogy lassan 7 éve van nagyon erőteljes alvászavarom azóta szedem a rivotrilt, de már nem hat hozzá a valdoxant is, de egyre feszültebb vagyok a páromra rásem tudok nézni mintha gyűlölnén folyamatosan azt mondom neki költözzön el, de ő őrültnek és bolondnak tart úgy csinál mintha ezt az egészet direkt csinálnám megjátszanám magam, nem veszi észre, hogy nagy a baj nálam.

Nincs kihez forduljak attól félek anyám sorsára jutok csak én a kislányomat sajnálnám, de nagyon………….

 

#16730 atlantiszi hozzászólása: 2014.02.01. 21:08

Kedves Gica!

Szívesen segítek szorult helyzetében, bár a távolság eléggé nagy km-ben közöttünk, a skype segítségével akár beszélni is tudunk a probléma megoldásáról.

A kislányának Ön a példakép és nem mindegy, hogy mit lát maga előtt, a pszichiátriát én sem ajánlanám, gyógyszert pedig szerintem éppen eleget szed, ha rivotrilt fogyaszt.

Skype elérhetőségem:toth.aron8

honlapom: lelekmasszazs.gportal.hu

Szeretettel:Tóth László lelki segítő (met.pszichoterapeuta-speciális tanácsadó)

 

 

#16729 gica05 hozzászólása: 2014.02.01. 11:00

Szia Hédi!

Köszönöm a jó tanácsokat, de attól félek, hogy egy pszichiátrián az embert telenyomják mindenféle gyógyszerrel aztán az életben nem tudsz megszabadulni tőle. Van egy ismerősöm neki 2 évente cserélik a gyógyszereket, mert adigra anyira megszokja a szervezete, hogy másik kel neki. Az életbe nem tudja lerakni……

#16728 Bardos-Hedi1961 hozzászólása: 2014.01.29. 01:25

Szia!

Leírom Neked a saját esetemet, hátha segit picit.

Három évig ültem egy fotelben, úgy gondoltam bedilizek, nem ér az életem semmit, öngyilkos leszek. Nem lettem az, mert a gyerekeim, a családom fontosabb volt ennél. (nem akartam Nekik fájdalmat okozni) Jártam pszichiáterhez, de nem éreztem, hogy jobb lett volna. Már nagyon mély ponton voltam. Úgy éreztem, hogy senki sem ért meg (utólag vissza gondolva, nem is érthet meg az, aki nem volt még ilyen állapotban) Addig szenvedtem, míg a keresztlányom be nem fektetett a Nyírő Gyula Kórház Pszichiátriai osztályára Budapestre. (beutaló kellett, ezt a pszichiátered megadhatja). Másfél hónap alatt, állandó ellenőrzés mellett találták meg a megfelelő gyógyszert, ami végül kezdett hatni. Egyre jobban lettem, már másképp látok mindent, dolgozom és újra büszkék rám a gyerekeim. :) Azért írtam ezt le Neked, mert mindenki azt mondja, “végy erőt magadon és sikerülni fog” és “hogy mozdulj ki, menj emberek közé.”………….ha nem megy, hát nem megy. (ezt mi tudjuk) A pszichológus beszélget Veled, de az már Rajtad, mint ahogy akkor rajtam sem, már nem segít. Neked is kórház kell, de jó! Próbáld meg amit javasoltam, ott nagyon jó szakemberek vannak, esetleg tudok Neked ajánlani is. A feleségedet meg lehet érteni, hisz magára maradt, de ez most nem a Te feladatod. Neked rendbe kell jönnöd, hogy újra a társa légy és ne menjen rá a kapcsolatotok! Kérlek gondold ezt át! NAGYON SZERETNÉK SEGÍTENI!

#16727 Zaiza hozzászólása: 2014.01.23. 10:06

http://holmivan.valami.info/megye-szolgaltatas.php?megye=B%C3%A9k%C3%A9s&szolgaltatas=pszichologus

Ezt találtam, remélem tudtam segíteni. Ne sajnáld rá az időt.

Sok erőt Neked!

#16726 gica05 hozzászólása: 2014.01.23. 08:23

Köszönöm neked is a biztatást.

Békés megyében lakom nem szeretném kiírni a település nevét, mert erről nem beszélek senkinek. Úgysincs aki megértené. Itt tudnátok nekem javasolni egy jó pszichológust? Nincs egy olyan barát vagy barátnő, akinek elmondhatnám nekik csak akkor vagyok jó, ha segítenem kel persze én egy fütyszóra segítek bármiben nekik ebbe is bele fáradtam.

Most megint elég mélyponton vagyok vagyis 1 másfél napig türhető volt, de tegnap a párom kérdőre vont egy dologgal kapcsolatban (egy bizonyos kábelt azért törtem el szerinte, hogy ne tudjon internetezni), de nekem fogalmam sem volt az egészről nem én tettem a kislányom és a saját életemre is megesküdtem de nem hitt nekem. Na akkor összetört bennem megint minden. Ez lehet, hogy gyerekesnek hangzik, de ha valaki mélyponton van és senki nincs aki a kezét nyujtaná neki akkor végleg elég ennyi sértés is. Ezt biztosan egy egészséges érzelmi világú ember kineveti, de én nem tartozok közéjük sajnos.

#16725 Zaiza hozzászólása: 2014.01.22. 21:08

Gica merrefelé laksz? A pszichiáter valóban csak gyógyszert ír fel, pszichológus szakemberre lenne szükséged.

És nagyon sok erőre.

#16724 cryply hozzászólása: 2014.01.21. 10:42

Ha nem hallgat meg az orvosod az komoly probléma! Nem tudom merre élsz de erre mifelénk (Szegeden) bizony a kezelő orvos sokat segít a gondozottjának és vannak csoportok is ahol szakképzett emberek adnak segítséget. Szerintem kérd, ha lehet szánjon rád több időt mert a “kibeszélés” nagyon sokat segíthet. Erre még ez a fórum is megfelelő.

#16723 gica05 hozzászólása: 2014.01.21. 07:51

Köszönöm a biztatást. Milyen orvosi segítségre gondoltál, mert a pzsichiáter csak a gyógyszereket írja fel nem hallgat meg sajnos…

#16722 cryply hozzászólása: 2014.01.20. 17:23

Sajnos a te példád sem egyedi! Azonban van megoldás a kezedben! A KISLÁNYOD és a PÁROD! Természetesen az orvosi segítség nem maradhat el! Bízz van segítség! A kis örömök a legjobb örömök most az életedben és ezek elérésére törekedj. Sajnos a laptop bánta de hidd el ez volt a legjobb levezetés! Kitartást kívánok neked és párodnak!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close