Első lépés

Téma címkék:
2014.01.26. 09:45

Sziasztok,

Sajnos rá kellet jönnöm, hogy alkoholista vagyok. Szépen lassan sodródtam bele. Előfordult, hogy ittam a közösség miatt, de amikor észre vettem, hogy sok, abbahagytam. Volt, hogy fél évig gond nélkül, utána mértékkel, utána bezuhantam. Volt, hogy “fájdalomcsillapítás” miatt: pl. utálok repülni és gépreszállás előtt sztresszoldónak…

Két hónapja lett súlyos. Akkor nagy stressz alatt voltam. Több dolog miatt is szorongtam: munkahelyi “kihívások”, újabb gyerek, emiatt nemalvás… Csak, hogy vissza tudja aludni hajnali 4 kor…

Amikor észrevettem, az elmúlt két hónapban háromszor abbahagytam. Egy-egy hétre. Aztán csak egy sör… Megfogadtam, ha újra visszazuhanok megyek segítségért, mert egyedül nem megy. 3 nap ivás után felhívtam egy barátomat, akiről tudtam, hogy van kapcsolata. Ő nem alkoholista, ezért is jó, hogy léptem, mert túlléptem a szégyenérzeten és a megoldás érdekel csak.

Van három gyerekem. Feleségem. Még nincs gond itthon, de lépnem kell.

Pláne a gyerekek miatt. Ha igaz, hogy genetikusan öröklődik, akkor külön oda kell figyeljek a fiamra. Sajnos ő is ilyen, szorongós természet…

Kösz, hogy leírhattam.

Szép napot és kitartást minden hozzám hasonló embernek.

 

#16780 beteg hozzászólása: 2014.01.30. 22:59

Kedves Zerdelyi,

 

Vallasos katolikus vagyok. Ezert is kulon szegyen, hogy sikerult godorbe esnem. Szerintem lecke volt a gogomnek…

 

Udv,

#16779 Zooli hozzászólása: 2014.01.30. 22:50

Isten áldjon meg zerdelyi és a szeretteidet is! És persze “beteg”-et is!

#16778 zerdelyi hozzászólása: 2014.01.27. 16:01

Csatlakozom “Zooli”-hoz.

Legfontosabbnak tartom, hogy beismerted, hogy már valakinek személyesen is elmondtad kegyetlen tényt, hogy alkoholista vagy.

Az út, amin elindultál jó, az ajánlat is helyes (Győzelem a függőség felett), de a kérdés az, hogy mennyire vagy Isten-hívő.  T.i. a kiadvány vallási úton közelíti meg a problémádat, problémánkat (én is ittam). Ezt azért említem, mert jó lenne, ha elfogadnád azt, hogy egyetlen út a szabaduláshoz Jézuson keresztül vezet. Többször voltam intézetekben, gyógysze-kezeléseken, de mindig visszaestem. Ez így ment mindaddig, amíg nem hajoltam meg Jézus előtt, és nem kértem az Ő segítségét. Nehezen ment! Most – utólag – tudo, hogy azért sikerült, mert Ő fogta a kezem végéi. Azóta is Ő van velem a kísértéseim közepette.

Én már 24 éve nem iszom alkoholt, de a fontos, hogy nem is kívánom.(még az alkohol mentes sört sem – az egyi legnagyobb kísértés!)

Ezt azért írtale, hogy bemutassam: van kiút!

Isten segítsen, hogy szabad ember lehess, aki családjával együtt tud örülni az életnek!

#16777 Zooli hozzászólása: 2014.01.26. 23:13

Ez nagyon nagy dolog, hogy szeretnél meggyógyulni és beismered, hogy segítség kell! Ez már fél gyógyulás! Ne add fel, jó úton jársz!

Egyébként van egy ingyenes kiadvány: Győzelem a függőség felett. Itt lehet megrendelni: http://www.maiige.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close