skizofrénia – társadalom

Téma címkék:
2014.01.27. 23:26

45 éves vagyok, sajnos shizofréniával küzdök. Jelenleg injekcióval kezelnek igy tünet mentes vagyok.Sajnos nincsenek barátaim. Nagyon nehezen viselem a betegséget.Szeretnék visszakerülni a társadalomba de egyszerüen reménytelennnek látom ezzel a betegséggel.Irjatok hogyan lehet vissszakerülni a társadalomba
Köszönöm!

 

 

 

 

 

 

 

 

#16800 demabako hozzászólása: 2014.02.10. 12:31

Kedves Ercsike!

Legfontosabb, hogy ismerd meg minél jobban önmagad. Akár egy naplót is vezethetnél. amelyben a napi eseményeket, amik Veled történnek, leírnád. Ez már egy út az önismeret felé. Én demabako vagyok, sajnos vannak történeteim, amik nem rólam szólnak, hanem nejemről. Írásaim címe:Skizofrénel élek együtt. Ha kelően megismerted magad, képezd tudásodat erről a betegségről. A szakemberek azt állítják, nem gyógyítható, szinten tarható. Ami a legszmorúbb ennél a betegségnél, hogy”Nem vagyok beteg, nincs szükségem segítségre”-hajtogatja a legtöbb beteg, , ne engedd, hogy a laikus, sokszor elenséges környezet befolyásoljon!Olvass ilyen témájú könyveket!pl. Száll a kakukk fészkére(Ken Kesey), vagy Egy csodálatos elme(Sylvia Nasar). Egyre ügyelj! Két egyforma tünet nincs ennél a betegségnél! Vannak dühöngő, a környezetre veszélyesek, de van aki önmagába fordulva csak beszél belső hangjaira figyelve, míg tudatlan környezete röhögi. Jelenleg a társadalom még értetlenül, lelketlenül, gúnyolódva, ellenségesen viszonyul ezekhez a betegekhez. Csak zárójelben közlöm, hogy nejem elmebetegsége ürügyén április végén bírósági végrehajtó fog KILAKOLTATNI minket!S semmilyen társadalmi segítséget nem kaptam eddig! Tehát a mondás szerint:Segíts magadon Isten is megsegít!

Szeretettel!     demabako

Ps.: Írásaim olvasd el, hátha segít! Skizofrénnel élek együtt címmel. 

#16799 ancsa123 hozzászólása: 2014.01.28. 22:52

a társadalomban benne élsz csak te hiszed hogy kívűl vagy ,lehetetlen kívűl lenni .De bíznod kell magadban hogy pont olyan ember vagy problémákkal mint más a skizofrénia az emberek 90 vagy inkább 99 % ban ott van csak akkor kóros ha ez gondot okoz az egyénnek.Ami fontos hogy legyen munkád az segít emberekkel kapcsolatot kialakítani és tovább fejlődni ebben. Vagy iskola bármi ami közösség a vallásos közösségeket nem javaslom. Teljes zűrzavart okozhat.

#16798 domdan86 hozzászólása: 2014.01.28. 18:10

Üdv! Én csak 27 éves vagyok, de szintén tünetmentes skizofrén. Szintén barátok nélkül élem mindennapjaim, de így is elvagyok. A magam részéről ezt a kérdéskört azzal tudom le, hogy ha annyira hiányzik a társaság, úgyis tenni fogok érte. Addig is filmnézéssel, olvasgatással kötöm le magam a munka mellett. Barátkeresés terén szerintem egyikünk sem találta fel a spanyolviaszt. El kell járni valahova ismerkedni, vagy fórumokon keresni olyan témát, amiről szívesen cseveg az ember. Ki kell találni, hogy mi foglalkoztatja az embert, beírtakozni egyesületekbe, klubokba. De ennek az egésznek csak akkor van értelme szerintem, ha már tényleg kapcsolatteremtésre alkalmasakká váltunk, ha jól érzik magukat a közelünkben az emberek. Nagyjából ennyit tudtam segíteni, sok szerencsét!

#16797 Marianna1979 hozzászólása: 2014.01.28. 09:17

Kedves Ercsike! Én is küzdöttem ezzel de megyógyított Jézus. Hangokat hallasz? Látsz dolgokat? Mondanak ezt -azt hogy csináld meg? Olvasd el a blogom Út az Úrhoz . Győrfi Marianna néven írom. A skizofrénia -megszállás. Én kijöttem ebből Jézus segítségével és már gyógyszerre sincsen szükségem, aminek súlyos -káros hatása van a szervezetre. Sokféle gyógyszert kaptam. Még a nagyanyám is kijött ebből és neki se volt szüksége gyógyszerre utána teljesen jól volt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close