Depresszió?!

Téma címkék:
2014.02.21. 15:14

Sziasztok!

Tanácsot vagy esetleg segítséget szeretnék tőletek kérni. Az anyósomon szeretnék segíteni. Több praktikát bevetettünk már a párommal de egyik se használt. Fél éve kezdődtek nála a depresszió jelei. A munkahelyéről is eltanácsolták mondván nem tudja kellő képpen elvégezni a munkáját. Eleinte azt vettük észre, hogy ideges, rossz a hangulata de ezt annak tudtuk be, hogy megszűnt a munkehelye. Sajnos ma már ott tartunk, hogy senkivel sem hajlandó beszélni még a férjéhez sem szól egész nap, a lakásból egy hónapja nem mozdul ki.Olyan is előfordult már, hogy nézte az üres tv-t, mert arra nem volt hajlandó hogy bekapcsolja. Próbáltuk elcsalni a párommal sétálni,közös program stb.. de semmi.. Felajánlottuk neki hogy elvisszük egy pszichológushoz, hátha neki megnyílna, elmondaná mi bántja de oda se akar menni, mert állítása szerint neki nincs baja..Attól félünk, hogyha időben nem csinálunk valamit akkor annak súlyos következménye lesz. Kérlek adjatok tanácsot mert nagyon aggódunk érte! Előre is köszönöm!

További szép napot! Zsófi

#17167 zsoszi20 hozzászólása: 2014.02.26. 16:43

Köszönöm szépen a gyors hozzászólásokat, mióta leírtam a történetet azóta sikerült találnunk egy remek pszichológust akit mindenki dícsér..Megmondtuk a Mamának is, hogy nincs mese menni-e kell itt már nincs mire várni, végül sikerült ráhatni és bele egyezett, hogy kezeljék.  :)

#17166 rozsa632 hozzászólása: 2014.02.24. 10:18

Kedves Zsófi! Itt már nagy a baj minél előbb szakemberhez kell, hogy kerüljön, akár erőszakkal is mert ez már mély depresszió, , azt ,hogy egyedül legyen egyáltalán nem lehet mert tragédia lehet belőle, mert innen egyenes út  az öngyilkosság!! Innen csak szakember tudja felhozni az pedig kórházat jelent! Mondom ezt olyan tapasztalattal ,hogy Én is ott jöttem helyre pedig ilyen mélyen még nem voltam de a kórházban láttam ilyen betegeket mint az anyósód,és szépen helyre jöttek!!!  Szeretettel további szép szép napot és sok sikert!! Julika

#17165 cryply hozzászólása: 2014.02.24. 08:30

Kedves Zsófi!

Bizonyos értelemben már “elkéstetek”! Azonban soha nincs késő! A tünetek megjelenésekor kellett volna de most sem késő szakorvoshoz vinni a mamát. A közeletekben lévő pszichiátriai szakrendelésbe kel eljutni mihamarabb a mamával! Van segítség! Ha nem akarna menni, vinni kell! – ha szükséges, kényszerrel is!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close