Szorongás, félelem

2014.02.21. 08:04

Sziasztok! Remélem vki tud segíteni, mert nagyon kétségbe vagyok esve. Röviden annyi, hogy vannak bizonyos szívritmuszavaros tüneteim, amit a kardiológián igazoltak is, hogy léteznek, erre szedek béta-blokkolót.

Azóta vagy attól nem tudom, de eléggé szorongok. Eléggé kezd lekorlátozodni a napi tevékenységem. Eléggé megvisel a napi munkába járás, félek folyton hogy rosszul leszek. Már többször előfordult hogy munka után még 1-2 órát az utcán/buszmegállóba dekkoltam mert nem mertem hazamenni/buszra szállni. Őrület. Sose gondoltam, hogy velem ilyesmi előfordulhat. :(

Teljesen kivagyok már merülve. Jó lenne, ha vki tudna segíteni. 1 hónap múlva megyek felülvizsgálatra, addig jó lenne kibírni valahogy. Amúgy szedek még magnéziumot, omega 3-at 1-1 db-ot naponta. Meg nyugtatóteákat iszom. (citromfű, orbáncfű) Érnek ezek vmit egyáltalán??? Eleinte tök jó volt, ,de már azóta megszoktam ezeket is. Bár abbahagyni nem merem. Kérem ha vki tud segíteni szánjon rám pár percet és írjon.

Köszönöm!!!

Jobbulást mindenkinek!

#17164 Sistercrazy hozzászólása: 2014.03.28. 14:24

Sziasztok!

Nagyon jó a link. Szerintem mindenki kiválatszthatja a listáról azt, ami neki működik.

Tegnap voltam bent a klinikán látogatóban, ahol 2 és fél évvel ezelőtt még az anorexia / meg nem határozott személyiségzavar /  pszichotikus periódusok diagnózissal feküdtem. Akkor nem is mertem volna hinni, hogy valaha lesz még belőlem két lábon járó, normális ember:-) Hát, el is érzékenyültem egy kicsit és amikor kijöttem, olyan szeretet és hála öntött el….biztos van valami oka, hogy kaptam egy második esélyt.

Lunácska, a Frontin-t nekem is felírták, napi 3x 0.25-ös, de csak akkor szoktam bevenni 1-et, ha igazán stresszes vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy neked milyen tapasztalatod lesz vele.

Kellemes tavaszi hétvégét mindenkinek.

Üdv:

Sistercrazy

 

 

 

 

#17163 mandi hozzászólása: 2014.03.28. 10:42

Szia!Igen 9 napja szedem,és már nem kell mellé nyugtató.Ideggyógyásznál voltam mert a szédülés ideg alapon van.Szerintem te is probáld meg ha nem múlnak a rosszulléteid.Én már nem mertem sehová menni.A mellékhatás szinte alig volt.Mindent úgy kell csinálni ahogy az orvos mondja ő tud segiteni ha jelentkezik valami mellékhatás.Minden jót!

#17162 Lunacska hozzászólása: 2014.03.28. 09:24

Köszönöm a linket!

Mandi: a gyógyszerektől érzed magad akkor jobban? Nincsenek mellékhatások? Ezeket pszichiáter írta fel neked?

Én is elkezdtem a frontint.

#17161 mandi hozzászólása: 2014.03.27. 17:22

Sziasztok!Végre jól vagyok :) remélem ti is!Csodás napokat mindenkinek!

#17159 oandy1 hozzászólása: 2014.03.24. 09:25

Szia Lunácska!

Megosztok Veled egy linket. A párom bukkant rá és mutatta meg nekem. Én találtam benne jó dolgokat…. :)  Talán Te is fogsz. Vagy talán mások is…. :) Ha már csak 1 embernek tudtam ezzel valami sgítséget adni, már nem volt hiába a doktornő írása. :)

Szép napot!

Andi

#17158 Lunacska hozzászólása: 2014.03.24. 07:58

A gyógynövények és egyéb dolgok sajna nekem se váltak be. A citromfűvet iszom még, + kaptam frontint. nem tudom milyen lesz.

#17157 mandi hozzászólása: 2014.03.16. 16:52

Sziasztok!Én most a kiutat a cipralextől és a xanaxtól várom.Túl vagyok a gyógynövény és a vitamin probákon.Úgy döntöttem megprobálom a gyógyszert mert már nagyon nem birom ezt a minden napos rosszulétet.

#17156 Sistercrazy hozzászólása: 2014.03.10. 19:09

Szia!

Szerintem nagy fokban szerepet játszik a rossz közérzetedben és a panaszaidban a félelemtől való félelem. Hidd el, tudom miről beszélek. Akármilyen nehéz is, a trükk az, hogy a félelmed és rosszulléted ellenére csinálj dolgokat. Igen, szállj fel a buszra!

Én 3 évvel ezelőtt hasonlóan voltam: nem mertem lemenni a sarki boltba, nem mertem buszra, vonatra, villamosra szállni, nem mertem emberek között lenni, de egyedül sem. A szorongás és a pánik elképsztő tüneteket tud produkálni, de az adrenalin max. 15 perc alatt kiürül a szervezetedből és a tünetek megszűnnek.

Amikor először szántam rá magam,hogy lesz, ami lesz, bemegyek a bevásárlóközpontba az első 10 perc nagyon rossz volt. Aztán azt mondtam magamnak: Végül is mi a lerosszabb, ami történhet? Elájulok? Akkor majd valaki segít, hívnak egy orvost vagy mentőt vagy valami ilyesmi. De végül is miért ájulnék el vagy miért lenne pánikrohamom? Kisgyerekek, öregek, fiatalok járkálnak itt és nekik sincs semmi bajuk. Aztán ha hiszed, ha nem, 10 perc után azon kaptam magam, hogy megyek egyik boltból a másikba és végül is 2 órán át vásárolgattam. Aztán a következő napon megismételtem az egészet.

Lehet, hogy elcsépelt, de a félelmet csak úgy lehet leküzdeni, ha egyszerűen elfogadod, hogy ‘okés, rosszul vagyok és félek’ és annak ellenére megcsinálod. Gondolj csak bele, többre vagy érdemes, minthogy egy ilyen gonosz ‘betegség’ meggátoljon abban, hogy évezd az életet!

Sok sikert, hidd el, menni fog!

http://sistercrazy123.wordpress.com

#17155 Peter23 hozzászólása: 2014.03.05. 10:05

Szia Lunácska!

Volt szívritmus zavarom. Rengeteget vizsgáltak, korház stb, mire sikerült megtalálnom a megfelelő orvost és ő meggyógyított. Írj egy mailt a szamar25@gmail.com ra. Ha tudok  segítek.

P

#17154 tonic12 hozzászólása: 2014.02.23. 17:39

ugyan nekem nincsen semmi bajom , pusztán fűggő lettem egy kapcsolatban , aminek leki tényezői eléggé ,megviselnek szinte nap mint nap . Tudom hogy frivol az amit most fogok írni , de a  kapcsolatunk azért “tartós” a meglátásom szeint mert szexuálisan jobban megfelelk neki mint azaddig bárki mással kapcsolatai voltak / mert speciális ez a kapcsolat ami mindkettőnknek megfelel  / . Azt is tudom , hogy ez egy nő vagy éppen nagyon sok nő  számára egy igen fontos momentum a kapcsolatában, nagyon nehezen tud szabadulni tőle  .Ettől van meg még a ragaszkodása – mindezeken túl  Azonkívül meg mivel így egyensúlytalan a kapcsolatunk azaz, többet adok érzelemből neki mint amit ő ad / ez tapasztalaton szerint minden esetben így van – az egyik fél jobban mint a másik / , ezért ez az évek alatt és óta eléggé megvisel . Mivel a szívritmuszar és egyéb itt felsoroltak ugyan teljesen más problémák és jellegűek , de valószínűnek tartom hogy a többi mással is ez inkább pszichikai problémákat jelenthetnek azaz, a   tünetei   . Nos és tömören , én egyszerűen beveszek /nem eléggé elítélhető módon/  egy 1 mg- os xanaxot , ezzel mag  a lelki probléma a hatásakor eltünik , szinte “hidegen” hagy ez az állandó  zavar   , akkor is amikor “rámtör” és akkor is amikor vele találkozom .Mintha ez mesterséges  “közönyösség” szép lassan elkezdené “zavarni” mint nőt ,  hiszen nem ezt a magatartást szokta meg  tőlem hosszú ideje . Nem mondom hogy ez egy generális megoldás lenne sőt ! biztos hogy nem az , de pillanatnyilag nem tudok más megoldást arra , hogy állandó leki stresszben legyek mindamellett hogy ez a módi egyelőre eredményesnek is  látszik . Nem rég a lányom tanácsára 1000 -es kalciumot és 400-as magnéziumot is szedek /reggel a kalciumot , este meg a magnéziumot szedem de , azonkívúl a korom miatt így a tél vége fele a kiürült  D vitamint pótólva szedem és a panangint az erek jobb állapotára no meg vagy 2 -3000 -es C vitamin is a napi adagom  . mintha ezek is hatnának  , de ez lehet hogy csak ez is csak egy egyszerű placebo hatás és összeségében .. Tény az is, hogy a xanaxot nem minden esetben vagy rendszeresen  szedem / nem nagyon akarok rászokni / , illetve csak akkor alkalmazom amikor az érzések zűzavar előjön , rámtőr .. Beszedése után , vagy 20 -30 perc újfent leírom :  a zavar szinte teljesen éredektelenné válik , és simán tudok mással fogalalkozni , illetve probléma eltűnik jóidőre és íg  jól is  érzem magam  .. Tudom hogy ez egy  tüneti “kezelés”  és a generális problémákat ebben ebben  a fomában csak a szönyeg alá söpröm . Beszéltem már vele a problémáimról /xanaxról egy szót sem -persze/ de közben rájöttem hogy meglévő és hiányzó érzésekről megbeélni – hiába való dolog , ezért ezt a megbeszélsét abbahagytam .  Érdekes módon  viszont a xanax hatni kezd a kapcsolatunknak  a minőségére ..

 

 

 

 

#17153 Viktorka hozzászólása: 2014.02.22. 16:35

Sziasztok és szia Lúnácska!Teljes mértékben egyet értek itt mindenkivel, mert én is ebbe a betegségbe estem bele mint itt mindenki sajnos!Pont így látom a dolgokat ahogyan ti és ahogy azt is, hogy itt mindenki tudja ebből a betegségből a kiutat mert itt le is írta mindenki szinte és legjobb orvosság erre a pozitív gondolkodás!Tudom hogy nehezen megy ilyen helyzetben pozitívan gondolkodni, mert pont a rossz dolgok keringenek az agyunkban.Nekem is van ritmuszavarom 2 hónapig mentem most kivizsgálásokra, tükrözésre vérvétel hasi uh tüdőgondozó és eljött a pillanat hogy a pszichiátert javasolták amikor beállítottam hogy vándorol a fájdalom mindenütt bennem.Jövő héten el is megyek, mert tudom hogy beteg vagyok.Tényleg nagy segítség egy pszichiáter meg az erre való gyógyszerek, kezelések de mindannyian tudjuk, hogy úgymond mi magunk vagyunk a betegségünk gyógymódja:Az akaratunk a hitünk igenis véget fog érni ez, ahogy belecseppentünk úgy ki is fogunk jutni, mert nem fogom hagyni, hogy teljesen magamba forduljak!Elmegyek dolgozni mert kell, keresem a társaságot, mert ha tényleg a szobában roskadok egyre rosszabb, említették a sportot a kommentekben ezt nagyon sokan tanácsolják, igazuk van és a táplálkozás is fontos mert a szervezet is érzi ha tényleg Vitaminokat kap és már jobban érezzük magunkat.Persze egyről a kettőre nem fog menni, de legbelül tudom, hogy mit akarok mégha ez a sok gondolat el is taszít az élettől, de amit most tettem az az, hogy tükörbe néztem és nem vagyok hajlandó elfogadni ezt az állapotot és ki fogok gyógyulni, mert így boldog nem lehet az ember és én eldöntöttem hogy az leszek!A régi szép időket fogom érezni, mert meg tudom csinálni és ti is képesek vagytok rá, ha nehezen is megy higyjetek magatokban én is ezt teszem!

Bárki felkereshet bármilyen formában, mert tudom, hogy nagy segítség egy társ a bajban!

 

#17152 Geta87 hozzászólása: 2014.02.22. 15:45

Ne félj Lunácska!

Én is sokáig úgy éreztem, hogy megöl a pánik. Most újból visszaestem egy virus kapcsán, s több mint egy hete erőtlen is vagyok s ágyban fekszek, s közben a szüleim szerint nem vok beteg, képzelheted, hogy lerombolták a védőfalaimat. Szörnyű érzés, s odáig fajult, hogy rohamjaim vannak, ha hallom, hogy újra feljönnek csesztettni.

De eldöntöttem, hogy erős leszek, s nem hagyom magam, a lelkemet nem hagyom. Annyi boldog pillanat van a világban, meg oly sok minden amit szeretek, nem hagyom, hogy a pánik, hogy miattuk senkinek érezzem magam beigazolódjon s ez által elveszitsem az önkontrolomat. (bocsi, nincs hosszú i-) Én tudom, hogy nehéz minden oly nehéz ami már egyszer bántott, hátha még többször. De ha felszállsz a buszra, nézz ki az ablakon, vedd észre a szépet, vonatkoztass el, nézd milyen szép a felhő, keresd meg a kis dolgokban is az örömöket, amig tovább vissznek.

Nagyon kivánom neked, hogy szembetudsz nézni a rosszul programozott félelmeinkkel, kivánom neked tiszta szivemből (remélem még tiszta:D)

Géta

 

#17151 phorvath hozzászólása: 2014.02.21. 11:28

sajnos én is igy vagyok ezzel a betegséggel én is mindentöl félek nem merek még biciklire se ülni nehogy rosszul legyek mindig az jár a fejembe hogy most rosszul leszek igy csak fekszek meg csinálom épp a dolgomat is de reszketö lábakkal és szédülésekkel szedek antidepi pirulát meg nyugtatot is de vhogy nem segitenek vannak joés vannak rossz napjaim dolgozni is szeretnék menni mert ugy érzem itthol megfulladok sajnos nincs hova mennem szivesen meghallgatok minden jo tanácsot aki ilyesmivel küzd és egy kicsit jobban van vagy van vmi jo terápája köszike

 

#17150 Dream-1 hozzászólása: 2014.02.21. 10:53

Szia!

Javaslom, h keress fel mailban (dremak@vipmail.hu  vagy Skype-n: dremak2), ott pontosíthatjuk a betegségedet és a tüneteket)..a túl magas szív ritmusra a legjobbnak az Isoptin120 mg retard filmtablettát javaslom..

#17149 Lunacska hozzászólása: 2014.02.21. 10:22

Andi! Örülük, hogy picit jobban vagy! Mint látod én is próbálkozom..és én sem gondoltam volna hogy ez ennyire szörnyű. :( Gyógyszert még nem szedtem, de ha a gyógyteáktól, meg mindenféle mástól sem múlik el, lehet kissebb-rövidebb ideig kénytelen leszek. Már kezdek széthullni….

A mozgáshoz egyenlőre még pont úgy vagyok ahogy leírtad…nem csinálom mert rosszul vagyok. :( Ördögi kör.

De igyekezni fogok. Hetente 1-2szer ígyis ráveszem magam ill. rákényszerülök hogy sétáljak. A buszról megállokkal előbb leszállva probálok gyalog hazaevickélni. Nagy élmény…sok sírással. :(

De igyekezni fogok beépíteni a napjaimba a tornát/mozgást.

 

Zita!

Köszi a hozzászólásodat. Az én lelkem is elég sérülékeny, s minden egyes rosszullétnél tovább sérül. Nem vagyok ehhez elég erős sajnos….

Jobbulást kívánok nektek!

#17148 Zitacity hozzászólása: 2014.02.21. 10:08

Szia!

 

Egyetértek Andival! Teljesen így vagyok vele. Én magnéziumot, B-komplexet, B1-et és anxiront szedek. Ezekkel elvagyok, de elég labilis a lelkem, hamar kibillenek.

A mozgás mindig jót tesz nekem is.

Sok friss gyümölcs, zöldség, napfény, friss levegő, esetleg séta.

Ha van állatod vagy olyan állat amit simogatni lehet az nagyon gyógyító!

Pozitiv könyvek olvasása, vidám műsorok nézése. Barátokkal találkozás beszélgetés valami jó témáról.

Figyelem elterelése (no ez nekem is nehezen megy). A gyógyteák nagyon jók, a citromfű is, levendula, stb.

Jobbulást és mindig gondolj arra, hogy sajnos nagyon sokan vagyunk ezzel.

Üdv:

Zita

 

#17147 oandy1 hozzászólása: 2014.02.21. 09:47

Szia! :)

Sokszor gondolkodtam már azon h én is leírjam-e a történetemet. Nem tudom segít-e nekem vagy esetleg bárkinek? Én is pánik betegséggel és egyéb hozadékával küzdök lassan 2 éve. Sosem gondoltam volna, h ez ennyire valóságos tud lenni. Mindig azt gondoltam ez a gyenge lelkületű emberek erőtlensége. De sajnos nem. Persze a mai napig nem tudok beletörődni de el kell, h mondjam egyre ritkábban jön rám.

Most jól vagyok, nem untatnálak azzal téged, h milyen amikor elkap, mert biztos vagyok benne, h Te pontosan tudod.

Hogy én mit teszek?

szedek frontint, floxetet nagyon minimális adagban és egy pici spitomint. Félek ezektől a gyógyszerektől és érzékeny is vagyok rájuk, ezért ” nevetséges adagban” :) szedem.

Iszom a citromfű teát, de jó még a levendula is.  Az orbáncfű teával vigyázz, mert azt csak kúraszerűen lehet inni, de a citromfű teát ihatod. Szedek magnéziumot, omega 3-at, és nagyon ritkán d vitamint is.

De nem gondolom, h ebben van a kulcs, ezek maximum a tünetek elviselésében segíthetnek.

Kipróbáltam a forró jógát. Nekem nagyon bejött. 3 hónapja járok és azóta sokkal jobb.

SPORT!!!!! Én sport párti vagyok.

És ami még beszokott vállni, h amikor a legrosszabbul érzem magam, szinte felállni sem tudok és azt érzem, h a világ összes nyavajája egy masszaként van rajtam :), akkor mégis felállok. Bár lábaim alig tartanak, de elkezdem tenni a dolgom szép lassan. Rájöttem ez egy csabda, amiben nagyon könnyű benne maradni. Rosszul vagyok, tehát fekszem, nem csinálom a dolgaimat, mert nem tudom, nem vagyok képes rá. Az agyad ezt mondja. Fekszel, pihensz és csak egyre rosszabb lesz.

Hidd el sokszor átéltem, h nem élem meg a holnapot. de érdekes amikor kimásztam az ágyból, még ha négykézláb is és elkezdtem tenni a dolgom, mindig egy picivel jobb lett.

Kipróbáltam futással is, mikor az agyam azt mondta, h hülye vagy, a lábadon sem tudsz megállni!!!! És érdekes, mire lefutottam a szokásos távomat nem lettem rosszabbúl, sőt. És  ez adta az újabb erőt mindig.

Tehát az agyadban lévő gondolatokat kell becsapnod, mert ők csapnak be téged.

Persze most könnyű írnom, mert éppen jól vagyok :). De hidd el működik!!!!

Hajrá és ne add fel!!! És szomorú tény de bátorításként írom, h sokan vagyunk melletted és veled!

Üdv,

Andi

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close