Majdnem egy egész élet

Téma címkék:
2014.02.24. 21:52

Sziasztok!

Én most 61 éves nő vagyok. Gyenge idegrendszerrel ( kékhallálal ) ikerként születtem. Gyerekkoromban  nagyon kötelességtudó, szorgalmas gyerek voltam az iskolában, később a munkahelyemen is. ( egy mukahelyen dolgoztam 42 évig szerencsém volt).Édesapánk 39 évesen ( mi 6 évesek voltunk ) autóbalesetben meghalt.

Érettségi után férjhez mentem.  7 hónapi kórházi fekvés után megszületett a kislányom, nagyon sok gonddal problémával, szüleimtől 200 kilóméterre laktunk. 7 év után elváltunk.  A válás végén   idegkimerültséggel kezeltek. Kis idő mulva férjhez mentem és született egy csodaszép kisfiunk. Sajnos nagyon súlyos szivfejlődési rendellenességgel jött világra. Pici testét műtötték kétszer, nyolcszor vitte a mentő a kórházba, az otthoni ápolása minden energiámat erőmet felemésztette. Ekkor kaptam ismételten nyugtatókat, altatókat, kórházba kerültem ahol rájöttem, hogy CSAK MAGAM tudok ebből kigyógyulni. Három évesen megműtötték harmadszorra a szívét. hála istennek nyugodtabb idők jöttek, iskolába jártakak a gyerekek. ( 7 év van közöttük). Lányom leérettségizett, főiskolát végzett, a fiu akinek nagyon sok szenvedés jutott az életben nem tudott leérettségizni sem. Nem szeretett iskolába járni. A tanárok nem segitettek hiába kértem őket,hogy egy kis sikerélménybe reszesitsék, igy Ő 18 évesen tele kudarccal nem tudott mit kezdeni magával.

Férjem nem tudta elfogadni hogy nem jutott el a fiunk az érettségiig, ezért sokat veszekedtünk, végül elváltunk. Talán ez volt a legrossabb amit tettünk, mert utánna a fiunk elkezdett alkoholt inni, dohányozni. Mindent amit nem szabad. Sajnos már nem tudtunk rá hatni, igy én is mint nagyon sok anya magamat hibáztattam. Miután szóvá tettük neki az életmódját, ezért   kb. 7 éve Angliába ment dolgozni. Nagyon sokat dolgozott eltartotta magát, de sajnos tovább ivott, és mikor elmondta hogy alkoholista lett nem tudtam hogyab ,miben  segitsek neki. Mindenfajta előadásra eljártam, de sajnos ezen csak Ő tudna változtatni.

2010-ben egy október napon telefonáltam neki és egy ismeretlen mondta angolul hogy fiunk meghalt és ujra meg fog halni. Kiderült hogy az alkohol miatt megállt a szive és kétszer élesztették. Mi az apjával azonnal repülőre ültünk, és az ágya mellett örködtünk.Egy heti kóma után ébredt fel. Hazahoztuk de fél év után ismételten kiment Angliába. Engem kb. 7 éve kezel pszihológus, szedem a Rivotrilt és a Cifralexet, A tüneteim ugyanazok mint a többieknek heves szivdobogás, ( Betalok) . Ez az a dolog a fiunk élete amely mindennap szorongással tölt el. Sajnos az alkoholizmus nagyon erős szenvedély amiről nehéz leszokni. Majd minden este felhivom skyp-on és nagyon el vagyok keseredve amikor látom hogy ittas. Különben Angliában kezelik a szivével rendszeresen kontrollvizsgálatokra jár, és gyógyszereket szed. Sajnos a nehezen megszerzett Életét könnyelműen elpazarolja.A legnagyobb fájdalom a mienk mert ezt nekünk végig kell élni. Azért irtam le ezt a hosszú dolgot, hogy lássa mindenki aki itt van hogy nincs egyedül a bajban.

#17228 aznapos hozzászólása: 2014.03.27. 11:39

Kedves Panna!

Kérdéseit feltettem már magamnak,és azért itt írok idegen embereknek a problémáimról,mert lehet,hogy ez segít nekem(ezért van ez az oldal).Édesanyámtól milliószor bocsánatot kértem már,milliószor meg is beszéltünk mindent,aminek az lett a vége,hogy másnap összeveszett az alkoholista férjével,hozzám költözött,2 nap múlva mostohaapám megjelent,és nagy szerelemben távoztak.Úgy 10-ig számoltam az ilyen esetek számát.Mostohaapámmal is megbeszéltem a problémámat,ő átrohant a kocsmába,és tökrészegen ecsetelte a miért nem iszunk alkoholt c. kiselőadását.

Én csak a bejegyzésemmel azt akartam sugallni,hogy idegen emberek segítségével talán őt is meg tudom majd érteni,mivel látom,itt sok az aggódó szülő.

#17227 Panna1 hozzászólása: 2014.03.24. 20:35

Kedves villámbözse! Én a facebookon a fiammal is megosztottam minden alkoholfüggőségről szóló ,invitáló oktatást,mindet átkutatva,anyagokat találtam erre vonatkozóan,nyilvánosan megosztva tettem ezt,és akkor Ő is olvashatta,nem tudom Őt megközelíteni,így nem volt lehetőségem beszélni,de más formában mindent elkövetek,hogy okuljon!Kiírtam szöveget,amit idéztem a pszihológus előadásából.írd be a keresőbe Anonim alk.Közössége,ott is olvashatsz,tanácsokat kaphatsz,mitévő legyél.közreadtam egy helyi kezelőközpont elérhetőségét.Okosságokat az alkoholról,Pl:hogy a szenvedélynek akkora esélye van,amekkorát adsz neki.A józanság választható, A magyar máltai szeretetszolgálat oldalán is olvashatsz,www.kimondható.hu oldalon keresgélj,és oszd meg.Küldjél neki könyvet,ami erről szól,ne add fel sok erőt kívánok Neked,és sikert,hogy meggyőzd a fiadat! Írjál ha gondolod,hátha valamit tudok segíteni.Esetleg egy alapítványhoz fordulni.Ráadásul a másik gyerekem pánik miatt gyógyszerfüggő,most szenvedünk a csökkentésével,semmivel nem jobb mint az alkohol.Harcolok,bármeddig,sikerülni kell! Nem hagyom őket,mert az élet szabadság nélkül nem élet! sikert kívánok Neked!

 

#17226 Panna1 hozzászólása: 2014.03.24. 20:05

Kedves aznapos!  Miből gondoltad,hogy a Te kedves édesanyád Érted nem aggódik? Bocsáss meg,miért vagy alkholista? Te értelmes ember vagy,miért nem akarod tudni olykor a valóságot? Mért menekülsz? Miért jó inni? Miért nem beszéled meg vele. Idegen embereknek könnyebb elmondani,de miért nem keresed meg,és bocsánatot kérsz   küzdd le a félelmedet,mi történhet,ha nem áll szóba Veled? Most ránéztem a képernyőre,és egy híres-neves énekesünk a cigány édesanyjához ment beszélgetni,aki tanácsokat adott neki,miközben ezt egy ország nézi,és tudod milyen boldog vagyok most,nem szégyenli az anyját. Vállald a hozzátartozóidat,bármilyenek,és megjegyzem az alkohoholizáló gyerekem örök szívfájdalom,szenvedés,gyötrődés…mindennél rosszabb! Van Benned rossz? Változtass rajta! Üdvözöllek: Panna.

 

#17225 aznapos hozzászólása: 2014.03.21. 00:50

Elnézést kérek,hogy itt beleszólok…csak,azt akartam írni,hogy miután soraikat olvastam,belegondoltam,hogy milyen érzés lehet az én anyukámnak,hogy a gyermeke alkoholista.Ebből a szemszögből még sosem gondoltam bele,hogy az én édesanyám(akivel nem beszélek,mert részegen elhordtam mindennek),mit érezhet.Köszönöm a történetüket,mint”gyerek”sokat tanultam belőle.És,azért szeretnék én ilyen ÉDESANYÁKAT,mint Önök,de sajnos nem adatott meg,vagy csak nem vettem,nem akarzam észrevenni,hogy ő is így aggódhat értem.

#17224 Panna1 hozzászólása: 2014.03.01. 16:42

Szia villámbozse! Tökéletesen megértelek,most léptem ki a facebook-ról ahol a lányommal vívott írogatásunk nem vezetett sehova.Pánikbetegség 18-éve szedi a tudatmódosítót,ami igazából egy drog.Rossz döntések folyamatosan…pénz,költekezés,vásárlási függőség,gyógyszerfüggőség,dolgozni nem tud,csak alkalmi munkákat vállal.Mindenbe belekezd,ami neki nem jó,és akkor jön a görcs.Nincs pénz,ami vigasztalná…addig amíg el nem szórja.Nagyon sok pénzbe került már a megsegítése .Leírtad az igazságot,igen,ha Ő nem akarja…én már bocsáss meg,hogy ezt írom,de átgondoltam mindent,és nehéz ezt megérteni,de azt hiszem,hogy lehet hogy van,akinek el kell menni…mert ha őt nem lehet meggyőzni,akkor én bármennyire szeretem,nem tudok semmit tenni.A fiam munkája a vezetés,most,hogy zérótolerancia van,szerencsére úgy látom megálljt parancsolt a szervezetének.Elvált,és ha unja a magányt akkor haverokkal ivászat.Sajnos bensőséges viszonyunk nincs,mert zárkózott.Az apjuk,sajnos alkoholizált,volt sok kezelés,de semmi eredmény 17-év után elváltunk.Rövid ideig úgy tűnt,nem örökölték a függőséget,de sajnos felnőtt korban már előjöttek a problémák. Kívánok Neked valamiféle vígaszt,valami csodát,ami ebből a szörnyűségből kivezet,és nagyon sok erőt,amiből az anyáknak sok van.Anna. Írjál.

#17223 villambozse hozzászólása: 2014.02.27. 21:40

Szia Panna! Örülök hogy írtál, de sajnos ez nekem nem segit, ugyanis ha a fiam nem akarja akkor sajnos én nem tehetek semmit sem. Ma este is borzalmasan érzem magamat, újra nem tudtunk beszélni a részegsége miatt. Nagyon fáj hogy nem hallgat rám, nem akar élni azt mondja, nem fogadja el a segitséget pedig nagyon szeret bennünket, csak nem viseli el a kötöttséget. Lelki gondjai is vannak, de nem tudnak adni neki gyógyszert az alkoholfüggősége miatt. Jó lenne ha  távolból lehetne hipnotizálni vagy bármit. Szóval nagyon nehéz egy anyának ezt végigcsinálni, és a távolból reménykedni de nem tudok már miben.

#17222 Panna1 hozzászólása: 2014.02.27. 19:36

Kedves villámbozse !Jó anyagokat lehet nézni a függőséggel kapcsolatban you-Tub-on Dr Csernus -tól a függőség,…találtam a Bach-virágeszenciák oldalon cseppek,amik a függőséget gyógyítják,és a virágpor, ezeket csomagban esetleg eljuttatni a fiadnak,ha hajlandó lenne magéért tenni valamit.Örülök ha segíthettem,és légy erős,köszönöm,hogy megírtad.Üdvözlettel:Anna.Írjál,kérdezzél!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close