Rémálom

2014.03.11. 18:28

Tegnap rosszat álmodtam. Mondhatni úgy is, rémlátomásom volt. Eszerint egy kórház folyosóján ültem, soromra várva, amikor két ápoló egy alacsony tolható hordágyon letakart, összekuporodott, pici, töpörödött testű idős asszonyt tolt be a várakozók közé. Rögtön minden szempár rászegedőzött. Eleinte csendben volt, majd halkan kért egy korty vizet. Senki nem reagált rá. Várt egy kicsit, újra kért. Senki nem reagált rá. Ezután egyre rövidülve a várakozás szünetei, vízért könyörgött. Az egyik ápoló odaszólt neki, hogy nem szabad innia. Mindannyian döbbent csendben voltunk, figyeltük mi lesz. De senki nem mozdult. Ültünk és néztük. Én nem bírtam tovább, felálltam, tettem néhány lépést a néni felé. Megnéztem, mennyi apró van a pénztárcámban, futja-e az automatából egy üveg ásványvízre.

Futotta volna. Azon gondolkoztam, mit tegyek. De hátha valóban nem szabad inni a néninek. Ahogy ott álltam a közelében, észrevettem, csupa vér volt a hálóinge, a takarója. Ekkor tudatosult bennem, nagyon nagy a baj. Visszaültem a helyemre. Mivel csend volt,  kihallatszott a diagnózis: a hasi aorta szétment. Sajnos tapasztalatból tudom, mit jelent ez, a keresztapám ebbe halt bele. Az orvosok ilyenkor már nem tehetnek semmit. A néni órákon belül meg fog halni. Egy korty vízért könyörögve. Egyedül. A folyosón. Vagy a kórteremben. Vagy útközben. Nincs mellette senki. Se lánya, se fia, se unokája, senki. Aki fogná a kezét és majd lezárná a szemét.

Utolsó gondolatom az volt, nincs ebben a kórházban egy olyan hely,  egy szoba, ahol a haldoklóknak kijárna a végtisztesség? az emberi élet befejezésének tisztessége? Ez nem hiszem, hogy pénzkérdés lenne. Nem lehet telefonálni a hozzátartozóknak, gyertek, mert nagy baj van!!! Ez emberség … lenne!!!

Ekkor hirtelen felriadtam álmomból. Rémálmomból. Engem szólítottak…

(… A néni még mindig vízért könyörgött.)

 

EN-ek
#17377 EN-ek hozzászólása: 2014.03.14. 09:40

Má’ bocsi h – xokás szerint – BEszólok, deez igazán semmiség…

AZT tudnátok h ÉN miket ősze (vissza) álmottam még n is oian yajjde régen – akkor bizonyára dobnátok 1 HÁtast!  (totális VV, mféle atomcsapásokkal fűszerezve, több100 km/h csekéj szélviHArok, UFFó támadás a zégből, mféle súújosan RÉMisztő Jelek szintén; s 1ébként is totális HAHÁL és dögrovás everywhere! ) Na sóval serénytelenség nélkül mond6om, h vhol itt kezdődik 1 belevalóbb álomság, s n ien holmi kislányos pitiánerségnél! 

Yah… még annyit tennék mindehhez hozé, h amit ÉN álmodék, az általába előbb avagy utóbb BE is xokott következni!  (s ezt most N fenyegetés képpen mondom, csak puszta  TÉNYként!) naon sokk precedens volt már emerre… BÁR most 1 simaadag 6 elemis paraszti ésszel is simán KIkalkulál6ó, h kb. 1 köpésnyire vagyunk a 3rd VirágHÁHÁborútól! 

Na további nagyonszép kellemes napot minden bajtársnak! 

rozmars
#17376 rozmars hozzászólása: 2014.03.14. 08:18

Kedves Rózsakertes!

Erről a történetről csak az jut az eszembe, hogy mennyire magunkra maradhatunk.

A halálra még nem vagyok felkészülve, vagyis az oda vezető útra. Azt hiszem még van egy kevés dolgom itt.

#17375 Remeny2 hozzászólása: 2014.03.12. 21:40

Akartam hozzaszolni,de nem talalok szavakat.

#17374 demabako hozzászólása: 2014.03.12. 13:09

Kedves Rózsakertes!

Szomorú vagyok az álmod miatt! De tudod, hogy világunk nincs messze, talán el is érte ezt az álmodbeli állapotot?Skizofrén 79 éves nejem van, ezért látogatom ezt a Weboldalt. Jelenleg “humánbarát” társadalmunk kidobja magából az elmebeteget. Se az egészségügy se a celldömölki Önkormányzat nem foglalkozik vele! Nem ön-és közveszélyes, kényszergyógykezelésre nem kényszeríthető, betegségtudata nincs, így téveszmerendszere miatt lassan én is megbolondulok. Bocsáss meg a hasonlatért, de rémálomként élem napjaim. S a szoc. érzelmű önkormányzat utcára kilakoltat végre-hajtói ítélettel. Egy rágalmakkal, túlzásokkal teli “beadvány” miatt. Amit nem voltak hajlandók kivizsgálni. Hogy tárgyilagos-e. Rémálmod csak azt közvetítette feléd, amilyen irányban társadalmunk halad. Az elembertelenedés, az empátia hiánya, az együttérzés hiánya mint fertőző betegség terjed kis hazánkban.

Vigyázz Magadra!  Szeretettel!    demabako

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close