Helyreigazítás

2014.03.21. 01:47

…most vagy 1 milliárd történetet elolvastam.És ledöbbentem,hogy,itt mennyi értelmes,és okos ember,mennyire nyíltan beszél a dolgairól….pedig okosnak hittem magam…4 óra alatt többet tanulam,az életről,a küzdelemről,az odaadásról…egyszóval minden emberi dologról,ami van,vagy amit érezni kellene.Köszönöm,minden történetírónak…mind egy-egy lépcsőfok a józanság felé vezető létrán.

#17508 alkoholesdrog hozzászólása: 2014.04.01. 19:51

Kedves Magszem! Az alkoholistával együtt élőknek tényleg nehéz, de sokszor pont ő az, aki változtathat a dolgokon. Akkor is, ha nincs hova menni. El kell engedni lélekben, és megtanulni boldognak lenni nélküle. Nem akar segítséget kérni? Hát ne tegye. Kérj te segítséget magadnak, és legyél szabad, még ha egy fedél alatt is vagytok. Lehetséges, én megcsináltam. (Mellékhatásként a férjem elment rehabra, azóta sem iszik)

#17507 hokedli hozzászólása: 2014.03.24. 18:48

Kedves Magszem!

Tudom, hogy nehéz szót érteni és együttélni egy alkoholistával, de az én véleményem szerint  mindennek meg van az oka. Természetesen semmire sem megoldás az ivás, de az okokat közösen felkutatva segíthetünk az alkoholistának és vele együtt az egész családnak. Persze biztosan vannak kivételek ezt nem vitatom, csak nem szabad általánosítani és nem szabad feladni.

#17506 magszem hozzászólása: 2014.03.24. 07:52

Sziasztok!

Ha valaki elismeri, hogy alkoholista az már egy előre lépés. Általában nem ismerik el. Nem én iszom hanem a férjem, 12 évig nem ivott , aztán csak egy pohár mondta az nem árt ma már , 1/2 pálinka meg egy kis söröcske mellé.Ne csak magatokra gondoljatok, hanem a feleségre , gyerekekre milyen borzasztó amit egy család át él.A pénzről nem is beszélve. Széthullik minden amiért megdolgoztunk a szerelmünk a család, mindenki menekülne de nincs hová.Akarat erő az nagyon fontos, Az Ember sok mindent kibír ha akar.Az alkoholistaának beszükül a gondolkodása, az élet szépségét nem is látja a sok italtól. Persze mindenkinek joga van az életét úgy élni ahogy akarja, de sajnos ez a környezetére is kihat. Ma már úgy élek, hogy minden mindegy, nem szolok semmiéret , így legalább nincs vita. A sok éves tapasztalat megtanított sokmindene , innen már nekem sincs kiút az alkoholista, csak akkor gyógyul meg  aki komolyan is gondolja.Sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek, mert az élet nagyon rövid, és kár leélni így egy életet.

 

#17505 emese1 hozzászólása: 2014.03.24. 02:17

Igen, ez így van. És amikor már Te is szégyen nélkül és nyíltan tudsz beszélni a gondjaidról és, hogy ezen változtatni akarsz, akkor elindultál a teljes gyógyulás igazi útján.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close