hozzátartozó segítség kérése

Téma címkék:
2014.03.31. 18:55

Kedves Mindenki!

 

Egy családtagomon szeretnék segíteni, amíg nem késő. Nagyon aggódom érte. Érdekelne, hogy valaki eljár-e például anonim alkoholisták csoportjába, és ha igen, milyen eredménnyel, milyen tapasztalai voltak? Készülődnék rá, hogy valahogy felhívjam az éritettem figyelmét arra, hgy ezt nem csinálhatja így tovább. De tele vagyok kérdésekkel, aggodalommal. Köszönöm előre is a válaszokat.

Maminti

#17674 alkoholesdrog hozzászólása: 2014.04.01. 19:38

Szia Maminti!

Tudom, valami másra számítasz, mint amit írni fogok. De egyrészt szakmai, másrészt élettapasztalat. Engedd el! Magadnak keress segítséget, mondjuk hozzátartozói csoportot, és tanuld meg másként kezelni az alkoholizmusát, mint eddig, vagyis tanulj meg jól segíteni!
Egy alkoholista általában akkor kér segítséget, ha egyedül marad. Addig játszik veled, manipulál, hogy tovább ihasson. (Ezt az egyedül maradást nem feltétlen fizikailag értem).

Van egy levélsorozatunk szenvedélybetegek családtagjainak, ha érdekel itt találod: http://alkoholesdrog.hu/segitseghozzatartozoknak (Ingyen van) Szerintem sok kérdésedre kapnál választ belőle.

Az anonim alkoholisták csoportjainak egyébként vannak jó eredményei, de nyilván senkit nem lehet meggyógyítani az akarata ellenére, és azért legalább az első időszakban egy orvos nem ártana (már ha egyáltalán akar leszokni), mert az alkoholelvonás veszélyes is lehet.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close