Psoriasis pustulosa ?

Téma címkék:
2014.04.10. 05:49

Több mint tíz éve kezdődött, fel nem ismert pirosas pöttyös elváltozásokkal a talpam egy részén.

Folyamatosan nagyobb területen, vizes, majd gennyes hólyagok formájában. Allergia, dishydrosis, stb. találgatások után megállapították, hogy a pikkelysömör egy speciális , ritka formája. Gyógymód: fertőtlebnítés után a hólyagok kiszúráa a gyorsabb gyógyulás , leszáradáss érdekében, utána fertőtlenítés, dermovate és diprosalic krém használata felváltva. Ritkán előfordult, hogy hólyagok nem, csak a helyei (barna foltok, elvékonyodott, vagy “bőrfoszlányos” időnként viszkető bőr) bőr, viszketés jelentkezett. De jelelemzően a hőlyagok folyamatosan jönnek. Beletőrődtem, nem hordok nyitott szandált, módszeresen kifejlesztett technikával megyek gyógyfürdőbe, ill.a medencébe,hogy lehetőleg ne lássák a foltjaimat és a folyamatosan piros talpam, talpszálem, sarkam.

Sehol, semmilyen fórumon nem olvastam a pikkelysömör ennek a fajtájára vonatkozó személyes tapasztaltokról.

Sajnos, most egy fokozottab stresszes időszakomban a könyökömön és a lábszáramon néhány piros pötty formjában megjelen a tipikus pikkelysömör.

Nem vagyok már fiatal, de nem szeretnék csadorban kárni:)

Kedves sorstársmtól kaptam tanácsot a harkányi gyógyfürdő vizének kivonatának és egy speciális kenőcs akkurátus kezelésére, ami kicsit macerás, mert a hólyagos talpammal kádfürdőt nem vehetek.

Valamit használt a könyökömön , lábszáramon a fenti kezelés, de a hólyagos talp maradt.

Segítsetek! Van valakinek ilyen jellegű sporija és hogyan kezeli ?

Nagyon Köszönöm !

Ricsi

#17789 Ricsi1 hozzászólása: 2014.05.26. 16:26

Kedves chelo !

Nekem a második bőrgyógyász három méter távolságról kimondta a tutit :), nem vacakoltak, ill. gócvizsgálatra elküldtek.

Szerencsére a tenyeremen egyelőre nincs, amiről írtam- kézfejemen száradás, repedezés – egy 1700,-ft-os krémtől, amit a gyógyszerész ajánlott, kb. másfél hét alatt elmúlt. A középső ujjam izülete viszont úgy bedurrant, hogy kb.egy hónapja bénáskodok vele. Remélem, ez nem a psoritól van, mert állítólag az izületeket is megtámadja.

A talpammal olyan szempontból “szerencsém” van, hogy a talpam szélén vannak a nagyobb hólyagok, a talpam közepe inkább csak száraz viszket néha. Láttam olyan fotót, ahol a teljes talp hólyagos , hát szörnyű volt nézni is, járni biztos nem lehet olyan állapotban. Nekem nem szokott fájni.

A rendbentartást a már leírt módos végzem. A gondom most a lábszáramon és a könyökömön lévő foltok. Ez azt jelenti, hogy a zárt cipő mellett , nadrág és hosszú ujjú felső lesz a nyári ruhatáram.

Benedektől megkérdeztem, hogy a spray a hólyagos talpra jó-e, de nem válaszolt.

Ha Te kipróbálod, írj az eredményről ! Drukkolok mindkettőnknek, és minden sorstársunknak.

Valószinű most megpróbálok egy teljes “holttengeri kúrát” itthon. Só, iszap, kenőcs.

A fürdő  egyébként jót tesz a reumámnak , izületeimnek is. Szóval ártani biztos nem árt. Sőt szép lesz a bőröm,amit el kell takarnom, mert a foltok nem biztos, hogy elmúlnak.

A talpamnak a napfény nem használt, úgy kiszáradt a bőröm, hogy nem győztem kenni,a hólyagok viszont maradtak. Az egyéb foltokat megnapoztatom, persze ezt is csak jó drága parabenmentes naptejjel lehet.

Gyógyszert nem szedtem.

Már csak azt szeretném, hogy ne járjak úgy,mint anyukám, akinek az egész testét elborították a piros foltok.

Szóval eljutottam oda, hogy szerencsés vagyok a szerencsétlenek között

Lehet annak a sorstársnak volt igaza, hogy ne stresszeljek, ne görcsöjek rá, mert annál rosszabb. Ha ki akar törni, akkor jön, akármit csinálhatunk.

Üdv. és jobbulást !

Ricsi

 

 

#17788 celorientalt hozzászólása: 2014.05.26. 10:50

Kedves Ricsi!

Kérem, hogy írjon telefonszámot és, hogy mikor alkalmas a  hívásom, mert ezt szóban kéne megbeszélni!

Üdvözlettel: Bagi Éva

celorientalt@gmail.com

#17787 chleo hozzászólása: 2014.05.26. 09:33

Kedves Ricsi!! Hát én vagyok a “sorstársad”!! Ugyanezek a tünetek jelentkeztek nálam is 10 éve. A diagnózis, amit 5 évi vizsgálódás után – szövetminta vétellel – mondtak ki tenyéri és talpi psoriasis pustulosa. Hát teljesen elképedtem. Úgy néztek rám a bőrgyógyászaton, mint egy halálraiítéltre. Akkor még csak a tenyeremen volt, azóta már a talpamat és talpszéleimet is bekebelezte a betegség. Egy éve kb. egész szépen helyre jött a tenyerem. Már nem vörös, nem repedezik be. Érdekes mert semmi különös dolgot sem használtam rá.  A talpamon is mintha kicsit szebb lenne, ennek nagyon örülök, mert pár éve még olyan napjaim is voltak, hogy menni is alig tudtam a fájdalomtól. A tenyerem zsírosabb krémek használatával egész szép, nem kell különösebben takargatnom. Hát a lábam az már más kérdés. Vágyakozva nézem a szép kis papucsokat, amiket én már nem merek felvenni. Zártabb szandálok… Sajna ez van. Én egy ideje azt csinálom, hogy két naponta tusolás után, amikor már jól megszáradt nagyon finom reszelővel átdörzsölöm, a száraz bőr lejön, utána krémmel jó vastagon bekenem. Persze csak akkor, ha éppen nem a hólyagos időszak van. Azokat én is “elintézem” először, aztán hamar leszáradnak. Igaz, hogy a bőröm színe így is elég vörös, de legalább nincsenek a bőrfoszlányok. Hát nekem ez a technikám. De érdekes, hogy a sarkaimról teljesen elmúlt, pedig nagyon csúnyák voltak. Most megrendeltem az említett scin cap krémet és spray-t. Kiváncsi vagyok, tényleg jó-e. Nem tudom Te gyógyszerrel próbálkoztál-e már. Én egyszer elkezdtem, de aztán feladtam, mert annyira féltem a mellékhatásoktól. A biológiai terápiára azt mondta a bőrgyógyász, hogy a pustulosánál lehet nem működik. Kedves Sorstársam hát ez a helyzet nálam. Üdv. Chleo

 

#17786 Ricsi1 hozzászólása: 2014.04.22. 12:21

Szia Benedek!

Köszönöm, hogy ilyen részletesen beszámoltál a közvetlen és közvetett tapasztalataidról. Hála az égnek, a körmöm szétválása, töredezése legalább nem szpori.

A könyvet és hozzá egy relaxáló kazettát nem kis pénzért megvettem, de szégyen-gyalázat néhány oldal után abbahagytam. Én vénségemre nem tudok,ill. nem akarok  drasztikusan változtatni az étrendemen. Nagyon keveset eszem, az legalább legyen kedvemre való, ráadásul gyanítom, hogy az a mennyiség , amit magamhoz veszek, nem lehet oka a betegségnek, én a stresszre gyanakszom, ilyen állapotban jött elő először, és  most is “dilis” vagyok, azért lobbanhatott be.

Kényelmes tipus vagyok, úgyhogy a teakeverék és a spray tetszik, ha beválik.

Megtennéd, hogy megírod a spray használható-e hólyagos talpra.

Mert a harkányi fürdőt kádban a talpam miatt nem vehetem igénybe.

Mégegyszer köszi !

Ricsi

#17785 Benedek hozzászólása: 2014.04.18. 07:15

Szia!

Nekem van egy “ismerősöm” (közvetetten ismerem csak) akinek szintén a talpán jelentkezett a pikkelysömör. Oyannyira, hogy voltak időszakok amikor menni sem bírt! Neki bevált az a diéta a “soha többé pikkelysömör” ha jól emlékszem a könyv nevére. Állítólag 1 hónap alatt helyre jött a lába.

Megmondom neked az őszintét, nekem fogalmam sincs, hogy tényleg működik-e? Neki bevált és esküszik rá, de én nem akarok senkinek olyat ajánlani amit magam még nem próbáltam. Ez egy könyv, amit kölcsönkértemtőle, de én még nem fogtam neki annak az étrendnek, mert a kaján elég nehezen változtatok. Az biztos, hogy szerinte a dolog működik, de csak addig, amíg az előírások szerint eszel, mert amint nem, újra előjött neki.

Nálam a körmön úgy néz ki, mintha gombás lenne a körmöd. Nagyon sokan azt is hiszik, még az orvosoknak is magyaráznom kell, hogy ez nem az… A körömön általában sárgás foltok jelennek meg és elválik a köröm alatti bőr réteg a körömtől, így egészen mélyre be tud jutni a kosz, ami igazán kellemes.. :) És ráadásul újabban már nem csak sárga a körmöm, hanem be is zöldül, de egészen mély zöldre, ami pedig igazán figyelmfelkeltő. Sokszor azt sem tudom, hogyan dugdossam a kezem.

De ez csak egy megjelenési mód közül. A múltkor a köröm bezöldülése után kutattam a neten. Gondoltam biztosan más is jár ebben a cipőben, hátha tud rá valaki valami okosságot. Beütöttem a gooogle-ba a pikkelysömörös köröm kifejezést és csak a kép találatokra kerestem rá. Ajánlom figyelmedbe. min djárt rá fogsz jönni, hogy nem is olyan szörnyű a körmöd. Borzasztó dolgokat láttam.

Én most a héten kezdtem újra a teázást, mert tartotam egy kis szünetet, sosem lehet tudni. Viszont most itt elég sok történetet elolvastam újra az oldalon és úgy döntöttem meg fogom próbálni ezt a kovaföldet, hátha. Nem tűnik nagyon drágának és elég sokfelé olvastam róla. Egy próbát megér, hátha beválik.

Hát nálam ez a helyzet. remélem tudtam segíteni. Ha kérdésed van csak írj! Ha itt nem venném észre, akkor a mailcímem: csizmadia.benedek@gmail.com

Benedek

#17784 Ricsi1 hozzászólása: 2014.04.18. 06:43

Szia Benedek !

Nagyon köszönöm a leveled és tanácsaidat. Mint már írtam , nekem egyelőre nincsenek nagy plakkok, csak kezdődő a könyökömön és összesen nyolc folt a lábszáramon, amit a hárkányfürdői gyógyvíz kivonat és egy mixelt kenőcs használatával sikerült csökkentenem, egyes foltök a lábszáramon eli tüntek ill. fehér folt maradt a helyükön (barna volt a bőröm), remélem napozással kevésbbő lesz feltünő.

A teakeverék, ha májtisztutó elvileg mindenre jó, és hát tényleg az ember mindenbe belekapaszkodik, bár én már a tíz éve ronda talpammal, nem izgattam magam, csak az újabb , feltünő helyen jelentkező foltok miatt rettentem meg kissé.

Köszi mégegyszer !

“Talphólyagos” betegtárs még nem jelenetkezett. Állítólag ez a legritkább (hurrá), viszont anno azt mondák nem terjed tovább, hát ez nem jött be. Sőt félek , hogy a kézfejemen jelentkező, ekszémának vélt tünetekről is kiderül, hogy szpori. Lehet, hogy a kézkörmeim is azért törnek, válnak szét ? Nálad hogyan jelentlezik.

Még egyszer köszi !

Ricsi

#17783 Benedek hozzászólása: 2014.04.16. 04:10

Szia!

Azért nehéz konkrét segítséget ajánlani, mert a betegség alapjában véve (jelenleg) gyógyíthatatlan, maximum tünet mentesíthető. Ebből eredően sokunk kipróbált már szinte mindent aminek a 99%-a nem sokat használt vagy ha igen akkor is csak egy – egy embernek. Ebből eredően ha valamit ajánlasz mindjárt “trollnak” vélnek aki valamelyik érdekelt fél termékét akarja eladni. Legalábbis én ezt tapasztaltam!

Konkrét tanács?

Nekem nagyon hasznos volt egy teakeverék aminek a receptjét egy súlyosan pikkelysömörös ismerőstől kaptam. Kúraszerű használatával nekem jelentős mértékben csökkent a plakkok mérete, illetve valamelyest a számuk is. Nem gyógyultam meg tőle, de minél több fronton témad az ember az összesített hatás annál jobb lehet, és ebben semmilyen szteroid nincs! Alapvetően máj tisztító és mindössze pár forint, ami bíztató, mert nem valószínű, hogy nyerészkedés áll mögötte! Összetevők:

kattánkóró, gyermeklncfű, aranyvessző, csalán, feketeribizli

Ezekeből a boltban kapható egységes kiszerelést szárazon összekevered és 1 liter forró vízhez raksz 5 evőkanállal. Én 5 percnél tovább nem hagyom ázni, ert nagyon erős lesz tőle az íze. Mézzel ízesíthető. Napi 1 liter kell belőle. 1-2 hét után már látványos.

A másik dolog már húzósabb, de nekem ettől élhető az életem:

Szintén egy sorstástól szereztem az ötletet! Egy spray, aminek Scin cap a neve. Ettől sem gyógyulsz meg, viszont egyrészt nem tartalmaz szteroidokat, másrészt eltávolítja a plakkokat, nem viszket a bőr és rendszeres használat mellett még csökkent is a foltok mérete illetve néhány el is tűnt! Én most már 4 éve használom minden nap (fürdés után vizes bőrre, befújod és 10 percet rajta kell hagyni és után letörölni egy ronggyal). Nekem azóta nem viszket a bőrőm, nem reped csak ritkán. Ja igen, nagyon fontos, az ára kb 6500 forint és ha ilyen kicsi felületre kell akkor kb 1-2 hónapig elég egy spray!

Sajnos nekem a lábés kéz körmöm is megtámadta arra nem jó.. :(

Remélem segíteni fog neked is!

Üdvözlettel

Benedek

#17782 Ricsi1 hozzászólása: 2014.04.14. 15:47

Kedves Bagi Éva !

Köszönöm jelentkezését, más fórumon is találkoztam már a nevével, más betegség gyógyítására is ajánlotta módszerét hasonló módon. Nem lehetne nyilvánosan, ill. ezen a fórumon leírni  a módszerét, hogy ezzel több betegtársamnak is segítsen.

Mégegyszer köszönöm a segítőkészségét,, és elnézést, hogy nem telelfonszám küldéses mődszert választottam. Lehetséges, így is segítséget kapnom?

Köszönettel

Ricsi

Ricsi

#17781 tina3031 hozzászólása: 2014.04.13. 09:04

Kedves Ricsi!

Évek óta küzdök a pikellyes sömörrel,mondhatnak az orvosok amit akarnak a sok szteroid, már elvékonyitja a bőrt nem beszélve arról hogy a vesédet is tönkre teszi, sok napfény és a szárazság kivédése hogy ne repedjen,és nem mellesleg nővér vagyok én már nagyon sok mindent kipróbáltam ha jönni akar akkor jön nem tudsz ellene mit tenni, ez a tapasztalat .Üdv: Kriszta

Ui: Kitartás rajtam is kijött most nagyon sajnos.

#17780 celorientalt hozzászólása: 2014.04.13. 07:51

Kedves Ricsi!

Kérlek írj telefonszámot az alábbi email címre, valalószínű tudok rá megoldást!

Üdv.: Bagi Éva

celorientalt@gmail.com

#17779 Ricsi1 hozzászólása: 2014.04.11. 11:20

Kedves Tiko !

Köszönöm a hozzászólásod,és tanácsod !!

Igazából azok hozzászólását várom, akiknek hasonló a betegségük az enyémhez.

Üdv.

Ricsi

#17778 Tiko hozzászólása: 2014.04.10. 13:02

Tisztelt Ricsi!

Látatlanban nagyon nehéz tanácsot adni.Mert a pikkelysömörnek különböző súlyossági fokai vannak. Hm,az emlitett gyógyszereknél vannak újabbak. Jelenleg a bőrgyógyászatokon komolyabban veszik a pikkelysömörösöket.Kikérdezik mióta van a betegsége,és a látottak alapján írják fel a gyógyszereket.Tájékoztató jelleggel leirom amit  nekem írtak fel:Hajas fejbőrre(plakkokra) Xamiol 0.5 mg/g,Testre(könyökre)Daivobet 0,05mg+050mg/g kenőcs. Arcra:Locoid Clero 1mg/g.Havonta kell járni a kezelésrsre egy rózsaszinü lapocskát kell magammal vinni. A fent említett gyógyszerek LEO Dán gyártmányúak,és csak receptre kaphatóak. A nagy pikkelyes foltok mindkét könyökömről elmultak. Az arcon fokozatosan halványulnak, és a hajas fejbőrön fokozatosan csökkennek a plakkok. Javaslom a Maria Treben könyvben található pikkelysömörre javasolt teát, Változtatni az étrenden,csökkenteni a purin tartalmú ételeket. A kornak,és foglalkozástól függő étrend választása. http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/pikkelysomor/96. Legyünk tisztába mivel is állunk szembe. A Kenőcsök itt:http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/kereses?atc=D05

Ennyit tudtam mondani.Jó egészséget. Tiko

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close