Segitsetek

Téma címkék:
2014.04.27. 15:49

Nem tudom mi tevő legyek.

Alkoholista vagyok ezt be láttam mar egy jo ideje, de nem tudok kikeveredni belőle. 23 éves lány vagyok külföldön elek 2 éve. Jo munkám van eladó vagyok egy üzletben.

Körülbelül 1 éve kezdődött a bajom az alkohollal, mar előtte is volt belőle problémám ha elmentünk bulizni sose tudtam, hogy hol a határ mindig túl ittam magam. De egy éve odáig jutottam, hogy minden nap iszok. Ha a munkával végzek az első dolgom hogy menjek a boltba es vegyek alkoholt mindig eldöntött hogy csak egy pohárral iszok meg hogy ki tudjak kapcsolódni le tudjak nyugodni mint valami jutalom a nap végen. Persze egy pohár után jön a második, harmadik es nincs meg állás. Mar odáig jutottam hogy reggelen kent rémségek. Nagyon nagyon felek, annyiszor próbáltam meg állni hogy ne igyak de nem tudom megállni. A párom is elhagyott főleg ez a probléma miatt, nagyon szeretem es igy meg nagyobb depresszioba este es legjobban elkezdtem inni, a családom sincs mellettem egyedül erzem magam. Vannak barátaim de velük se találkozók szívesen mert mindig az van hogy üljünk be valahova meg inni valamit es akkor megint jön a baj.

Tudtok segíteni, hogy mi tevő legyek? Vissza lehet meg fordítani ezt az állapotot?

Teljesen meg változtam ez alatt az egy év alatt, mindig szomorú vagyok, szégyellem magam, agresszív lettem, felszedtem par kilót, megcsunyultam. Teljesen magam alatt vagyok, utálom magam, hogy ennyire gyenge vagyok. Elkezdtem edzeni, azt hittem, hogy a mozgás segít de nem, ez se használt.

Nagyon felek.

Mikor fog elmúlni ez a kézremegés? Vissza lehet meg csinalni mindent olyanra mint rég volt vissza tudom kapni a régi önmagam, ha le bírom rakni az alkoholt? Vagy mar túl késő?

Milyen módszerrel bírom abba hagyni? Hogy álljam meg? Kell valami gyógyszert szednem? Tenyleg nem tudom, hogy csináljam mert amikor eddig eldöntöttem h. ok mától nem iszok estére mar mentem a boltba italert. Ugy hogy az akaraterőmre nem tudok tamaszkodni. Ilyenkor olyan mintha az agyam le lenne blokkolva es nincs iranyitasom magam felett.

segitsetek kérlek!

#17926 moncsi6 hozzászólása: 2014.04.30. 05:16

Kedves Suti!

teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Az akaraterő ilyenkor már gyenge ez természetes, itt már fizikai függőség alakult ki. Viszont: hasonló problémákkal küzdő fiatalok /emberek/ csoportjában kaphatsz segítséget, és az is jó érzéssel fog eltölteni, hogy más is jár hasonló cipőben. De cselekedj gyorsan még nem késő nagyon fiatal vagy. Én végignéztem anyám alkoholizmusát, majd leépülését és 39 éves korában bekövetkezett halálát. Sok szörnyűséget láttam de nem rémisztgetni akarlak csak hogy tudd ez az életedbe kerülhet. Az öngyilkosságnak vannak sokkal gyorsabb és hatásosabb módjai. De Te nem ezt akarod igaz? Addig társad sem lesz amíg iszol. Mindenképpen keress csoportot itt is van anonim alkoholisták klubja. Biztos Nálatok is csak más néven. A Vallás is segítség lehet ott is kaphatsz lelki segítséget. Lehet hogy orvost se ártana felkeresned, bár nem vagyok a gyógyszerek híve de ha úgy könnyebb akkor szedj valamit. Az sem olyan káros mint ez az önpusztítás. Sok sikert és erőt kívánok Neked, ha lehet később írj mi történt Veled. Üdv:Mónika

#17925 hatartalan hozzászólása: 2014.04.29. 18:34

Kedves Suti!

en errol a temarol nem tudok szemelyesbol irni-nem iszom, gyogyszerfuggo viszont mar voltam:)es egyebb gyonyorusegek.

Viszont jo tapasztalatai,m voltak, vannak az Alkoholistak felnott gyermekei csoportban es ezaltal megismertem az anonim Alkoholistakat is.

szerintem hiteles amit csinalnak.

Erdemes talan a neten utanakeress, ha letezik a kozeledben csoport. en levelezo csoportban vagyok most csak benne, mivel en is kulfoldon es eleg rohanosan elek.

az viszont jo.

egyeemistakent volt lehetosegem elo csoportra, sokat segitett.

drukkolok. ha akarod privaban tobbet, ha irsz, kuldok emailcimet.

Romaniaban a REformatus Alkoholmento Misszio jo meg, gondolom mashol is vannak, de az ittenieket ismerem es tudom, hogy minosegi munkajuk van, newm csak szent szoveg, hanem nagy hozzaertes es mely hatter.

EN-ek
#17924 EN-ek hozzászólása: 2014.04.28. 08:52

MAXimálisan… (ezt régebben ú montták, h apia “öl, butít, und nyomorba taszajt!” ) v is: KI eszetlenül szeszel, AZ n sokára bulcsút mond6 amájának, ÉS ú fog járni mint itten a májashurka rovatban a vigyázatlan népek!  TÉNYÁLLÁS

Ergo: yobb a békesség s ma 1 veréb, mint holnap túlzok…

#17923 endrebandi hozzászólása: 2014.04.28. 08:36

Kedves”23 éves alkoholbeteg kislány” Meg fogsz lepődni amit javaslok- én hivő ember, 61 éves vagyok 2005-ben tértem meg. Én nem ittam velem nem ide tartozó a problémák voltak- de láttam több tucat alkoholista tesó hogyan vált meg máról- hónapra szenvedély betegségétől. CSaládi életük egészségük ezáltal rendbe jött.Gondolom már beszéled az ország nyelvét ahol dolgozol.Keress egy közelben levő Karizmatikus Gyülekezetet! Ha Isten nem érdekel- keress fel egy “anonim alkoholisták” klubot ahol most élsz. A pia olyan “barát” ki kecsegtet, felvidit- s végül a sárba lök! Ha nem álsz le elöbb-utobb az álásod is elveszitheted-ISTEN DOKTOR A LEGJOBB ORVOSOD ez ügyben- kivánok szabadulást a piától- igy- vagy úgy de muszáj inkább elöbb mint utóbb. Bucsuzom tőled- endrebandi

EN-ek
#17922 EN-ek hozzászólása: 2014.04.28. 07:35

SÖRnyű!

n tok seggitenni! ÉN még igazámbó sajn sose volt buliba hihi, seseggrészeg… 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close