az én történetem

Téma címkék:
2014.05.06. 15:25

Kedves mindenki ! Nálam még nem állapították meg a Parkisont, pedig már számtalan idegyógyászati vizsgálaton voltam, MRI-t is többször készítettek. Megállapították, hogy nincs SM-m, nincs kezelhetetlen reumám, stb.Utóljára tavaly év végén kezeltek a Jánosban, infúziót kaptam öt napon át, érelmeszesedés ellen. Minden orvos elfogadta, hogy nem tudok járkálni, de senki se mondta ki, hogy mi a bajom. Szerintem elfogadták, hogy ez a korommal járó tünet-együttes, egyáltalán nem került szóba a parkinson, ebből következik, hogy nem is kezeli senki.

Viszont, már 4 éve egyre rosszabb lett a mozgásom, mostanra már járást-segítő eszközzel se tudok járni, amikor utoljára a “háziorvosom” látott így, megkérdezte, hogy mi ez ?!Mármint a járást segítő miért kell ! Azt hitte, hogy mutyiba maszek orvoshoz járok, hozzá meg csak passzióból.

Tovább menve, a családi helyzetem is bonyolult. A férjem meghalt het éve, két lányom a szó szoros értelmében kirepült, felém se néznek. Tehát a kutya se tud gondoskodni rólam. A lakásba szorulva élek, teljesen egyedül. Tetejébe mindez nem elég a boldogsághoz, még anno svájci hitelt is felvettünk a férjemmel, melynek a felét nekem kéne törleszteni (másik felét a lányaimnak, mert örökölték az apjuk után). A gyerekek nem fizetnek, ezért folyton cincál a bank telefonon.

Várom a jó tanácsokat, tippeket. Viki

Cickomka
#21966 Cickomka hozzászólása: 2015.11.03. 07:16

Kedves Viki!

Egyet értek az előttem szólókkal, különösen B. Gabival (= nem szabad beletörődni), tovább kell menni. Én mindenképpen klinikai kivizsgálásra mennék, mert 15-20 éve tapasztalom, hogy a vidéki kórházak neurológiai osztályainak milyen mostoha gyermeke a Parkinson, dystonia, SMP stb.

Emellett Szeretném figyelmedbe ajánlani a facebokon működő „Disztóniás betegek és DBS műtöttek” csoportot, ahol a betegségünkkel, ill. a műtétünkkel kapcsolatos személyes tapasztalatainkat osztjuk meg, és nyújtunk pszichés támogatást egymásnak. Jelentkezz te is!

Üdv.: Cickomka

Frey Attila
#19017 Frey Attila hozzászólása: 2014.09.04. 10:32

Szia Viki! Ne haragudj, h letegezlek, de én 53 éves vagyok, igaz nem tudom, Te mennyi vagy és nem is akarok rákérdezni, mert az illetlenség. A problémádról, ill. a a betegségedről. Szerintem nincs olyan, h nem tudják, vagy akarják kimondani a diagnózist. A János kórházban ki volt a kezelőorvosod? Remélem nem a Dr Kaszás Nóra, mert ő egy őszinte ember és elmondta volna, h mi a bajod. A gyógyszerezésed megkezdte volna és már jobban éreznéd magad.
Üdv. Attila

viki49
#21881 viki49 hozzászólása: 2015.10.24. 17:18

Szia Attila ! 66 éves vagyok, de ez a kór pontosan 10 éve kapott el ! A Jánosban Folyovich András kezelése alatt voltam, elmesélni nem lehet, hogy milyen borzalma, lelketlen szitu volt. Persze, nem pénzes beteg voltam !

viki49
#17993 viki49 hozzászólása: 2014.05.08. 08:00

Kedves Gabi !

Ígérem, hogy tovább fogok menni. Egyáltalán nem nyugodtam bele, hogy ez örökké így marad, azért fogadtam el, hogy újból és újból vizsgáljon más-más ideggyógyász. Igazi diagnózist senki sem adott, megállapították, hogy nem tudok járni, ezt le is írták, de, hogy miért azt nem. Most egy új orvost keresek !

Üdvözlettel:

Viki

 

#17992 Emese99 hozzászólása: 2014.05.07. 19:30

Kedves Viki!

Nem szabad belenyugodni az állapot romlásba. Mindenképpen kezeltetni kell a betegséget..Ha Parkinson-kór, akkor gyógyszerekkel javítható. Nem gyógyítható, de elvselhető. Mindenképpen tovább kell menni.

Üdv. B.Gabi

 

viki49
#17991 viki49 hozzászólása: 2014.05.07. 09:55

Kedves Zsoki ! Köszönöm bíztató szavaidat !

Szeretettel: Viki

#17990 zsoki hozzászólása: 2014.05.07. 09:31

Szia Viki! Sajnos bíztatót nem tudok mondani,sőt tanácsot sem tudok adni,de szívesen beszélgetnék veled,hogy ne érezd magad annyira elesettnek!

Kitartást kívánok! Zsoki!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close