Kilakoltatás, avagy hogyan szabaduljunk meg az elmebetegtől!

Téma címkék:
2014.05.14. 12:34

Írásomat elgondolkodtatásnak szánom.Néhány írásom már szerepel itt. Demabako néven szoktam írni. Írásaim címe általában :Együttélek egy skizofrénnel. Nem akarom ismételni magam. Utána lehet olvasni. A jelen helyzetünkről egy-két gondolat. Két egy forma skizofrén betegség nincs!79 éves skizofrén nejemnek olyan téveszméi vannak, hogy párját ritkítja.Mindenesetre ahhoz elég, hogy a lakóközösség kilakoltatásunkat kérje-meg is kapták!-a Celldömölki Önkormányzattól. Egyrészt igazuk van a lakóknak, mert annyira még nem fejlett társadalmunk, hogy empátia, együttérzés, vagy akár humánum lenne mai világunkban. De mit lehet tenni, ha a betegségtudattal rendelkező skizofrént nem lehet kötelezni, hogy havi egyszeri kényszergyógykezelésen vegyen részt!Mert ún. depo injekcióval(haloperidol, vagy riszperdal consa pl.)szinten lehetne tartani a betegséget. Dehát a személyiség jog!Mondják a törvény emberei, egyes “okostojások “.Jobb megoldás az, ha a szerencsétlent kilakoltatják, mert zaklatja a közösséget?Miért nem lehetne differenciáltan alkalmazni a jog, az egészségügy rendelkezéseit ?Nem akarok most belemenni az anti pszichiátria ismertetésébe belemenni. Erről is írtam egszer.Csak annyit emlékeztetőül, címszavakban. 1.Saját lakásában maradhasson!! 2.Szerető gondoskodás vegye körül!!3. Rendszeres pszichoterápiában részesüljön!(nem legyógyszerezni!)Álmodom?? Biztos!

Várom véleményeteket, különösen szakértők véleményére is kiváncsi vagyok!

Szeretettel!        demabako    (Ha nem közösségi oldalunkon írnátok! címem: demabako@hotmail.com)

#18035 tyna1770 hozzászólása: 2014.05.20. 20:04

Üdv!

Nem  is tudom hol kezdjem!Keresztanyám édesanyám testvére 1998-Óta szenved ebben a betegségben.Már több mint tíz éve!Voltak nagyon nehéz időszakok főleg az elején!Nem volt könnyű.Ott volt neki 3 gyerek a férjével elváltak stb..Minden édesanyámra szakadt és rám mert anya éjjel nappal dolgozik mai napig hogy eltartson minket.Az orvosok  nemsok mindent csinálnak keresztanyámmal.Most volt egy ínjekció váltása de a többi szokásos gyógyszer az megmaradt.Eleinte úgylátszott hogy használ,jókedvű volt még főzött is elment sétálni ilyen hétköznapi dolgok.De egy kéthete elkezdett magában nevetgélni,egyszer sír másik pillanatban nevet.Bambul maga elé,néz egy pontot és  elfelejt dolgokat amire utánna se emlékszik pedig előtte mondtuk el neki.Kérdem én valaha fel lehet gyógyulni ebből a betegségből?Van megoldás?Vagy csak az orvosok akik a gyógyszereket tömik belé?És az évek alatt ez nagy teher volt a családnak de nem úgy de ha hosszú éveken keresztül látod hogy a rokonod hogy épül le és a gyerekei is megsinylik ezt és a legrosszabb ebben hogy a legkissebb fiú gyerek is hasonló tüneteket mutat mint az anyja és már ő is orvoshoz jár!Tudnék szerintem litániákat írni erről az egészről de valaki tud valami bíztatót mondani vagy ez így marad örökre? :’(

#23752 gyogyulas hozzászólása: 2016.08.22. 11:21

udv.! csak egy nenirol tudok hogy meggyogyult a szkizofreniabol,megsokkoltak,utana gyogyszert szedett de rosszul volt,nem volt turelme semmihez.imadkoztak erte,maskepp templomba jaro es hisz,es helyre jott ma mar gyogyszer nelkul el.en is szkizofren vagyok,ocsem is,csak ocsem elhagyta magat,nem tisztalkodik es nem jar ki a hazbol.

EN-ek
#18034 EN-ek hozzászólása: 2014.05.15. 15:35

Sure…This is NOT America bro! (neither Sweden, Germany, England, Luxusburg, etc…) Disziszdzsászt 1 ólvéjz pőccevödör! mégmindig és szellemileg FŐLEG 1 kar. halm. hátrányos hejzetű léleknek!! a kik száműzettek vala a Mennyből, dea Pokol se fogatta le őket! (–>ergo szépen +rekettek az nagyszar semmi kellős közepén, időtlen idők óta!)

Sóval csak azé irok, mer 1ébk ÉN term. méjen 1t értek! és mer más úgyse fog… a “szagértők” pláne! (azok yol Lvannak sajátmagukkal! karrier- és szamárlétra épitgetés + HArácsolás, sötöb… bittos teis hallottá má effélékről  ennélfogva tejesen érthető, h a náiv báteg nyűgjét má LESE szarják. hisz’ se kedvük/idejük nincs mámég ien holmi piti dógokra is)

És n vétlenül montta mindig a nyám: önkormányzati rakást sose vegyél fijam HAJÓT akarsz! (mégha 1/4áron se) mercsak szétb*sza ideg vele előbb utóbb!

(n is vettem:)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close