Már nem vagyok Önmagam! Olyan szeretnék lenni, mint régen, de nem megy….

Téma címkék:
2014.06.27. 18:33

Sziasztok!

Én egy 20 éves lány vagyok Budapestről. Gyermekkorom nem a legfényesebb, nem a legideálisabb volt, de nem pokoli. Iskolás vagyok, és dolgozom is. Anyagi helyzetünk sem a legjobb, nem járkálok márkás cuccokban, de ha van, azt nagyon megbecsülöm és vigyázok rá. Iskolában megpróbálok jól teljesíteni, és munkahelyemen is úgyszintén. Tervem, hogy független legyek a gyáriparosok által, és egy olyan jövőben élni, melyben oda tudok figyelni az egészségemre, önmagamra, és a családomra, barátaimra. Ez mind szép, de a gondok, amelyek állandóan, kínzóan napi szinten jelentkeznek, már-már annyira tönkre tette az idegrendszerem, hogy hetekig zombi vagyok, nem vagyok képes koncentrálni a teendőimre, nem tudok odafigyelni a barátaimra és a családomra. És nagyon nincs kivel megosztanom a problémáimat, anyum távol él tőlem, 200 km-re, apumat nem látom, mert szegény látástól vakulásig dolgozik, a barátaimat nem igazán szeretném terhelni a gondjaimmal hiszen nekik is vannak problémáik, meg hát rajtam úgy se tudnának segíteni, nem terepeuták. A párom mostanság nem figyel úgy rám mint azelőtt, már valamiért nem olyan szinten támogat, nyugtat segít. A testvéremnek is van barátnője, nem lehet állandóan mellettem, meg hát ha itthon van a psp-vel játszik, és ha megosztanám vele a gondjaimat, elutasító. Orvost azért tartom időpocsékolásnak felkeresni, mert nem érdekli a gondjaim, felír egy nyugtatót, és hazaküld. És ez így megy évekig. Nekem nem erre van szükségem, hanem valódi probléma feltárásra, és valódi kezelésre, probléma megoldásra. Magán pszichológusra nem telik. Már nem bírom kezelni a depressziót és a pánikbetegségemet! Kérlek segítsetek! Tudtok olyan csoportokat, klubokat, találkozókat, ahol az emberek segítenek egymásnak? Ahol szakorvosok valódi probléma megoldásban segítenek? Szeretnék olyan lenni, mint régen! Felhőtlenül nevetni, régen frappánsan tudtam megoldani a problémákat, és frappánsan kezelni a hülyéket. Kérlek megfelelő válaszokat adj, és normálisan írd le a véleményed. Válaszotokat előre is köszi!

#20309 Onvalo hozzászólása: 2015.03.09. 03:20

Szia.

Amiről írsz az a belső harmónia elvesztése. A valódi boldogságunk legbelső lényünkből, a valódi Önvalónkból fakad. Valódi állapotunk maga a boldogság. Mikor mással azonosulunk akkor ez a boldogság eltűnik vagy mulandóvá, időlegessé válik. Hogy visszanyerjük a valódi azonosulásunkat Önmagunkkal több mód lehetséges, ez egyéntől is függ hogy kinek mi az ami segít a belső boldogságot, nyugalmat, békét elérnie, mert valójában ezek vagyunk, ez a valódi lényünk. Van akinek az segít ha meditál, van aki a hit segítségével pl. imádkozás vagy Isten nevének ismétlése, tudatosítása segítségével éri el. De segíthet akár egy barát, társ vagy éppen a párunk is. Sőt akár a sport is elvezethet az igazi Önvalónkhoz. Sajnos hogy kinek melyik út a célravezető ezt mindenkinek saját magának kell kiderítenie és megtalálnia.
Ehhez sok sikert és a boldogság mielőbbi elérését kívánom!

#18529 kicsimimi hozzászólása: 2014.07.11. 08:06

Szia Anonim42!
A problémáddal nem vagy egyedül, mindenki keresi a harmóniát maga körül. Nem tudom merre élsz, milyen lehetőségeid vannak, de az internet segítségével biztosan tudsz találni egy olyan közösséget, akikkel időnként összejöttök, és szakember segitségével kibeszélitek a problémátokat.
Én is járok egy ilyenbe, és mondhatom sokat segit, ha látom, hallom, hogy azonos betegséggel küzdő emberek milyen tapasztalatokat osztanak meg másokkal. Ezekből sokat lehet tanulni, esetleg elgondolkodni rajta.
Az autogén tréning is segít, ha lenne rá lehetőséged, próbálj meg keresni egy ilyen csoportot, és azokkal együttműködve nagyon kellemes társaságod alakulhat ki.
Szívesen segítek én is, ha megadod az email cimed.
Soha nem szabad feladni, hidd el mindenre van megoldás!

#18476 mariann342 hozzászólása: 2014.07.01. 21:49

Sziasztok!
Engem is az érdekelne,hogy létezik -e valamilyen csoport terápia féle,ahol mindenki elmondhatja a problémáját,és van ott szakember aki segít. Mariann

levani91
#18451 levani91 hozzászólása: 2014.06.30. 08:36

Szia! Nekem is erre lenne szükségem! Ha gondolod nekem is írhatsz! levani@citromail.hu vagy levani9188@gmail.com 23/ L

#18440 Kisprucsok hozzászólása: 2014.06.28. 03:42

Szia!
Én is bipoláris vagyok. Szívesen leveleznék, beszélgetnék veled! Ha gondolod írj! Mailcímem: rpavko@gmail.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close