panikbetegség .depresszió,

2014.09.04. 06:49

Sziasztok,23éves lány vagyok,van egy 3és fél.éves gyönyörű lányom.hát igen hamar jött.a párommal.10hónapja voltunk csak.együtt.én megakartam.tartani, mert elotte egy evvel a szüleim rákényszeritettek az abortuszra,mert a párom elhagyott.A szülei kényszeritésére. de nem hibáztatom, 19éves volt. Sosem felejtem el amikor a mütét napjan is könyörögtem anyámnak,hogy had tartsam meg.és az altatasnál az orvosnak könyörögtem és emlékszem megsimogatott és azt mondta mar késő. Akkor eldöntöttem hogy ha terhes leszek sosem hagyom hogy belekényszeritsenek. hát egy év mulva 19évesen teherbe estem a lányommal,az apukaja nem akarta de támogatott. 9hónap rosszullét végig,7kg fogyás.két honapos volt a lányom, az apukaja elhagyott,aztán kibékültünt,ez igy ment két évig.Egy csöp.odafigyelést szeretetet nem kaptam.sokszor megütött.összeestem.nem vitt be a korhazba,mentöt kellett hivnom. Sürgöbe mütöttek már meg,de én akkor is szerettem őt.Egy év 5hónapja szakitott véglegesen,akkor összedölt bennem minden,hazajöttünk anyáékhoz.Haza már nem mehettünk.Apa egy hónap múlva itthon szivinfartust kapott. Az ujraélesztését néztem végig, anya engem okolt.Egy ket eves gyerekkel havi 36ezerböl télen el kellett költöznünk. Innentöl jött a pokol,egy hónap múlva éreztem.émelygek,szédülök.zsibbad a karom,az arcom. Nem birtam a kocsit se már.Szilveszterkor hazajöttem anyahoz.mert nem voltak itthol,már este nagyon rosszul voltam. Reggel anyáék hazajöttek,könyörögtem hogy segitsenek,anya elzavart,az uton éreztem valami nincs rendbe,ájuldoztam,lezsibbadt a két karom,az arcom.Nem tudtam beszélni.Olyan volt mint aki részeg és a testén kivül nézi az egészet.Visszafordultam anyához.Csak az volt bennem,hogy ne az uton essek össze.Kinyitotta anya a kaput.Összeestem.Doki,mentő,korház.sulyos pánikroham.Kevert szorongási zavar.depresszio.alkalmazkodási zavar,akkor a tesóm anyához hozott haza,kezdtem javulni. Szedtem.a 05ös frontint.bár nem tudtam már nagyon egyedül menni sehova mert rosszul lettem. De ami most van ez a pokol,volt egy párom negy hónapig,biztam benne.gyogyszert szedtem,teherbe estem,elhagyott.rá két hétre elveteltem.ez 15napja volt,azota minden nap nagyon erős hányingerem van,állandó rohamok,itthol is,nem tudok már az udvarra se kimenni. A lányom nem tudom ellátni,az apukajanal kell hogy legyen.Aki tud adjon nekem tanacsot mert már csak a halalon gondolkozom,ezt az allando emelygést nem birom,24kg fogytam,az hogy az utcára se tudok kilépni,ha már a tesómék jönnek,vagy bárki rögtön émelygés roham.Nem tudok menni sehova, nem tudok a lanyommal elmenni sehova,hiszen itthon is nagyon rosszuk vagyok.Mit tegyek hogy ezek szünjenek?de legalább az állandó émelygés! Kérlek titeket aki tud tanácsot adni segitsen.

EN-ek
#19122 EN-ek hozzászólása: 2014.09.16. 00:41

Aszonnya sünike!:XDDD – LoL

NAkkor tájékoztatlak h ez n más, mint 1 EMU! (mer Ausztrájában lakik, 1ébként – sok é tapasztalatom szerint is – a Virág LEGbutább állattya!:) de HA neked ennyire nemteccik, üsse kő: minnyá LEcserélem (csak neked!) vmi más izére!:D

<< Ittvan pl. ea másik híresség, a nagy Pókuszhók! – FELtéve h +találom….:) (a emu mamá állítólag ússe divat;)

EN-ek
#19087 EN-ek hozzászólása: 2014.09.10. 15:46

Szépecske jány, pici szomi babuval ^_^ s még van oj gaz, ki mindezt n becsüli?! – AZ!:(

Xandra
#19116 Xandra hozzászólása: 2014.09.15. 15:20

Tetszik.a profilkeped.kis sûnike

Hozsi
#19055 Hozsi hozzászólása: 2014.09.06. 17:37

Szia Xandra! Látom írtál a történetemhez. Azt hiszem egyetértek Nikoreyaeth -el. Nehéz meglátni a fényt az alagút végén. Szerintem köztünk pánikbetegek között az emberek sok %-ának rossz gyermekkora volt,vagy vmi trauma érte stb, és mégis még a világon vagyunk,aminek azért csak van vmi oka. Azt hiszem ez a betegség akár még meg is erősíthet minket, ami így elég bugyután hangzik, de felkészültebbek leszünk egyes szituációkra, főleg így, hogy te is elég fiatal vagy emellet mégis számos dolgot megtapasztaltál már. A te hányingered úgy tűnik akkor emiatt a szomorú esemény miatt vált a pánik részévé. Az émelygés nagyon szörnyű dolog, de fel kell tenni magadnak azt a kérdést ” mi történik akkor ha kidobod a taccsot?” csomószor feltettem maganak ezt a kérdést és arra jöttem rá, hogy a nagy büdös semmi történik. És ha kidobom a taccsot a boltba vagy a buszon? hát semmi nem lesz max furán néznek rám, de ki nem szarja le. Egészséges étrend és sport valóban fontos, próbálj meg csak rágcsálni, csipegetni, vagy esetleg egy kis leveskét enni az könnyebben lecsúszik. Van egy könyv: Szorongás, fóbiák, pánik. Ebben leckénként van leírva, hogyan lehet kijönni az egészből. Azt hiszem 15 lecke, most a harmadikat csinálom, szerintem egész szuper, és legalább leköti az ember figyelmét. Sok kitartást, ne add fel!

Xandra
#19117 Xandra hozzászólása: 2014.09.15. 15:21

Szia.feltudnank venni màshol a kapcsolatot?a kônyvet sehol nem talalom.amúgy

#19047 Nikoreyaeth hozzászólása: 2014.09.05. 23:25

Szia!
Remélem tudok kicsit segíteni. Hasonló problémáim voltak/vannak.
Hányingerre émelygésre kamilla teát tudok ajanlani, egyebirant banan, cekla, friss zoldsegek, gyumolcsok. Ezt mind azert, hogy jobban legyel. Reggelente grapefruit leve kifacsarva, megiszod magaba vagy masfel liter asvanyvizhez ontod es egesz nap iszogatod.
En evek ota bipolarids vagy, panikbeteg, refluxom is lett, es meg sorolhatnam…engem is vertek, nehez volt feldolgozni..nehez volt talalni egy normalis part, de en azt mondom erdemes varni.
Ezerszer akartam ongyilkos lenni, megszamolni nem tudom..gyogyszertuladagolas, erfelvagas, felkotes, ablakba ultem allandoan evekig a 10.en az erkelyen es csak bamultam kifele, elkepzeltem, ahogy zuhanok zuhanok lefele..de valahogy mindig kijottem es meg itt vagyok…
Eloszor mindent fejben kene megoldanod, rajonnod, hogy miert vagy ott most, ahol vagy.
Legelso legyen az immunerosites. Az antibiotikumokat, gyogyszereket hagyd abba.
Probalj ki helyettuk homeopatias dolgokat. Nekem a valeraiana relax segitett.
Oldalakat tudnek irni, sajnos faradt vagyok es dolgom is van, de szivesen segitenek.
Az email cimem niki.bp@hotmaill.com
irj es tudok tobbet segiteni, ha szeretned.
Mindenfelekeppen kezdj el valamit sportolni. Elso lepeskent eleg, ha a lakasban atmozgatod par tornagyakorlattal a tested, aztan, ha mar ki tudsz majd menni johet a seta, bicili, hasonlo dolgok.
Tudom nem konnyu, de en is ezeken atestem…es meg mindig gyogyulofelben vagyok.
Nem mondom, hogy konnyu, mert nem. De megeri! Kitartas! Elerheto vagyok az emailcimen holnap is.
Akarmikor.

Xandra
#19050 Xandra hozzászólása: 2014.09.06. 12:34

Nagyon szépen köszonom a segitsegedet.a velarina relaxot en is szedem.en is felvagtam…es pont tegnap szedtem be tul sok gyogyszert.nem szandekosan.de.nem hatot.en szedtem es szedtem a nyugtatokat et gyomorra persze.es gypgyszer mergezest kaptam.ez a nagOn eros minden napos hanyenger 3hete van amiota elveteltem ,vagy. Lehet nem is voltam terhes azt mondja az orvos,pedig 9pozitiv teszt,es egy.digitalis teszt is kimutatta.es mar 3hete megvan azota a havim,most kell visszamenni a nogyogyaszazra is.de valoszinű hogy.a hormonom.teljesen felborult.és alterhesseg volt,de ezt nem tudjak az orvosok se.es masnap amikor hazajottem az orvostol lettem ilyen rosszul,az a gond hogy nekem csak a betegseg van az eszembe.evesnel is csak.az van eszembe hogy ugyis hanyengerem lesz.mert minden percbe az van.hol enyhebb hol.erosebb.foleg a rohamoknal,van egy 3es fel eves lanYom akit par honapba az apukaja nevel mert.keptelen vagyok ra hogy ellassam.ennel nincs rosszabb a vilagon.egyedul neveltem masfel evet,az apja a szuleim kidobtak a tel.kellos kozepen.ket eves gyerekkel 38ezrbol.alberletbe.pont mikor elmentem dolgozni 4edik nap nagyon.rosszul lettem,es utanna par nap mulva januar elsejen volt a nagy roham.

Hozsi
#19041 Hozsi hozzászólása: 2014.09.05. 15:13

Szia! Ez a történet nem semmi. Egyetértek az előttem hozzászólóhoz, egy hős vagy. Nem is tudom igazán, hogy ilyenkor milyen tanácsot lehet adni, azt hiszem csak annyit mondhatok, hogy a legfontosabb a hit, valamint az, hogy álljon melletted valaki akibe kapaszkodhatsz. A pánikbetegségem egyik fő tünete egy időben nekem is az émelygés és hányinger volt, akkor én is lefogytam. Szintén nem tudtam sehova menni, nem mertem buszra ülni. Abban az időben citromfű teát ittam, de nálam nem igazán vált be, gyógyszert is szedtem már a nevére sem emlékszem, de az sem vált be. Szerintem a legfontosabb dolog, hogy találj egy valami olyan dolgot, ami hitet ad neked és motivál, azért hogy jobban légy, amikor ez megtörténik és nyugodtabb leszel a tünetek maguktól csökkenek majd. Bele kell kapaszkodni olyan dolgokba, amik örömöt okoznak neked, engem néha már az is boldoggá tesz, ha megnézhetem a kedvenc sorozatomat a tv-ben. Mindenkinek más és más dolog van, ami erőt ad. Ezzel az émelygéssel kapcsolatban nem tudok mit mondani, annyit talán, hogy én is folyton émelyegtem, de végül sosem hánytam meg ilyenek, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy már nem is érdekel az egész. Az evést szépen lassan kezdtem el, eleinte csak csipegetni tudtam, de idővel az étvágyam is megjött. Könnyen lehet, hogy semmi hasznos információt nem osztottam most meg veled, mégis sok kitartást kívánok neked!

Xandra
#19051 Xandra hozzászólása: 2014.09.06. 14:49

Koszonom szepen.hanyni en sem hanytam.de. azt kivanom sokszor hogy inkabb hannyak es megszunik.az eros hanyenger.a citromfu kapszulat mikor szedtem picit jobb volt.de mikor keztem jobban lenni mindig tortent valami.mar keztem eszegerni bicajozni .bar felve.es kezder ram jonni a roham.bementem.a boltba ott is ram jott.de bementem.de ugye.megint padlora vagott.

#19023 pikpik hozzászólása: 2014.09.04. 18:03

Hát itt nehéz szóhoz jutni.
Nagyon nehéz lehetett mindezt átélni, mert olvasni is szörnyű. Én ennél könnyebb élethelyzeteket is nagyon nehezen viselek. Ha ezt kibírtad, te mindent túlélsz. Tekintsd magad egy hősnek.

Xandra
#19040 Xandra hozzászólása: 2014.09.05. 13:46

Èpp az hogy mar nem.birom.mar csak megakarok halni.emejgessel kelek.es fekszem.egesz àlló nap emejgek.egy falatot sem birok enni.ugx ertetek le valamit.63kg rol.lefogytam 41kg ra,a szivem kiugrik a minden percbe szèdûlés,hóhullam,nehez légtes szedules.stb.a veteles utan masnap helentkezett ez a.nagyon erõs hànyénger.és mégerösebb rohamok.rôgtön frontinhoz nyultam.és dédalonhoz.lehet.hogy mar tulzasba vittem.most.probalom magam lentebb szokatni.es nagyon surun van belsö.lazam is,szedek.sok vitamint.de nem.hasznalnak.meg gyogyteakat,valaki aki tud az emejgesre valamit irja mar meg.kise tudok lepni a hazbol.se,nem.tudok.semmit elintezni.elmenni az orvoshoz a boltba.semmire nem.vagxpk mar kepes!!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close