Amikor a depresszió fokozódik!

Téma címkék:
2014.12.15. 20:37

Remélem valaki elolvassa ,aki ebben szakmailag tudna változtatni,a depressziósok már nagyon lent vannak amikor orvoshoz fordulnak,és sok esetben nem sikerül a megfelelő gyógyszert eltalálni,van hogy fokozódik a depresszió,már nincs kedvük visszamenni,elmondani,hogy nem változott semmi,vagy még rosszabb lett,nincs kedvük erről már senkivel beszélni,csalódásként élik meg,hogy hiába szedi a gyógyszert,öngyilkos akar lenni,az idő csak múlik,és ő egyre eltávolodik önmagától,a világtól…tehetetlenek,kiszolgáltatottak,teljesen átadják magukat ennek a szörnyűségnek.Rengeteg sok panaszlevelet elolvastam itt,érzem,hogy erőtlenek,és támogatni kellene valahogy őket! Ha a környezetük nem segít,akkor valami más megoldás …

#19714 kicsimimi hozzászólása: 2014.12.19. 22:03

Szia Panna ! Egyetértek azzal, amit irsz a depressziósokkal kapcsolatban. A beteg, ha találkozik az orvosával, és nem alakul ki egy bizalmas viszony közöttük – sajnos ritkán őszinte, és valószínűleg kimerül a találkozás a gyógyszerfelírással. Vannak azonban olyan orvosok is, akik behatóbban foglalkoznak a beteggel, segítenek, ha szükséges, de ehhez Neked is el kell tudni mondanod azt, hogy pl. milyen hatást váltott ki a gyógyszer nálad, milyen gondokkal küzdöttél meg, milyen mellékhatások jöttek ki Nálad. Sajnos egy depressziós, ha mélyponton van, ritkán tud megnyílni, és ahogy mondod, inkább feladja, nem megy vissza az orvosához, ezért lenne óriási szerepe annak, ha a családtagokat is bevonnák a terápiába. Sokszor egy kivülálló jobban látja, hogy Veled mi történik, mint saját magad. Remélhetőleg sorainkat olvassák majd orvosok is, és hamarosan arról értesülünk, hogy lehetőség lesz rá, hogy az orvos-beteg- családtag együttesen bekapcsolódik a gyógyitási folyamatba. Valójában ez már kezd némiképp megvalósulni, mivel ha az orvos Neked pszichoterápiát ír elő, pszichológushoz küld, és vele ha kellemes kontaktust tudsz kialakitani, meg tudsz nyílni, el tudod mondani, amit egyébként az orvosnak, – idő hiányában nem – és a szakember célzott kérdéseivel, tanácsaival ügyesen rátapint a lényegre, majd a pszichológus konzultál az orvossal – és Te, mint beteg, azt veszed észre, hogy anélkül, hogy elmondtad volna az orvosodnak, hogy mi bánt, tudni fogja, és eszerint folytatja a kezelésed.
Kívánom, hogy találd meg azt az orvost, pszichológust, aki komplexen látja a problémádat és segít abban, hogy jól érezd magad a világban.

#19728 Panna1 hozzászólása: 2014.12.20. 22:16

kicsimimi köszönöm,hogy bekapcsolódtál,szeretném hogy fejlődjön ez a téma! Köszönöm az Istennek,hogy engem elkerült,és nem kellett még ebbe a sorba beállni,de vannak érintett családtagjaim,akik sajnos nem élnek a közelembe,mert a megélhetés az egészségnél ” fontosabb”,és tudom,hogy néha hajszálon múlik az élet.Azonban nagyon SOK ilyen levelet olvasok az oldalon,amit bárki elolvashat ha bejelentkezik,és vérzik a szívem,ezekről írtam,mert tanácstalanok ,kiszolgáltatottak,tehetetlenek,elkeseredettek.Ezek váltották ki,hogy itt vagyok,nem rólam van szó! Összehasonlítva más betegségekkel,lélekben iszonyatosan gyengék! Amit leírtál,abban egyetértünk,de folyamatosan ezek az emberek nem tudnak,legalábbis kevesen kapcsolatot tartani a pszihológusukkal.Pontosan ez a probléma,hogy gyógyszer nem megfelelő,szedi is meg nem is,aztán nincs folytatás…erről írtam,szeretném a változást ,és remélem lesz egyszer…Mindent amit leírtam rám vetítetted,hangsúlyozom nem rólam van szó! Szívből kívánom,hogy egyszer már kapja meg mindenki a megfelelő kezelést,ne CSAK gyógyszerekkel tömjék dilisre őket!

EN-ek
#19684 EN-ek hozzászólása: 2014.12.18. 07:41

az fokozódik, ya!:D – nyugi a Nemzetközi Hejzet IS…;)

#19674 Panna1 hozzászólása: 2014.12.17. 20:00

Kedves klmaan! köszönöm,hogy megerősítettél,…elemezgetünk,miközben szakmai oldalról nem történik semmi.A szülőnek sincsenek ismeretei,tehetetlenül várnak valami csodára,ami nem akar megérkezni.Szerintem senki nem számol azzal,amikor ezek az emberek orvoshoz fordulnak,már iszonyú csatát vívtak magukkal.Egyetlen esélyt látnak,hogy gyógyszert kapnak,…és akkor jön a csalódás, a gyógyszer hatására nem változik semmi! Elmondják,hogy menjen vissza,de neki már nincs lelki ereje semmihez! Több törődés a hozzátartozók részéről segítene.Már akinek van.Az alkoholistáknál a családot is bevonják,a többi szenvedélybetegnek,depressziósnak miért nincs megoldás? Bízom benne,hogy elolvassa valaki egyszer,aki majd próbál előrelépést teremteni.Foglalkoztatnak a háborúba elesett hősök,és hasonló szörnyűségek,de miért nem az ÉLŐkkel foglalkozunk? Jobbulást mindenkinek!

klmaan
#19671 klmaan hozzászólása: 2014.12.16. 18:34

Szia Panna1!
Nagyon szomorú amit írsz, valóban nincs ez így jól. Teljesen jól látod a helyzetet. Hatalmas szerepe van a családnak, vagy annak a személynek, akiben bizodalom van, vagy akitől remél valamit, minimum egy kis együttérzést a beteg. Szerintem, depressziós Embert csak a környezetével együtt, a beteg szàmára fontos kapcsolatával együtt kellene kezelni. Szándékosan, nem gyógyítást írtam! Persze, egyszerűbb a gyógyszert felírni! Nem látok kiutat az OEP intézményi keretei között-sajnos! Vannak jó szakemberek, de nem ingyen. Azért, nem szabad feladni! Bp-en hallottam jól müködő családterápiáról, de ott a gyerekkel volt a gond.Pedig valószínű, hogy a fordított eset miatti depi és bànat több embert taszít a kétségbeesésbe, kilátástalanságba.
Persze, az embernek 1 élete van, s nem kellene másoktól függővé tenni/hagyni/engedni a boldogulásunkat, de könnyű mondani/tudni, mint a gyakorlatban élni és megélni ezt.
Hát! Azért csak küzdjünk, és ne adjuk fel, hogy fontosak vagyunk valakinek, Valakinek!
Hajrá!
ÜDV MINDENKINEK! Klmáan

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close