szeretnék kiutat a szorongásos depressziobol :S

Téma címkék:
2014.12.22. 09:17

Sziasztok!Igazából nem tudom már,hogy kihez forduljak,mert ugy érzem nem segtenek a dolgok vagy emberek …24 évesen volt az elsö pánikrohamom amiröl azt sem tudtam mi az,azt hittem itt a vég és ennyi volt az élet kb a 3dik rosszullét után bevitt a mentö és ahogy az lenni szokott kivizsgáltak és ne találtak semi szervi bajt tehát átirányitottak a psichiátriára.Kaptam frontint meg vmi kedélyjavitot amitöl zsibadtam és még rosszabbul éreztem magam,kb 3 napig szedtem aztán leraktam és elkezdtem edzeni…..vhogy eltünt az életemböl pár évre teljesen és gyogyszerek nélkül éltem.Aztán most már 2 éve kb visszatért amikor azt mondtam orvoshoz fordulok vele.Természetesen a gyogyszer volt az elsö amit felirt :/ cipralex és xanax.elkezdtem szedni olyan volt az elsö 2 hét mint a pokol,nemhogy jobb hanem 10 szer rosszabb lett minden.aztán szépen ugy éreztem kezd jobb lenni és javulok,de ez nem tartott sokáig sajnos ugy éreztem nem hat a gyogyszer és ugyan ugy éltem…rosszullétekkel,pánikrohamokkal,szorongással a vonaton vagy a buszon….bevásárlo központokban vagy éppen a tömegben.Amugy is gyogyszer ellen voltam nem akartam szedni ugyhogy ugy döntöttem lerakom ha nem használ minek szedjem?de az orvos rábeszélt,hogy még szedjem legalább a 9 honapot várjuk meg.Közben kb 1 hét mulva kiderült hogy terhes vagyok amikor aztán nagyon gyorsan lekellett raknom a gyogyszert szinte naprol napra…..volt éjjel sürgösségi stb de vhogy eröt adott a baba.Sok minden volt ami miatt azon kellett gondolkodnom,hogy megtartsam e vagy sajnos nem lehet.mire eldöntöttem és elmentem a magán dokimhoz ö közölte,hogy nincsen szivhang…..nincs élet :/ korház…..egészségügyi kaparás…..aztán mikor kijöttem a korházbol akkor kezdtemfelfogni,hogy mi is történt :( ujra dilidoki ujra gyogyszer…..de már a xanax fele és gyengébb antidepi….nem szeretnék gyogyszert szedni mert babát szeretnék és ugy érzem benne volt az is az elvesztésében,hogy én szedtem azokat a mérgeket.Sajnos a napjaim nehezek…..hol erösebb hol gyengébb a depi…..de a halál folyamat kering a gondolataimban,hol ugy hogy egy szerettem elvesztésére gondolok olyankor sirok és nagy fájalmat érzek aztán van hogy az jut eszembe jobb lenne e ha meghalnék,de van hogy pont attol félek hogy meghalok és én még nem akarok…..egyik percben nevetek a másikban sirok….ugy váltakoznak az érések,hogy én sem tudom követni :( Nem értem mitöl van ez és ami a legrosszabb,hogy nem tudom vége lesz e valaha és tudok e még olyan életet élni amit a pánik meg depresszio elött :( olyan dolgok nem tesznek már boldoggá amiktol elötte sirtam volna örömömben.Nem értem mi folyik itt és nem találom a kiutat.Vki aki gyogyult ezekböl segitsen legyenszives :( kineziologust probáltam meg gyogynövényeket de semmi :S

#21708 Nem adom fel hozzászólása: 2015.10.03. 13:52

Szia!

Én is pánikos voltam sokáig,és szerintem ezt sokan elmondhatják sajnos!-nagy nehezen sikerűlt belőle kilábalnom…-olyan szinten voltam,hogy nem mertem kimozdúlni otthonról,mert úgyéreztem bármikor rámtör megint a szörnyű szívdobogás!-szedtem gyógyszert is,de nem igazán használt,csak egy biztonságérzetet adott!
Ezt több negatív élethelyzet váltja ki,amiáltal lecsökken az agyi szerotonin szint!-elkezdünk félni,és a negatív gondolatokkal egyre kevesebbet tudunk magunknak ‘termeltetni’!
Na ezt a szintet kell magunknak ,feltuningolni’!
És ezt csak agyban eldöntve(a régi eseményeket feldolgozva)lehet!-ajánlanám neked is az agykontrollt!-teljesen ellazúlva,rá lehet jönni a rossz,illetve a jó dolgok felé haladásra!-nekem segített…-ja,és rá fogsz jönni,hogy mi okoz belűl feszkót!- ugyanis ezt kell megszüntetni teljes mértékben,mert a jó így kimarad az életünkből…-a külső kimutatott idegesség,és a belső is ugyanazt produkálja!-nem tudunk örűlni sajnos…-csak a belső feszültséget fel kell ismerni!!!-és jó hogyha ki is beszéli az ember valaki megértővel…
Ha van kedved beszélgetni:
procuk712@gmail.com
Mielöbbi gyógyulást kívánok!

#19810 szuzi hozzászólása: 2015.01.03. 21:26

Kedves Georgina, nagyon szeretnék segiteni. Olvasd el ezt a cikket: http://www.varoszoba.hu/cikk/a_panikbetegseg_es_a/ ha nem találod dr. Belső Nóra cikke 2013-as, de mindig időszerű, és a városzoba.hu-n jelent meg.
A kialakult pánikbetegség egy hormon a szerotonin rendellenes működése. És ha ez a bajod, olyan gyógyszert kell szedned, ami a megfelelő szintet karbantartja. SSRI szereknek hivják, a szerotonin visszavételét gátolják meg.
1997-ben,amikor már olyan beteg voltam, hogy sem autóbusztra, villamosra sem metro nem tudtam felszállni, és a közértben a sort a pénztárnál sem tudtam végigállni, akkor -kicsit regényesen- kerültem Gábor S. Pál betegei közé.
A gyógyszer elősszőr rosszabb állapotot okoz, mint valaha is volt. Mikor a 4-ik napon visszamentem az orvoshoz, hátha azt mondja mégse szedjem. Dr. Gábor S. Pál azt mondta, hogy ezután kétszer annyit szedjek.
Biztam az orvosban, mert sok-sok gyógyult betege volt. A gyógyszer szedem és nem volt pánik rohamom azóta.
Sokat tudnék még mondani, például, hogy 1 évig 4 x 0,5 Sanaxot szedtem, aztán 3 hónapig 4 x 0,25 -öt. Aztán letettem a “mankót”. Azóta csak akkor szedek Sanaxot, ha repülőre szállok, vagy ha valami nagy megrázkódtatás ér.
Azt is kell tudni, hogy a pánikrohamot és a félelmet a pánikrohamtól meg kell különböztetni. Nem ugyan az a kettő!!!!!!
Egy évig féltem nagyon, nagyon féltem, hogy megint előjön. Sajnos legalább 2 év kellett mig felmertem szállni buszra.
Olvastam a statisztikákat, hogy 70 % az esélye annak, hogy visszaesek, ha abbahagyom, ill.lassan, lassan elhagyom. Meg sem próbáltam.
Ugy gondolom, hogy a betegségre való hajlamot magunkban hordjuk. Valami kiváltja az első, ásodik rohamot, amitól aztán már félünk, hogy előjön és persze, hogy előjön, majd egyre súlyosabb és súlyosabb lesz.
Az első problémám 1970-ben volt. Nagyon nehezen másztam ki belőle, akkor természetesen még nem tudták mi a bajom. Aztán 1994-ben váltam el és akkor kezdtem fokozatosan egyre mélyebbre süllyedni a rosszullétekkel. Először próbálkoztam agytornával, önszuggesszióval, az OPNI-ban egy doktornő terapeutához utalt enyhe nyugtatóval. Egy kardiológus autogén tréninget is tanitott nekem. Aztán anyukám látott a TV-ben egy müsort, dr. Gábor S. Pál betegei meséltek a csodálatos gyógyulásaikról és hogy már fel mernek szállni a vonatra stb.
1997-ben 44 éves voltam. Most 61 vagyok és köszönöm jól vagyok.
Az, hogy kicsattanó jókedv után, sirógörcsöt kapsz. Bipoláris betegségnek hivják. Arra is találsz utalást abban a cikkben. Állitólag a Litium egyensúlyzavara. Vérből ki tudják mutatni. De erről nem olvastam olyan sokat, mint a pánikbetegségről.
Ha babát szeretnél az orvossal meg kell beszélni. Egy csecsemőnek viszont szüksége van egy kiegyensúlyozott anyukára, családra. Talán vannak olyan ujabb gyógyszerek, ami mellett lehetsz terhes. De előbb stabilan jól kellene lenned, ami sajnos nem megy egyik napról a másikra.
Hogy kinek mennyi idó kell a stabil állapothoz azt is az orvos tudja megbecsülni.
dr. Belső Nora rendelését és telefonszámát a neten megtalálod, ha hozzá akarsz fordulni.
szuzi

#19757 Panna1 hozzászólása: 2014.12.25. 21:54

…ezzel az én-ekkel NE foglalkozzatok,ez saját kielégítésére dolgozik,jól tenné ha megszűnne,ilyen baromságokat írni bajban embereknek,ez szörnyű.Mért nem tiltják ki a francba innen! ———-Szóval Georgina a lányommal minden poklot már végigjártunk,Ő az elszenvedőlye sajnos,szerintem van akinek jó a gyógyszer,de akinek nem találják el,vagy mi okozza,tényleg nem tudni.Megesküdtem volna,hogy a kineziológus a megoldás,de látom Neked az sem oldotta meg.Véleményem szerint,az élni akarásra kell törekedni,és remélem nem köveznek meg,ha alternatív dolgokat ajánlok,mert ha a gyógyszerek nem hozzák a megoldást,akkor mi?Elmondom mivel próbálkoztunk,ha anyagilag bírod,polinéziai noni dzsuz,aki hirdet a hírTV-ben ott van a telefonszámuk.Ezt már én hozattam,jó,csak drága,a melissza citromfű szirup ezt gyógynövényesben lehet venni,és most találtam meg,hogy a folsav hangulatjavító.Biztos vagyok benne,hogy nem termel a szervezetetek elegendő ” vidámságot” ezért kell pótolni.Azonkívül vannak pánikos csoportok írd a keresőbe,és talán Ők is tudnak valami újat mondani,segíteni.Megértéssel érzek irántad,és írjál ha valami jót tudsz,én már elképesztő sokat matattam,kicsit javult a helyzet,de többet szeretnék segíteni a gyerekemnek.Jobbulást kívánok! ERŐT! Panna1

EN-ek
#19748 EN-ek hozzászólása: 2014.12.23. 10:15

Yajj, ezt meséltem má?? a Tsernusról jutott spontán e-szembe…

1x volt (HOL n volt) HAJJdanában volt 1x 1 cukke kiss ovisagyú csajja! (a alakja iSTENi volt, DE ah az lenni szokott, a agya kissé sekéj): na képzeld L, 1 szép nap a butta rokona 6ására ő a kiss fejébe vette, h állítólag ÉN (azaz ÉN) lennék a doctor Tsernus!!:xDDD (ÉN a zóta is röhög, pd a zé annyira nincs yo kedve:)

N mintha bármi KIfogásom lenne a doki ellen, végülis ő SE babapiskóta; sőt még elég yo fej is a maga móggyán – Napacsi!;)

EN-ek
#19746 EN-ek hozzászólása: 2014.12.23. 10:01

te pd yányom – duzzogás hejett – ink hallgass a alattam szóló docensre! ő elég értelmesnek tűnik, magam SE tuttam volna (sokkal) yobban Lmondani a fő tényállást!;)

Decens
#19743 Decens hozzászólása: 2014.12.22. 20:43

Kedves Georgina!
Nem lehet egyik pánikosnak sem mondani,hogy ezt csináld meg azt csináld,mert mindenkinek egyedi a problémája,a saját életed eseményein keresztül alakul ki ez a pszichés betegség.A depresszió miatt vannak a szélsőséges érzelmi megnyilvánulásaid.A helyedben pszichológushoz járnék(magánrendelésre,ha megengedheted magadnak),mert látom milyen gyógyszerellenes vagy.Azért vészhelyzetben nem árt,ha van “segítség”,de a gondjaidat úgysem a bogyók fogják megoldani,hanem Te!
Én nyáron zuhantam magamba,nem hittem volna,hogy valaha felállok a padlóról,de durva erőfeszítések árán,önerőből sikerült!Azóta mindent másként látok,mert súlyos pofonok árán tanulja meg az ember:egy élete van és nem mindegy,hogy azt hogyan éli le!Neked is csak annyit javaslok,ezen gondolkodj el és szedd össze magad,értékeld át az eddigi életed,jó és rossz dolgokat majd vond le a következtetést!Az öngyilkosságot értelmetlennek tartom,mert oka van,hogy a világon vagy és tanulnod kell ebből a súlyos leckéből valamit,ami majd később még hasznodra válik.Nem tudom mi az és miért,de ha eljön az ideje kiderül.
Olvass önsegítő könyveket(nekem Csernus jött be)és próbáld egyedül megoldani azokat a helyzeteket,amiktől nagyon félsz!Másképp nem megy,tapasztalat.
Remélem tudtam segíteni!Sok-sok erőt és kitartást kívánok Neked! És Boldog Karácsonyt! :)

EN-ek
#19739 EN-ek hozzászólása: 2014.12.22. 11:08

AHA. a kineziurológus bittos yo, csak n erre. (pl. a ÉN reumámra lehet h n rossz lenne:)
a többi már erősen LErágott csont kategória…

#19741 Georgina hozzászólása: 2014.12.22. 16:51

ha segiteni nem tudsz akkor ilyet nem kell kommentelni……ha ilyen helyzetben lennél nemhiszem hogy erösen lerágott csontnak gondolnád…..bár ami késik nem mulik….KARMA…csak viccelödj

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close