Egy Optimista Alkoholista

Téma címkék:
2015.01.03. 09:37

Kedves Sorstársak! Hátha tudok segíteni…

Én hosszú évek óta… leginkább sör, de sokszor ami adódik… senki nem tud róla, nem iszom magam tök részegre (előbb alszom el) mások előtt. Dolgozom, gyerekeimmel szerintem jó a kapcsolatom, ergo látszólag működik az életem.

Már jó ideje tudom, hogy nagyon súlyos függőségem van. Több mindennel próbálkoztam, de mint egy jó alkoholistához illik, semmit nem csináltam kitartóan. Könnyebb volt az üveg után nyúlni… gyors, egyszerű, hatásos…

Többször voltam már nagyon rosszul és meg is ijedtem, hogy nagy a baj, de aztán, amikor jobban lettem, úgy éreztem néhány üvegsör nem olyan nagydolog… és így kezdődött minden előröl

A közelmúltban életem egyik legborzalmasabb és leghosszabb (3 nap) rosszullétét éltem át (nem részletezem, ti biztos ismeritek),,, és most ismét elhatároztam…, de most tervet készítettem… ezt szeretném megosztani veletek, hátha adok jó ötleteket.

Az én módszerem lényege:

(Hozzá/hozzám tartozik, hogy egy alkoholista rokonunk él velünk, ezért a hűtő állandóan tele van italokkal és folyamatosan kínálgat is velük… legalább van lehetőségem megtanulni nemet mondani. :) )

Én hiszek benne, hogy az ember 3 részből áll – test, lélek, szellem… ezért mind a 3-nak meg kell adjam, amire szüksége van. (Persze élesen nem elválaszthatóak, minden mindenre hat)

TEST:

- Miután az alkoholista hozzászokott, hogy a pozitív élmény a szájon keresztül érkezik (orális fixáció), ezért összeírtam, hogy mit szeretek enni, inni és mik azok, amiket ívásos korszakom alatt bár szeretek, de szinte egyáltalán nem fogyasztottam (pl.: gyümölcsök, édességek stb,)

(Próbáltam úgy válogatni, hogy minél egészségesebb legyen a lista, de ami nem megy, nem számít, az alkoholnál minden egészségesebb)

- Aztán a netről összeszedtem, milyen természetes módon tudom megtámogatni a májam, gyomrom, pszichém – különös figyelemmel a gyógyteákra, mert ugyebár az alkoholista szeret inni, főleg a sörös, mint én… megszoktam, hogy nagy mennyiséget iszom rövid idő alatt.

Mindezek bevásárlása minél hamarabb (a pénzem nem gondolkodom, az alkoholnál biztos, hogy olcsóbb)… Ha érdekel benneteket, szívesen leírom, hogy én pontosan miket vásároltam össze

- Sport – ez a legnehezebb, mert iszonyú lusta vagyok, de bízom benne, ahogy gyógyulok és több energiám lesz, könnyebben fog menni

LÉLEK:

- Pozitív megerősítések, zenék hallgatása, mondogatása, éneklése – netről letöltöttem, amiről úgy gondoltam/éreztem, hogy jók nekem… vannak saját mantráim is 

- Vannak ingyenes tanulmányok, tanfolyamok (ha érdekel valakit, szívesen megosztom, amiket én ismerek)

- Vannak online meditációs csoportok… teljesen miért meditálnak (világbéke és társai…), csak jót tehet, és addig sem gondolok az ivásra

- Imádkozom – beszélgetek Istennel (én hiszek benn) és kérem, hogy segítsen.

- Megdicsérem magam minden alkalommal, amikor nem estem kísértésbe… igen naponta akár többször is (még a vállam is megveregetem, :) )

- A gyomromra, a májamra teszem a kezem, átérzem és elmondom nekik, hogy szeretem őket és megígérem, hogy meggyógyítom… csak arra kérem, hogy segítsenek nekem ebben… mutassák meg, mire van szükségük… a kedvenc mantrámat mondogatom

SZELLEM (Tudat):

- Olyan könyveket, írásokat olvasok (online, papír alapon), amik ezzel a témával foglalkoznak, illetve, amik megoldásokat mutatnak a problémáimra segítenek az önismeretben, és általában amik útmutatók a sikeres élethez… annyi ilyen van már… a tárház kifogyhatatlan

- Elkezdek ismerkedni a kognitív pszichoterápiával (állítólag a mifajtánknak az egyik legjobb módszer)

- Gondoltam elkezdek tanulni valami számomra érdekes dolgot – hát ez még alakulóban 

- Megpróbálok újabb és újabb dolgokat kitalálni, hogy lefoglaljam az agyam, de elsősorban, hogy mindennap tudatosítsam magammal, hogy mit akarok, mi a célom, mi a helyes út, mi a valódi élet – ergo pozitív jövőkép… ehhez nekem sajnos szükségem van arra, hogy emlékezzek a rosszra… remélem csak egyelőre…

„Röviden”, hirtelen ennyi és elnézést, hogy ilyen hosszú voltam, de ez rövidebben nem ment, meg hát nem kötelező elolvasni. :)

KITARTÁS és OPTIMIZMUS! :)

#23641 Nagy Szurdok hozzászólása: 2016.07.26. 13:30

Szia!

Szenzációs hozzáállás, némi öniróniával fűszerezve. Gratulálok! Látod magad kívülről is, ez nagy segítség. Bizony belenéztél abba a bizonyos tükörbe…..
A témával kapcsolatban a legnagyobb problémát abban látom ahogy a magyar társadalom kezeli az alkoholizmus kérdését. Én most egy közeli barátomért küzdök, a testvérem 48 évesen távozott, alkoholbeteg volt. Nem tudtuk hogyan kellene hozzáállni…..”…ne igyál”- ez nagyon kevés…Vidéken a helyzet még katasztrófálisabb.
De optimisták vagyunk, köszi az írásod.

1Optimista
#23745 1Optimista hozzászólása: 2016.08.18. 19:16

Szia!
Köszönöm a hozzászólásodat, örülök, hogy tetszett… remélem, tudtam valakinek segíteni, ha nem is azonnal, de legalább bogarat ültettem a fejébe.
Van egy másik írásom is itt… nem tudom, olvastad-e? Ott más irányú ötleteket osztok meg… ez nem a reklám helye :)
Drukkolok, hogy sikerüljön!

#21131 Kendra35 hozzászólása: 2015.06.26. 12:38

Kedves optimista,és érdemben hozzá szólók!Ti már minden tünetet leírtatok helyettem

EN-ek
#20246 EN-ek hozzászólása: 2015.02.27. 02:37

Ah mondód, K. tízptimista… Itt pofátlan mód mki csak csajozni akar járide, ú látom 1dül csak ÉN vagyok a ki TALPIG TISZTESSÉGES – év100dok óta! (+ is vana súújos “jutalma…”):

(bár BEvall, arróla “orális” izéről azé nekem BEugrik vami – ami rádásul n károsa egésségre, viszont igge kellemes! hihi;)

Ez most vajjon piszkos, v csak fantázia??:D

#20237 Peter23 hozzászólása: 2015.02.26. 13:20

Szia Optimista Alkoholista :-)

kb. ugyan ebben a cipőben járok. :-( Még a sör is passzol :-( Ha gondolod dobj egy mailt a hope233@gmail.com-ra, hátha többre megyünk együtt. Tetszik a programod. ja és nálam sem tudhat róla senki :-( (mármint család, barátok, ismerősök)

1Optimista
#20240 1Optimista hozzászólása: 2015.02.26. 20:34

Szia Peter23!
Köszi, hogy írtál… de miért nem beszélgetünk itt?… Senki nem ismer minket… egyébként meg láttam, hogy sokan mások is gyorsan magán beszélgetésre akarnak váltani… ennek a fórumnak nem pont az lenne a lényege, hogy itt beszélgessünk, itt segítsünk egymásnak és ezzel másoknak?… lehet rosszul gondolom, és ez az oldal csak azért van, hogy itt “találkozzunk”, aztán…
Egyébként most éppen egy visszaeső fázisban vagyok… sajnos… de eddig sikerült megtartanom néhány segítő szokást… remélem, kikászálódom ebből… elég gyenge az akaraterőm… :( …. viszont jó sok a munkám, ami józanságra kényszerít :) … meg már kitaláltam, mit fogok tanulni :)

#20276 Peter23 hozzászólása: 2015.03.03. 14:34

Szia Optomista!

nekem jó itt is, csak gondoltam a mail egyszerűbb (nekem legalább is).

Szóval visszaestél :-( Az velem is előfordul, aztán ez persze megint odatesz egy adaggal az önbizalmamnak is, ami így is néha a béka feneke alatt van.
Holnap remélhetőleg lesz egy kis időm és leírom én is az én kis történetemet, ami hasonlít a tiédre. Lassan megint délután, este, kellene sört venni… minden nap ez van :-( napközben elvagyok, de ahogy közeledik az este…
Azért kitartás.
:-)

#20277 Peter23 hozzászólása: 2015.03.03. 14:36

:-) Optimista (bocs)

1Optimista
#20278 1Optimista hozzászólása: 2015.03.03. 17:09

Szia, igen az esték a legnehezebbek… kíváncsi vagyok a történetedre.

#20384 zsike72 hozzászólása: 2015.03.28. 01:14

1OPTIMISTÁNAK szól most ez!Remélem észreveszi,mert bele
kuszálódtam a dolgokba!!!!!!!!!!! BOCSÁNAT!!!!!!!!!!

Szia!Én is hasonló cipőben járok,csak sajnos nálam már rájött a család.
Szite fiatal anya vagyok nem tudom miért kezdődött,de jött és van és utálom.
Minden nap úgy kelek fel,hogy ma nem,mert elvileg az anyagiak sem engednék….de valahogy egy picit mégis.
Gondolom te is családos vagy gyerekekkel.
Nálam ők kellene,hogy motiváljanak,de én mellette depressziós is lettem egy baleset miatt.
Ápolónő vagyok tehát tudom mit teszek magammal.
Mindennap eszembe jut,hogy lehet holnap leszek rosszul,mert én lehet hihetetlen de stressz miatt iszom,hogy este eltudjak aludnés reggel normálisan ébredjek.
Kicsit egy így zavaros,de nem gondolkodom csak jönnek a szavak most belőlem.
Ha elvagyok foglalva van hogy napokig eszembe sem jut.
Várom az elvonási tünetet és nincs,mert kirándulni megyek vagy bármi más történik körülöttem.
de ha tudom,hogy 1szabad nap után másnap dolgozni megyek már azzal ébredek hogyan fogok tudni elaludni?
Ez a legborzasztóbb.
Lejjebb olvastam,hogy írj valakinek email címre és neked asok igazat.
Nem hiába van itt ez a lehetőség,hogy egymást segítsük.
Te pedig légy erős és amit elértél becsüld meg és nincs visszaesés.
Egyszer élünk…..azt éljük boldogan és ne bódultan.
Tetszenek az ötleteid én még fogadnék el tanácsot zenére,jógára és ami az eszedbe jut!
Vigyázz magadra és előre nézz…….
Gondolj arra,hogy nekem most valamit mutattál amire régen vártam ás kerestem…….és megfogod tudni csinálni!!!!!!

1Optimista
#20432 1Optimista hozzászólása: 2015.04.02. 17:31

Kedves Zsike!
Mibe kuszálódtál bele?
Elkezdhetném osztani az észt, de megjátszás lenne… folyamatosan küzdök én is… nem tudtam abbahagyni az ivást, de a gyógyteára (is) rászoktam :) és az legalább fizikálisan segít.
Én hiszek benne, hogy a pozitív megerősítések segítenek… hangosan szoktam mondogatni… meg nagyon szeretem Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolata-t… én sokat vagyok egyedül, így számomra könnyen megoldható, hogy magamban beszéljek :)
Ha bármilyen kérdésed van, nagyon szívesen segítek, ha tudok, de szerintem csak ötleteket adhatok… biztos recept sajnos egyelőre nincs… legalábbis én még nem találtam :(
Egy ötlet: most a családállításon gondolkodom… de nagyon félek tőle…

1Optimista
#20467 1Optimista hozzászólása: 2015.04.09. 21:00

Zsike!… Neked és persze mindenki másnak! A Húsvétot sikerült megcsinálnom… jó, az érzékeny gyomrom miatt, hamar kiütöttem magam a sok mindennel, de szerintem elég ügyes voltam… most nagyon jól vagyok, a pálya felfelé ívelő, csak kitartónak és következetesnek kell lennem… talán most sikerülni fog.
Azt hiszem, talán… nem mindenkinek a drasztikus megoldás a megoldás :)… én mindenesetre most erősnek érzem magam… de az biztos, hogy sok lelki erő kell hozzá, és ahhoz kapcsolat a lelkünkkel… én éjszaka csinálom, amikor nem tudok aludni, és ha sikerül, jót alszom utána
Csak azért írom le ezeket, mert bízom benne, hogy segítek vele másoknak. Remélem, minél többen meggyógyulnak…
Zsike, amikor a soraidat olvasom, úgy érzem, akár magam is írhattam volna… Ne add fel!!! Amíg nem találsz, keress mindig újabb és újabb kiutakat, megoldásokat!!!… és magadban keresd a megoldást… szeretet, hála, béke…

#20136 anahsunamu hozzászólása: 2015.02.05. 08:19

Gratulálok neked és sok sikert és kitartást hozzá.A saját spiritualitásunk nagyon fontos eleme az életünknek, még ha nem is tudunk róla hogy hogy is nevezzük. Fontos az emberek életében a megerősítések,ez által az ember erőt tud felhalmozni,a siker elérésében. Az meg különösen tetszik hogy a pszichológia részével is foglalkozol ,talán az által sok megválaszolatlan kérdésre megkapod a választ. Még egyszer kitartás neked és sok sikert.Ha gondolod hogy csevegni szeretnél itt megtalálsz.

1Optimista
#20279 1Optimista hozzászólása: 2015.03.03. 17:10

Köszönöm! :)

#19818 katamama hozzászólása: 2015.01.04. 18:46

Tetszett az írás, nem mondom, hogy jó, dehát mindeki maga választja meg magának mi a jó, vagy nem. Én, amikor elegem van mindenből, lelkileg, pezsgővel beszélgetek addig, amig el nem fogy. Amikor érzem elég, gyorsan elmegyek aludni. Másnap kicsit fáj a fejem, de mégis, mintha tisztultam volna lelkileg. Ezt akkor csinálom, a,mikor egyedül vagyok. Tehát zúgívó is vagyok? Lehet.

EN-ek
#19827 EN-ek hozzászólása: 2015.01.05. 18:12

:D

ÉN + zugevő leszek minnyá, és +támadom a éjjel frissen sütött kókussos HArapnivalót! (amíg még van:)

Aztán mlékeim szerint KELL még lenni a hűtő méjén 1/2üveg Egri Bikavér nevű esszenciának is… asse haggyuk a zé majd pocsékban menni;)

1Optimista
#19804 1Optimista hozzászólása: 2015.01.03. 16:43

Köszönöm!

EN-ek
#19805 EN-ek hozzászólása: 2015.01.03. 16:47

NE MÁR!:( direkt a zé írtam, h bosszanccsalak! –> TESSÉK MORCOSLENNI!!!:P

1Optimista
#19806 1Optimista hozzászólása: 2015.01.03. 17:12

ok, tulajdonképpen mi a szarért vagy itt és idegesítesz másokat a baromságaiddal?… így jó?

EN-ek
#19807 EN-ek hozzászólása: 2015.01.03. 17:46

a zé, h őrüjjetek! mint majjom a FArkának b+!:P

ok ALAKUL:D – nappersze a zé semmit SE kell turzásba inni…;)
ÉN közbe KI lépett, majd BE. (és FELfalt 1/2tucat csokis bigyót, + azta gömböjű lekváros izé, h is híjják??-ot:)

Bizony, n könnyű a Zélet manapság!:(

EN-ek
#19800 EN-ek hozzászólása: 2015.01.03. 16:18

Heyes! a poptimizmus fontos dolog valóban: segít elviselni AZT, amin úgyse tucc változtatni…;)

(miccsoda 1 szép kis mandalka!:O színvirágában kissé hasonlít a enyémre:)

1Optimista
#19802 1Optimista hozzászólása: 2015.01.03. 16:41

Szerintem mindenen lehet változtatni, csak rajtunk múlik…. Köszi :)

#19799 Anmeli hozzászólása: 2015.01.03. 13:49

Szuper jó terv!! Kitartást kívánok hozzá!!! Nekem közösségben könnyebben megy ezeket a dolgokat megvalósítani, ezért járok már 8 éve az Anonim Alkoholisták közösségébe. Egyedül nekem nem ment. Azóta nagyon sok új barátom van, akik nem kínálnak alkohollal, őszintén élik az életüket. Sok sikert ezen a csodálatos úton, a józanság útján!

1Optimista
#19803 1Optimista hozzászólása: 2015.01.03. 16:41

Köszönöm! Nekem muszáj egyedül, mert senki nem tud róla és nem is akarom, hogy megtudják… nagyon szégyellem, egyelőre nem tudom arccal felvállalni még idegenek előtt sem

#19795 Minimano hozzászólása: 2015.01.03. 11:33

MINDENT BELE !!! Ezt csak így lehet. Én szurkolok Neked!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close