A Parkinzon kór…….

Téma címkék:
2015.04.13. 19:36

2012-ben állapította meg az orvosnő a betegségemet.Azóta súlyosbodott az állapotom.Kérdésem az, hogy milyen kilátásaim vannak,nehezen viselem el, állandóan tenni-venni szerettem,most -bizonyos mértékben -ez nem megy,mit tegyek?67-éves vagyok,még nem akarom feladni,még tervem vannak……Az egyik horgász.-egyesület elnöke voltam, most vége van ennek is,szerettem megfogni, elengedni,megsütni stb…..Vége ..ennek is …Mit tegyek a tömegközlekedéssel? (Autóm volt..a jogosítványt magamtól letettem)Kérem, válaszoljanak a családom mellettem van!

 

Sajnos ez az a betegség, amiből nem lehet meg gyógyulni különböző módok vannak a kezelésre,de ezzel együtt kell élni. Nagy,és döntő szerepe van a családi háttérnek,segítőkészségnek,együttélésnek a betegséggel.A beteg ki akar menekülni ebből a helyzetből,-ez érthető-, de nem lehet.(Az Orvostudomány még nem tart ott)Vannak kezelések, de nagyon fontos a Család,-így nagybetűvel!,csak velük együtt lehet-és kell!- ezt kezelni!

Ez egy beteg-előrehaladott-véleménye,és tapasztalata.Szigorúan,de tárgy-szerűen fogalmaztam.

Mindenkinek jobbulást, és kitartást!

 

Tisztelettel: Hambalgó László

Köszönöm!

varoszoba
#20504 varoszoba hozzászólása: 2015.04.15. 13:26

Kedves László!
“Karosma” is üzent neked, csak történetként jegyezte be, nem hozzászólásként. Itt található az üzenete:
http://www.varoszoba.hu/2015/04/14/2006-ota-parkinson-beteg-vagyok/
Üdv: Várószoba

#20493 hambl123456789 hozzászólása: 2015.04.14. 17:14

Kedves Katalin!
Megtisztelt hozzászólásával,és erőt,reményt adott!!Sajnos hamar feladom a küzdelmet,de most megpróbálom,megint küzdeni,harcolni fogok!!Ma voltam a Széchenyi fürdőben-a járásbizonytalanságom miatt nem végezték el a kiírt terápiákat-megalázó volt.(De erről nem tehetek!)Megadom az esélyt magamnak,még megpróbálom…még most..azután..nem tudom,Kezdek belefáradni.De most megpróbálom.Ahogy írta nem veszítek semmit, CSAK NYERHETEK!
KÖSZÖNÖM A HOZZÁSZÓLÁSÁT!
TISZTELETTEL:HAMBALGÓ LÁSZLÓ ,VÁC-RÓL.

#20491 Trinity hozzászólása: 2015.04.14. 16:05

Kedves László!

Az orvostudomány valóban még nem tart ott, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne meggyógyulni. Nekem döglött a pajzsmirigyem, az orvostudomány mai állása szerint szintén gyógyíthatatlan, hormonpótló orvosság élethosszig tartó szedése szükséges. Ezzel szemben: nem szedek semmit, mégis élek és virulok, 53 évesen jobb fizikai-lelki állapotban vagyok, mint 25 évvel ezelött.
II. János Pál kanonizációs eljárása során megvizsgálták Marie Simon-Pierre Normand meggyógyulásának körülményeit, és azt hivatalosan is megtörtént csodának ismerték el. A francia apácánál Parkinson-kórt diagnosztizálták 2001 júniusában. A betegsége előrehaladtával 2005 áprilisától már nem tudott írni, autót vezetni, sőt a járni is alig. A nővérnek erőt adott a szintén Parkinson-kórban szenvedő II. János Pál példája, ezért a pápa halála után imádkozott hozzá, ami két hónappal később meghallgatásra került: 2005. június 2-án egy belső hang sugallatára elkezdett írni és megdöbbenve tapasztalta, hogy írása megjavult, másnapra pedig egész teste teljesen meggyógyult. 2009 decemberében XVI. Benedek „tiszteletreméltó” címmel ruházta fel II. János Pált, ami az utolsó lépés a boldoggá avatás előtt. 2011. május 1-jén XVI. Benedek pápa boldoggá avatta. Másnap a koporsóját a Szent Péter-bazilika altemplomából a Szent Sebestyén kápolna oltára alatti részbe helyezték át.

2013. április 25-én a Floribeth Mora Díaz Costa Rica-i asszony II. János Pál pápa közbenjárására történő gyógyulását vizsgáló orvosi bizottság kijelentette, hogy az eset tudományosan megmagyarázhatatlan, ezzel a szentté avatáshoz szükséges második csoda is bizonyítottá vált. A 2011-ben 48 éves négygyerekes asszony gyógyíthatatlan agyi aneurizmában(wd) (verőértágulat) szenvedett. Az orvosok – bár mindent megtettek érte – csak egy hónapot adtak neki. A nő egyfolytában II. János Pálhoz imádkozott gyógyulásért, és amikor a pápa boldoggá avatását nézte a televízióban, illetve látta a képét egy magazinban, meggyógyult. Dr. Alejandro Vargas Roman, a kezelőorvosa is megerősítette, hogy az eset orvosilag megmagyarázhatatlan.
A csodákat aprólékos eljárás keretében vizsgálják, és nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelniük. Először is be kell bizonyítani, hogy az eset minden kétséget kizáróan megtörtént, másrészt pedig egy tudományos bizottság dönti el, hogy jelenlegi ismereteink szerint nincs semmilyen racionális magyarázat a bekövetkezett eseményre.
Kissé szabadon értelmezve Pascal mondását : Istenben hinni a legjobb üzlet a világon. Ha nem létezik, nem veszítesz semmit, ellenben ha igen, akkor MINDENT megnyersz általa.

Tisztelettel és szeretettel: Rák Katalin

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close