Magány

Téma címkék:
2015.05.22. 13:10

15 éve vagyok paranoid schisophren. Nehéz lenne a hosszú éveket néhány mondatban elmesélni, ezért inkább a jelenlegi problémámról írok. Könnyen ismerkedem és úgy veszem észre viszonylag sok emberre jó benyomást teszek. Viszont az is tény, hogy a legtöbb ember hosszabb vagy rövidebb idő után megszakítja velem a kapcsolatot. Ki úgy, hogy sosem hív, ki pedig úgy hogy egyszerűen nem veszi fel a telefont. Tudom, hogy ez személyes probléma, így távolról senki sem tudhatja miért van ez így. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy más beteg is van-e így ezzel. Én 44 éves vagyok és 18 éves korom óta “hagynak el” az emberek. Minden szakítás olyan mintha kicsit meghalnék.

#23844 Csorboka hozzászólása: 2016.09.26. 15:31

Kedves Zsuzska!
Én is skizo vagyok 16 éve. Valahol mindannyian magányosak vagyunk ezzel a betegséggel. Félünk beszélni a legbelsőbb gondolatainkról. Én is családban élek, mégis egyedül vagyok. Sőt, járok közösségbe is, ahol szintén skizók vannak, ez enyhülés valamennyire a problémára. Neked nincs a közelben ilyen lehetőséged, ahová eljárhatnál? Másik segítség lehet az írás. Bennem is oly sokáig gyűltek a kimondatlan szavak, hogy kiborultam, később írni kezdtem a feltörő gondolataimat. Ez sokat segített, könnyebb lett a teher.
Kívánom Neked is, próbáld megosztani magadat!
Szeretettel: Andi

#23847 Zsuzska22 hozzászólása: 2016.09.26. 22:07

Kedves Andrea!

Köszönöm a válaszod. Nagyon jó ötlet az írás és szeretek is írni, de most nincs időm a munkám mellett és azért sem, mert elhatároztam, hogy megtanulok angolul és ez elég sok időt elvesz. És egy igazán jó honlap komoly munka, de ezt te jobban tudod, hisz neked van sajátod. Viszont a te honlapodat szívesen olvasnám néha, ha megírod a címét. S hogy a kérdésedre válaszoljak, nem járok közösségbe, mert ott sem látnak szívesen. Volt egy-két kellemetlen élményem a nővérekkel kapcsolatban. Orvoshoz is egy másik országrészbe járok.

#23848 Csorboka hozzászólása: 2016.09.27. 15:24

Kedves Zsuzska!
Az jó dolog, hogy tanulsz, én is próbálkoztam már az angollal, egyszer szerencsémre volt egy ingyenes is, megváltozott munkaképességűeknek. Leköti a gondolatokat, és ad valami célt is. Később is jártam még fizetősre, de mostanában leült a lelkesedésem. Az is nagy előny, hogy dolgozol, ha nem veszed tolakodásnak, megkérdezném, mivel foglalkozol? Én sajna leragadtam a takarításnál, hiába van érettségim, tanfolyamok, számítógép-kezelőit is végeztem, gépírást. Arra viszont jó volt, hogy megmutassam magamnak, képes vagyok még valamire. És hát az írás. Szóval ezen lenne jó változtatni, hogy fel merjük vállalni magunkat mások előtt.
Sajnálom, hogy rossz tapasztalatod van a közösségről. Pedig ha rád néznek, nem tudják a bajodat, lehet, Te érzed magad feszélyezve. Egyébként én sem vagyok egy társasági ember. Szívesen veszem, ha írsz magadról, bármit, amit megosztanál velem.
A freemail-en könnyebben elérsz: csorboka66@freemail.hu.
szeretettel: Andi

EN-ek
#20810 EN-ek hozzászólása: 2015.05.23. 11:43

Miccsodálkozó bakker?? átlag butta-birka FOSik a “bolondoktól”, s kerüli minta leprást!! (te már yó ideje, de ÉN már >666é senyved száműzetésben!!! – na akk ÉN mitszójjak?!)

Időnkint KI kell nyírni párat a LEGszemetebbje közül, AZ kicsit +nyugtassa a lelket..;) (más +oldás sajn NINCS! a sötéccség örök):

#20819 Johanna22 hozzászólása: 2015.05.23. 19:21

Köszönöm a hozzászólást, kedves tőled, hogy elolvastad a történetemet. Nem gondolom, hogy bántani kéne őket, az nem győzelem.
Te miért érzed magad száműzetésben? Ha jól értettem ezt írtad. Hogyan szólítsalak?

#23514 irokez hozzászólása: 2016.07.01. 18:14

En-ek (Lenin):
Na jó, de Te ahogy és amiket írsz, egyszerűen fárasztó. Mondok konkrétat, például a helyesírásod, de ez csupán nem változtat, mert a stílusodon is csiszolni kéne. Akkor már elolvasnának többen. Soha nem szóltam Neked emiatt, de itt ebben a témában előjött, hogy nem kap valaki visszajelzést. Te kapsz sok helyen, látom, de igazán nem foglalkoznak Veled sokan, peduig a gondolataid ha normálisan leírnád, nem volnának annyira hülyeségek, míg így, rettentő kuszák, és sokan nem foglalkoznak vele.
Persze tudom, ez valahol a problémád, de vagy változtatsz rajta, vagy maradsz kirekesztve.
Meg kell értened kicsit a többségi társadalmat hogyan néznek Rád. Legalább próbáld meg a helyesírásodra odafigyelni, kijavítani. Persze ettől még ne várj csodát! De ebljebb leszel… ilyen kis lépésekkel eredményt is elérhetsz.

#23516 Zsuzska22 hozzászólása: 2016.07.01. 19:08

Köszönöm a válaszodat, de nem igazán értem. Idéznél a levelemből egy hibás részt, mert nem tudom hol hibás. Ezen kívül a rossz stílusra is írj kérlek egy példát. Sokat segítenél, ha megtennéd. Előre is köszönöm.

#23517 Zsuzska22 hozzászólása: 2016.07.01. 19:10

Elfelejtettem írni, hogy a Johannát megszüntettem, mert nem tudok belépni, most Zsuzska22 vagyok.

#20789 Johanna22 hozzászólása: 2015.05.22. 16:50

Az a legjellemzőbb, hogy nem veszik fel a telefont.Esélyem sincs megtudni. Amikor gyógyszert szedek, ennek már sok éve, akkor semmilyen tünetet nem produkálok azok közül, amelyek a betegségemre gyógyszer szedés nélkül jellemzőek. Volt olyan eset is, amikor valaki megszűntette a Facebook profilját azért, hogy ne tudjam elérni és kizárt a postafiókjából. Amiket leírtam csak rám jellemzőek?

#20791 Johanna22 hozzászólása: 2015.05.22. 17:40

Nem mindenki, most csak a legdurvábbat írtam le. S azt még nem írtam, hogy van egy 18 éves fiam, akivel nagyon jó a kapcsolatom. Nagyon okos és sikeres és adekvátak a reakciói, úgy értem jelzi ha jót teszek és jelzi ha valami nem tetszik neki. Nagyon szeretem. Ezen kívül van két katolikus pap, akikkel nagyon jóban vagyok, egyikük azt mondja, hogy lelki testvérek vagyunk. De ez azért nem egy szokványos barátság, hisz a helyzetünk miatt nem válhat azzá.

#23515 irokez hozzászólása: 2016.07.01. 18:23

Azért ne vegyél mindent magadra!
Más miatt is megszűntethette a fiókját, pl egy ismerősőm akit a fészen ismertem meg, többen zaklatták, azt megszűntetet magát, de nem szólt a fészes ismerőseinek, csak egyik napról a másikra eltűnt.
De az én profilomat meg a fész szűntette meg, mert nem küldtem vissza valami igazoló lapot…

A másik, meg írod, ha szeded a gyógyszert nincs semmi, na de akkor amikor nem szeded, miért nem szeded? -Bár ezt ne nekem mondd, semmit nem tudok skizofrénnek mondani, csak a szakembert javasolni, ahány skizo ismerösöm volt annyi féle, és bizony mindegyikkel más a baj. Tény hogy nagyon nehéz együtt élni velük- vagy csak együtt lenni, és az ember nem keresi a problémákat.
Ebben Neked a közeliek tudnának segíteni, akik el AKARNAK viselni. Na és látniuk kell a törekvésed.
Az biztos, ismerek olyat, aki ezt így képtelen leírni, mint Te, tehát valamiben jobb vagy, lehet másban rosszabb. Ha viszont tényleg skizo, vagy és ezt orvos diagnosztizálta, akkor értem, hogy nem tudsz kapcsolatot megtartani, hiszen menekülnek… a konkrétumokat csak a környezettől fogod tudni megtudni, akár valami csoportterápia, de nem kotnyeleskednék bele. Ha a motivációs csoportba jössz, biztos ki fog derülni pár dolog, és biztos, nem esik jól, ha megmondjuk, de nem lesz más választás, ezzel tudunk akkor segíteni.

#23518 Zsuzska22 hozzászólása: 2016.07.01. 20:04

Hogyan lehet jelentkezni a motivációs csoportba és hol tartják ?

#20787 Johanna22 hozzászólása: 2015.05.22. 16:20

Jelenleg nincsenek barátaim. Igazad lehet. Valószínűleg én lehetek a hibás, csak azt sajnálom, hogy senkitől sem kapok visszajelzést, arról, hogy mit rontottam el, mit tettem vagy mondtam, ami helytelen illetve ahogy te fogalmaztál bizarr lenne. Jó lenne, ha valaki “tükröt tartana” elém.

nebantsvirag
#20786 nebantsvirag hozzászólása: 2015.05.22. 16:12

:( Nagyon sajnálom!
Valószínűleg,teszel,vagy mondasz olyat,ami a másiknak bizarr, vagy szimplán meghallják a szót,hogy skizophrén,már menekülnek is…Nagyon rossz lehet.Senki barátod nincs?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close