újra visza jön?

Téma címkék:
2015.06.25. 14:54

Sziasztok! 36 éves anyuka vagyok, 6 gyermek édesanyja. Úgy 10 éve lettem először rosszul, légszomj, zsibbadás, félelem és kontrollvesztés. Elmentem orvoshoz, 2-3 hónap kellet, hogy fogadjanak. Gyógyszer írtak fel, amihez 2 hét kellet hogy hozzászokjon a szervezetem és hogy hasson a gyógyszer. Elkezdtem lassacskán tünetmentes lenni, mostanra már teljesen tünetmentes voltam, csak az emlékek és a gyógyszer ami meg volt. Pár napja sajnos elkezdődtek újra a pánikrohamok. Nem tudom mit tegyek, ehhez a betegséghez nem lehet hozzászokni, kiszámítani mikor, miért és milyen roham jön. A depresszió és pánikroham visszajöhet gyógyszerek mellet is? Kérném a tanácsotokat és segítségeteket.

#21275 Nagyne hozzászólása: 2015.07.27. 14:18

Igen előjöhet! Én is voltam pánikbeteg és másfél évig szedtem gyógyszert, és havonta kellett járnom az orvoshoz. A gyógyszeres terápia mellett nagyon fontos, hogy az ember maga is “dolgozzon” azon, hogy lelkileg erősítse magát!! Az én esetem: édesanyám öngyilkossága, a gyermekeim felnőtté válása, a társválasztásuk miatti aggodalom, a hogy s mint lesz ezután, ………… stb. hozzájárultak ahhoz hogy megbetegedtem. Amikor orvoshoz kerültem, az első alkalommal, egy beszélgetés során feltártuk az életem: hogy s mint élek, mi foglalkoztat……………… Itt fény derült arra, hogy sok minden olyan foglalkoztat, amiért már nem én vagyok a felelős, nem tudom befolyásolni…….. Tehát ezeket el kell hagyni! NEM VOLT EGYSZERŰ!! Sokat olvastam a pozitív gondolkodásról, az agykontrollról és végeztem feladatokat. Pl. Napról-napra, egyre jobban érzem magam! – erre a mondatra úgy emlékszem!! A gyógyulásom után még egy-két évvel is előjött a szapora szívverés, a gyomromban gombóc ha mesélni kezdtem a betegségemről, másoknak. Most ahogy ezt írom, már nem érzek semmi rosszat! Nagyon nehéz meggyógyulni: kell a gyógyszer és a jó szakember és mi magunk!!!

#21129 Kendra35 hozzászólása: 2015.06.26. 11:27

“csak az emlékek”ezt írod…pánikroham emlékei?
Nekem,már 19 éves korom óta van pánikbetegségem.Már akkor mondták,hogy bármikor visszatérhet…fél gyogyszertárat beszedtem…hol abbahagytam a gyógyszereket,hol újakkal kísérleteztem(pszichiátere válogatja,ki,mit javasol)…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close