Mi gyógyitja a depressziót?

Téma címkék:
2015.09.20. 05:41

Valójában a lelki “betegségeket” nem lehet csak egy néző pontból (pl.: orvosi vagy filozofiai ) optimálisan gyógyítani! Véleményem szerint globálisan (objektíven) lehet rá jönni, valódi okaira!

Csak orvosi nézőpont alapján kizártnak tartom a gyógyítását bár igazolják hogy bizonyos szervek csökkent vagy növelt működése/fejlettsége rámutat jelenlétére/hajlamosságra nem tartom valószínűnek hogy gyógyszerrel meglehet gyógyítani a depressziót, mintha csak megfázásról, infleunzáról kiindulva vírus/baktérium okozná e “betegséget”!

A fílózofia sem gyógyitja a depressziót! valójában a megfigyelések, tapasztalatok alapján megállapított tanulságok rámutathatnak folyamataira/jelenségeire (pl.: Jung megfigyelése hogy akinek az emberi méltóságát lerombolják hajlamos az öngyilkosságra!) kijelölhetnek egészséges magatartást társadalmi/magánéleti kapcsolat tartásban, de sajnos mind “emberek” véleménye és az emberek “sokszínüek”: mindenki a magának tetsző jót tekinti igaznak! Megállapítható: az “önzés” vezérelte kapcsolattartás!

Azért gondolom helyesnek az objektív szemléletett igazolták hogy körülmények/cselkedetek hatással vannak a gondolatainkra, érzelmeinkre, szervezetünkre! (pl.: “konfliktus” helyzetben, felgyorsulhat a szívverésünk, indulat vagy félelem érzése uralkodhat el rajtunk, gondolkodás nélkül(?) reflexszerűen cselekszünk vagy leblokolunk!)

Szeretném ha mind többen osztanátok meg véleményeteket, történeteket írnátok konfliktus helyzetekről, és annak helyes megoldásáról! Irjatok! Kezdjünk valami újat!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close