Medvetánc és a parkinson

Téma címkék:
2015.12.13. 12:02

Előrebocsátom, soha nem tanultam táncolni. Viszont nagyon szeretek. Szerettem. Szeretnék. Azon túl, hogy nincs táncpartnerem, legnagyobb ellenségem: a betegségem, Most már elég nehezen járok, a mindenféle tánclépéseket nem hiszem, hogy meg tudnám tanulni. Azonban már többektől hallottam, hogy van valahol parkinsonos csoport, ahol a tánc az egyik rehabilitálós eszköz! Ki ismeri? Milyen benyomásotok van, ki volt már ilyen foglalkozáson? Hozzászólásokat szeretnék.

rozsakertes
#22341 rozsakertes hozzászólása: 2015.12.19. 17:31

Szia Józsi, még nem jött meg az az anyag, amit megbeszéltük, hogy legépelek. Segíteni abban lehetne (kedves betegtársaimmal együtt), ha valaki tud olyan orvost, kórházat, csoportot, ahol a csoportos parkinsonos torna A TÁNC. Vagyis zenés, táncos foglalkozás. Nem tudom, a klinika, a Pető, esetleg valami más????
Esetleg a tudományos társaság, amely, elméletileg egyénre szabott kezeléseket, gyógyszereket, gyógymódokat ajánl. Ahogy itt is ment egy “érdekes” tanulmánysorozat a Parkinson-kór felvonásairól.
Ezzel indult a cikk:
Dr. Dibó György, a Magyar Tudományos Parkinson Társaság elnöke a pumpával vezérelt gyógyszer adásának módszerét mutatja be, majd további általános tájékoztatást ad az előrehaladott stádiumú Parkinson-kór két, hazánkban elérhető terápiája közötti választás szempontjairól.
Nincs senki, aki a gyógyszer helyett valami más gyógymóddal foglalkozna? Mivel külföldi anyagot találtam a neten — Bakonyi segítségével — ezértt gondolom, hogy ez nem egy hülyeség, nem egy megvalósíthatatlan gondolat.
Ebben várok segítséget. Köszönöm, ha valaki válaszra méltat.

És itt az orvosi karra is gondolok.

#22329 BIAR JOZSEF hozzászólása: 2015.12.18. 18:05

Rózsakertes! Sajnos nemtudok ebben segiteni, a tánchoz mindig béna voltam.. Ha elmondod hogy
milyen gond van megbeszéljük.. Hátha tudok valamit segiteni. Adataim 93/176/68.
Várom válaszodat. További szép napot. Józsi

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close