BÚCSÚ A REQUIPTŐL

Téma címkék:
2015.12.14. 17:27

BÚCSÚ A REQUIPTŐL

15 éve élek egy kis társaság közösségben, melynek tagjai rajtam kívül Parkinson Úr, Tremorka, a soha megpihenni nem tudó, állandóan izgő-mozgó vénkisasszony, és végül. de nem utolsó sorban – a jóképű, kreol színű, fiatalúr, Requip, – akit 2mg kora óta nevelek, és az idén már 20mg-ot nyomott, – elérte a felnőtt kort.

Egészen ez évig jól megfértünk, egymással, de idén júniusban egy hívatlan vendég tolakodott be hozzánk, akinek tevékenysége Tremorka szorgalmas munkájához volt hasonló, de a munka-tempója kellemetlenül – annak minimum a tízszerese volt. Nem akartam egy ilyen nevelhetetlen, Hebrencset befogadni, mire ő bosszút állt egy kézfogóval, amivel úgy rázta a kézfejemet, hogy a leves a szájam helyett az orromba kötött ki, a villáról minden föl nem szúrt étek legurult, a vizespoharat két kézzel kellett szorongatni, nem tudtam írni, a laptopon a Ctrl-Alt-Del billentyű kombinációt alkalmazni.

Fenti okok miatt panasszal fordultam az illetékes bírósághoz – orvosnőmhöz, aki azonnali teljes kivizsgálást rendelt el nálam. Először egy fémnyelű gumikalapáccsal a szemem kivételével tetőtől talpig végigkalapált, és amikor látta, hogy minden ütés után úgy összerándulok, mint az elemi iskolai biológia órán a falapra gombostűzött béka a 6V-os áram hatására, elégedetten bólintott, itt minden rendben van. Ezután egy – a televíziós vetélkedőkből már jól ismert – feladat következett, csukott szemmel el kellett találni az orrom hegyét. Ezt a feladatot is 100%-an elvégeztem, amiért ilyenkor a TV-ben pénzt adnak. Én csak a dokinő elismerő mosolyát kaptam, de az is nagy örömöt okozott nekem. Ezután föl kellett emelni mind a két kezem a magasba, mint egy magát megadó katona, és az ujjaimmal olyan mozdulatokat kellett végezni, ami hasonlított a tarló fölött lebegő, pocokra vadászó sólyom szárnymozgására. Kb. egy perc után engedélyt kaptam a leszállásra, s bár pockot nem fogtam, a feladat elvégzése sikeresnek minősült. Utolsónak még malmozni kellett két kézzel. Ez sikerült lapáttörés nélkül.

Miután a vizsgálatoknak csak azt sikerült megállapítani, hogy egy normális, egészségesnek minősíthető Parkinson kórom van, fennmaradt továbbra is a kérdés, hogy került a Hebrencs a képbe. Új utakon elindulva, fölmerült annak a lehetősége, hogy egy erotikusan túlfűtött mutánsról van szó, aki szemet vetett a fiatal Requipre. Ennek lehetőségét úgy lehetne bizonyítani, hogy a daliát észrevétlenül eltávolítanák a szervezetemből, és az így magára maradt Hebrencs visel-kedése akadálytalanul tanulmányozható lesz. Eddig apránként 16mg-ot sikerült az étlapról törölni. Újra tudok írni! A további javulás még várat magára, de bízom a sikerben! Kíváncsi vagyok, milyen lesz az életem Requip nélkül. Örülnék, ha az ilyen elvonás utáni állapotról néhány sorstársam beszámolna, mindig jó, ha az ember tudja, mire számíthat.

Szeretettel bagoly04

#27256 Tymike hozzászólása: 2018.09.01. 23:22

Kedves rozmars ,te milyen gyógyszert csökkentettél ?

#27255 Tymike hozzászólása: 2018.09.01. 23:20

Kedves bagoly04 !
A Requipet gyógyszer?
S milyet szedsz még?

#22523 parkinlodo hozzászólása: 2016.01.18. 02:08

Elérhető vagy még?
Üdv::
parkinlódó

bagoly04
#22525 bagoly04 hozzászólása: 2016.01.18. 17:24

Ha bagoly04-re gondolsz az van!

Cickomka
#22503 Cickomka hozzászólása: 2016.01.14. 22:14

Kedves bagoly04, rozmars, zoltan73!
Engedjétek meg, hogy ezúton hívjalak meg benneteket a facebookon már működő “Disztóniás betegek és DBS műtöttek” csoportba! Békésem megférünk egymás mellett Parkinsonos és dystoniás betegek.
Önsegítő csoportként működünk. A betegségünkkel, ill. a műtétünkkel kapcsolatos személyes tapasztalatainkat osztjuk meg , és nyújtunk pszichés támogatást egymásnak, így segítve egymás életminőségének javítását.
Szeretettel látunk benneteket: : Cickomka

#22524 parkinlodo hozzászólása: 2016.01.18. 02:21

Kedves Nemtuudomkicsoda!Én már ott vagyok csak kinlódok a felülettel.
József alias parkinlodo

rozmars
#22319 rozmars hozzászólása: 2015.12.17. 13:28

Én is hasonlóról tudok beszámolni, csak, hogy én a magam “szakállára” csökkentettem a gyógyszeradagot, s lám elkezdtem javulni, sokkal jobb lett az állapotom, mint előtte.
Pár napig megszenvedtem az elvonási tüneteket. Természetesen nem lett teljes gyógyulás, csak javulás.

#22354 zoltan73 hozzászólása: 2015.12.25. 16:58

Szép napot. Azt szeretném kérdezni, hogy nálad is a requipről, van szó? Menyit szedtél belőle ? Menyire csökkentetted le ? Miben javult az állapotod ? Előre is köszönöm !

bagoly04
#22358 bagoly04 hozzászólása: 2015.12.26. 13:57

Kedves Zoltán!
Nincs két egyformán megbetegedett parkinsonkóros, így az alkalmazott gyógymód is ennek megfelelően igen eltérő lehet! Amit most leírok neked, azt csak a kezelőorvosoddal történő megbeszélés után lehet esetleg alkalmazni. Nem attól lettem jobb, mert a requipet csökkentettem, hanem egy más jellegű nyáron fellépő erős remegést okozó betegséget csak úgy lehet diagnosztizálni, ha teljesen megszüntetjük a requip szedését. A kedvező változásokat ennek az új nyavalyámnak a lassú visszavonulása jelenti. Tavasszal még 20 mg Requipet nassoltam, napjainkban már csak 2mg-ot.
Ez az elvonás igen lassú, a csökkentés 1 havonta történik. A gyors elvonás kellemetlen mellékhatásokkal jár.
Minden jót, és Boldog Újévet kívánok bagoly04

#22361 zoltan73 hozzászólása: 2015.12.26. 21:27

Köszönöm a válaszod !

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close