Pánikbetegség, nem tudom mit kezdjek magammal!

Téma címkék:
2016.03.15. 13:19

Sziasztok én egy 20éves nő vagyok Nagykanizsáról. Már majdnem fél éve pánikbetegségben/szorongásban élek. Úgy kezdődött, hogy szeptemberben elkezdtem egy iskolát messze az otthonomtól, reggeltől estig tartottak az órák, ez a derekamnak nem tett jót, fájt. Aztán az egyik napon nekiállt zsibbadni a lábam. Megijedtem, attól féltem, hogy le fogok bénulni. Aztán hetekig ez ment, hogy fájt a derekam, zsibbadt a lábam, ráadásul a lapockám is fájt úgy éreztem néha, hogy összetörik a gerincem, szóval annyit pánikoltattam magam, hogy végül pánikbeteg lettem. Az elején még ezt nem tudtam. Nehezen vettem levegőt, hevesen vert a szivem, mivel messze voltam nem ismertem senkit ezért ezektől a tünetektől mégjobban megijedtem, így pár hét után befejeztem az iskolát mert már teljesen kikészültem. Voltam kivizsgálásokon, a derekam azért fájt mert sérvem lett. A szív/mellkasi panaszoknál nem volt szerencsére szervi baj, így jöttünk rá, hogy ez pánikbetegség. Gyógyszert nem szedek, nem is szeretnék, csak homeopátiásat v gyógynövényeset szedtem. Azóta dolgozni szerettem volna, de nem tudtam elhelyezkedni, mivel az egyik kezemet nem tudom jól használni vagyis fizikai munkát nem tudok végezni és egy érettségivel nem könnyű elhelyezkedni. Jelentkeztem másik iskolába most itt nálunk, de az szeptemberben indul. Így most nagyon egyedül érzem magam. A barátaim akik még itthon vannak dolgoznak, így nem tudok sokat velük lenni és ez hogy sokat vagyok egyedül, nagyon rosszul hat rám. Előjönnek mindenféle pániktünetek, állandóan aggódom/félek valamitől, és sokszor érzem magam haszontalannak. Próbálom magam lefoglalni, de nehezen tudom magam lekötni. Kicsit hosszú voltam, ha valakinek van kedve beszélgetni, írjon nyugodtan! :)

#22955 Jozseef hozzászólása: 2016.03.18. 21:03

Sziasztok !
Csak szeretném el mondani nekem hogy alakult ki hogy kezeltem és hogy múlt el,
Úgy alakult ki röviden hogy egyszer rosszul lettem nem kaptam levegöt és nyelni is alig tudtam.. Egy túlzott alkohol fogyasztás,miatt,vízre volt,szükségem..szinte azzal,mentettem,meg magam,aztán elmúlt le zajlott…napok mulva gondoltam erre hogy mi lett volna ha nincs ott víz.. és már jött is a roham..nem tudok nyelni ver a szivem ..légszomly…minden hova vízzel mentem.. elnult hetekre… másra gondoltam..figyelmem tereltem nem volt eszembe.. vagy el tudjuk felejteni örökre ami nagyon nagyon nehéz…vagy tudni kell kezelni mint pl én vízzel.. Az mentett meg..igy ha rám jön kell hogy legyen.. meg nyugtat..ha nem..nem tudom mi lenne.. De a lényege hogy nem egy láb törés vagy daganat..amit tudjuk hogy van ..ez rosszab..egy féle képpen lehet..meg gyógyulni.. Tudni kell felejteni…:/ :)

#22939 KissLaci hozzászólása: 2016.03.16. 10:16

Kedves Vivi!
A pánikbetegség furcsasága, hogy általában nem magával a pánikkal függ össze. Valami nem stimmel körülötted és a tüneteid ezeknek a negatív történéseknek a “pszichoszomatikus képződményei”. Nálam jópár évvel ezelőtt jelentkeztek utoljára, igaz, akkor nagyon erős pánikrohamokkal. De soha nem a sztresses szituációk közepette, hanem amikor nem is vártam azt. Ebédkészítés vagy csendes merengés közben. Nálam családi és munkahelyi gondokra volt visszavezethető. Szerencsés voltam olyan szempontból, hogy lehetőségem volt teljes fordulatra. Új munkát kerestem és messze költöztem a korábbi lakóhelyemtől, mire a tünetek megszüntek. Egyetértek tehát az előttem szólóval, meg lehet szabadulni tőle. De ez csak azáltal valósítható meg, hogy te magad rájössz a technikájára és megtalálod a hozzá vezető megoldásokat.

#22933 Nem adom fel hozzászólása: 2016.03.15. 19:27

Szia Vivi!

Az egyedüllét tényleg nagyon rossz dolog,nehéz átvészelni!-főleg mégha pánik is van…-nekem is volt annó,és pocsékúl voltam…-idővel meg lehet tőle szabadúlni,főleg ha még tudatos is tudsz lenni a pánikkal szemben!-én másfél évig azt sem tudtam mi van velem,és paráztam a rohamoktól…!-nem volt gyenge!-de legalább tudd,hogy mindig van esély a kiútra!-a legfontosabb a saját belsőnk lenyugtatása,és valami elfoglaltság,ami ki tud kapcsolni,és fel is tud tölteni!-legalábbis szerintem…

#22935 Vivi04 hozzászólása: 2016.03.15. 20:07

Igen hála isten tudom valamilyen szinten kezelni. Sajnos elfoglaltságot olyat nem talalok ahol többet vagyok emberek között. Remél minél hamarabb eljön az a kiút!:)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close