Konkrét segítséget kérek!

Téma címkék:
2016.07.26. 08:45

Budapesten élek. Alkoholfüggő igazi barátnak szeretnék segíteni. Merre induljunk el, kihez forduljunk? Szeretnék pozitív negatív tapasztalatokat is olvasni. Megpróbálom végtelen türelemmel, szeretettel kezelni a mindennapokat, de orvosra van szükség annak megállapítására, hogy milyen állapotban van a máj.

Minden infó érdekel!

Előre is köszönöm!

klmaan
#23743 klmaan hozzászólása: 2016.08.18. 11:14

Szia!
Keressetek fel egy Hepatológiai centrumot, s ott szakszerű kivizsgálásban lesz része májilag! Onnét elküldik egy Fibroscan vizsgálatra, ami teljesen és jól megmutatja a máj állapotát, a fibrózis, vagy esetleg már a cirrózis mértékét, és a zsírmáj mértékét.
Ha gyorsabban akartok eredményhez jutni, s nem akartok heteket orvostól-orvosig járni, meg az időpontokon bosszankodni, akkor menjetek el egyenesen Dr Horváth Gábor hepatológushoz a Budai hepatologiai centrumba, és ott 20 000 Ft-os vizsgálattal a legmodernebb gépen azonnal képet kaptok a máj-helyzetről. Az itt felsorolt szakszavakat, a Dr nevét beírod a Google-ba, s minden infót, elérhetőséget megtalálsz.
Sajnos más okból, de májbeteg vagyok, így nagyon ki vagyok kupálódva májilag.Én hoztam létre itt a VSZ-en a Hepatitis klubot.Ezt csak referenciaként írtam le.
Lelki segítségként pedig tudom ajánlani a dömösi alkoholmentő missziót! Saját húgomon csak itt tudtak segíteni.OEP támogatott. Beutalóval lehet menni. Nagyon szerette, még önkéntes hétre is elment segíteni.
hajrá nektek!!!
Írjatok, hogy mire jutottatok, nagyon szurkolok!!!!
Üdv: Klári-Klmáan

#23662 Nagy Szurdok hozzászólása: 2016.07.28. 15:35

Szia!
Köszönöm a reagálást. Nagyon komoly rosszulléte lett, megijedt nem is kívánja egyenlőre az alkoholt. Persze van verejtékezés, álmosság, fáradékonyság. De van akaraterő a múltban profi sportoló volt, erre próbálok érveket építeni. Nyíltan tabuk nélkül beszél a problémájáról. Felsoroltam minden negatív végkifejletet Neki, megtehetem hisz alkoholista bátyámat 48. éves korában eltemettük centrális tüdő tumor – máj áttéttel…nem részletezem.
A Te hozzáállásodat is el fogom mondani :…le lehet egyedül is tenni a poharat-erős motivációval.

üdvözlettel

EN-ek
#23716 EN-ek hozzászólása: 2016.08.13. 03:33

hümm… ÉN azt (kivételesen) n a pia számlájára írnám. bár vaLÓ igaz sokk mindent csinál, de ez a fajta HALÁLnem inkább a súúújos bagózás sajáttya!;) (a ki vedel m a görény, az ált. füstöl IS minta gyárkémény) ettől függetlenül term. a önmérséklet ajánlott!

1ébként ez – mint mondotta régebben is – csupáncsak önfegyelem & akarat kérdése: nálam pl. TELE vana spájz mféle pijával év10dek óta, MÉGSE voltam sose alk.pista! (sőt mitöbb, már n is leszek)
ez ijen 1xű!…;)

azé javulást nektek!:)

#23654 cirmoska hozzászólása: 2016.07.27. 20:36

Szia! Elöször a házi orvoshoz. Én is nagyon régóta,és sokat ittam. Én nem kértem orvosi segítséget ,magamtól szoktam le 2éve egy kortyot sem ittam. Nekem a fiam és az akaraterőm segített. Ha a barátod nem tud magától leszokni,merjen kérni orvosi segítséget,mert ha nem fejezi be maradandó károsodásai lehetnek,hamár nincsenekis. Sok sikert!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close