Nem megy…?

2016.08.24. 18:43

Hali! 21 éves srác vagyok, sosem voltak barátaim/barátnőim. Egyszerűen képtelen vagyok belekezdeni egy kapcsolat teremtésbe. 17 évesen non hodgkin lymphomát diagnosztizáltak nálam, amit 18 éves koromra le is győztem. Viszont most 21 évesen egy másik fajta rák kialakult bennem. 2 hónapja kezelnek, jelenleg 2 hete itthon töltöm a napjaimat tétlenül. Betegségem alatt senki nincs mellettem, és így az alapban depressziós énemre eléggé rákontráz a betegség. Rengeteget agyalok azon, hogy milyen jó lenne egy barát, vagy egy barátnő. De ilyenkor mélyen magamba zuhanok, ugyanis ebben a jelenlegi állapotban szinte lehetetlenség ezeket megvalósítani. Rossz érzés látni azt, hogy mindenkinek van valakije aki segít, támogat avagy felvidítja az embert. Hogyan tudnék ezen változtatni jelenleg? Pszichológussal beszélgettem, de teljesen hasztalan volt. Idősebb korosztálynál nincsenek ilyesmi gondjaim, mondhatnánk azt is , hogy akkor ismerkedjek, barátkozzak velük, de nem, én a saját 20-28 éves korosztályommal szeretnék maradni.

noya99
#24058 noya99 hozzászólása: 2016.11.06. 16:07

Szia,

Én most külföldön vagyok, de szívesen beszélgetek veled e-mailben, ha van kedved. E mellett, ha van fizikai erőd, akkor próbálj kimenni a természetbe, vannak kirándulós klubok, oda ingyen lehet csatlakozni, az biztos jót tenne, és könnyedén lehet barátokat is szerezni. Ha egyáltalán nem tudsz kimozdulni, akkor akár online is ragadj meg minden lehetőséget, és beszélgess másokkal, jót fog tenni, meglátod. :)
Ez az email-em,(noya9975@gmail.com) ha szeretnél beszélgetni. A depressziót meg teljesen át tudom érezni, 14 éves korom óta küzdök vele, szinte napi szinten, de kb. minden hónapban van 1,5-2 hét, amikor ez van, mintha be lenne programozva. Úgyhogy ha valaki, én át tudom érezni. Ezen kívül nekem még az ima is segít, de ez már teljesen szubjektív, plusz másoknak segíteni, ez segít elterelni a gondolataimat magamról.
szia,
Noé

EN-ek
#23812 EN-ek hozzászólása: 2016.09.04. 16:53

tök szokásos ESET, semmi Xtra…

talámmer a Zidősebbek sokkal értelmesebbek, komojabbak, agyilag nívósabbak, stb. hisz’ má a laposan +viselte őket a Zélet:) míg a Lkényeztetett bébipunczik – bár ránézésre igen kívánatosak – SELEJTAGYÚAK, és (a közönséges dugáson kívül) tényleg SEMMIRE se yók!! (sőt van amimég ara SE)

#23803 szovalzse hozzászólása: 2016.09.02. 11:58

Kedves Veqnor! Sajnálom, hogy beteg vagy, és csak azt szeretném üzenni, hogy épülj fel minél előbb – remélem olyan hamar legyőzöd, vagy hamarabb, mint az előzőt.
Viszont, szeretném ha elgondolkodnál néhány kérdésen, és esetleg, ha nem merült fel, a pszichológusoddal megbeszélni, vagy azzal, akiben megbízol – az idősebb korosztálybeli barátaidra gondolok. A betegséged miatt érzed úgy, hogy képtelen vagy kapcsolatot teremteni, kezdeményezni, vagy ilyen ember voltál a kezdetektől fogva? Én is nagyon nehezen barátkoztam kis koromtól fogva, néha fel sem ismertem, hogy valaki barátkozni akar velem, szóval, kihagytam a lehetőséget. Lehet, ilyen alkatú ember vagy – amivel nincs semmi baj az égvilágon – aki nem mer nyitni valami miatt, vagy nem tudja, hogyan kell. Ezen lehet segíteni, és nem kell emiatt külön gyötörnöd magad. A tétlenséged miből fakad igazán? Mert ha fizikai fáradtságból, akkor teljesen érthető, de ha esetleg lelki fáradtság, az ellen a legjobb, ha már csak azért is csinálsz valamit, amitől jobb kedved lesz. Nem tudom, mik a hobbijaid, de ilyenkor szerintem jó belekapaszkodni olyan tevékenységekbe, amit szeretsz csinálni. Az a lelki fáradtságból felüdülést hozhat – szerintem, legalábbis. És ha szeretsz valamit csinálni, akkor több témád lesz, amiről beszélhetsz a kortársaidnak, és az talán bátorságot ad a kapcsolatteremtésben. Minden ember, amikor kapcsolatot teremt egy másikkal, kockázatot vállal – valakin nem látszik meg ennek a nehézsége, valakin meg igen. Valaki mélyebben átgondolja, merjen-e nyitni vagy sem – de mindenkinek nehéz – hiába tűnik kívülről könnyűnek. Szóval, tényleg ne rágódj olyan dolgokon, ami csak depresszióssá tesz. És ha jelenleg nem tudsz kortárscsoporttal barátkozni, akkor kapaszkodj azokba, akik szeretnek – ne felejtsd el őket sem. Bár, ennyire rövid üzenetből, amit hagytál, nem tudom megállapítani, mi pontosan a háttered, így ha valami olyat írtam, ami bántana, kérlek, bocsáss meg érte, és ne vedd magadra. Én csak annyit látok belőled, amennyit leírtál a sorokban. De úgy érzem, meg kellett osztanom ezeket. Remélem, gyorsan felépülsz. Üdvözlettel, Zsuzsi

#23801 gyogyulas hozzászólása: 2016.09.02. 11:38

fel a fejjel biztos kapsz baratokat.attila

EN-ek
#23811 EN-ek hozzászólása: 2016.09.04. 16:48

biztos kapsz ya… (főleg HA van elég zséd;)

#23793 barkasz hozzászólása: 2016.09.01. 07:28

Szia! Őszintén sajnálom, hogy ilyen helyzetbe vagy. Egy dolgot viszont biztosan tudok: nem Veled van a gond. Hogy miért merem ezt mondani? Mert akkor gondod lenne az idősebb korosztállyal is.
A mostani fiataloknak tisztelet a kivételnek, de szörnyű értékrendjük van.
Azt számít mid van nem az ki vagy…a külső a lényeg …tényleg ilyen barátokra vágysz….???
Az idősebbek már más szemmel látnak és a valódi értékeket látják Benned, És abban is biztos lehetsz, Ők ott lesznek ha szükséged van rájuk. Szerintem ne rágódj azon a saját korosztályodból nincsenek barátaid. Egy barátságnál a kor az ami a legkevésbé számít. És persze talán azt látod milyen jó azoknak, akiknek egykorú barátaik vannak…viszont nem láthatunk a színfalak mögé…amikor igazán szükség van akkor mi történik. Az idősebbek olyan támaszok lehetnek, mint egy testvér, aki segítségül születik a baj esetén.
Van egy klassz videó, ami sok hozzád hasonló fiatalnak segített. Bízom benne nem dobnak ki ha ide belinkelem. Sok hasznos mondanivalója van. Javaslom nézd meg. https://www.jw.org/hu/bibliai-tanitasok/csalad/tizenevesek/rajztabla/milyen-egy-igazi-barat/ Itt találsz még ezen kívül sok sok klassz tanácsot, ami sokaknak bevált.
És ha szívesen folytatnád az eszmecserét írj. Szép napot: Barkasz

#23785 cssss hozzászólása: 2016.08.30. 07:25

Üdvözöllek!
Jó úton jársz, ha minél több helyen próbálsz keresni!
” keressetek és találtok” – biztosan sikerülni fog.
Drukkolok Neked az idősebb korosztályból..jó egészséget, kitartást kívánok.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close