Szerelem egy skizofrénnel

2017.02.28. 11:29

Sziasztok!

A témával kapcsolatban csak évekkel ezelőtti bejegyzéseket találtam, ezért írok most új történetet. Jelenleg a szakítást és a megmagyarázhatatlant próbálom feldolgozni. Heti egy alkalommal két órát ülök pszichológusnál, hogy ez megtörténhessen szép lassan és ne is lépjek ismét ugyanebbe a pocsolyába. Még egy ilyet nem engedhetek meg magamnak. Sem magam miatt, sem pedig azért, mert van egy pici gyermekem, akit a lehető legmegfelelőbb körülmények között szeretnék felnevelni, de mindenképp érzelmi biztonságban. Most pedig ez a pici gyermek is szenved, mert hiányzik neki az Apja, az a férfi, akit 1 évig annak hitt és hiába pici még és el fogja felejteni, akkor is nagyon hiányzik neki. Mert a párom nagyon jó apa volt és amikor jó időszakai voltak (napokról beszélünk) nekem tökéletes volt. Életemben nem szerettem így senkit, nem értettem így meg senkit és nem tudtam elfogadni így senkit, mint őt.

A bizonytalanság, amit okozott, az érzései és szavai ellentmondása a tetteivel kikészített az egy év alatt. Körülbelül 3 hetente hagyott el. Kétszer én is elküldtem. A végére nekem szűkült be úgy a tudatom, és nem bírtam feldolgozni, hogy ez történik, mikor rendezett körülményeim vannak, társ vagyok mindenben és támogatok, segítek, hogy nem bírtam ezt tovább. Nem akartam élni, miközben tudtam hogy kell élnem, mert itt a kisgyermekem. A vége az lett, hogy én kerültem a pszichiátriára. Ma is valószerűtlen, hogy bevitetett, de hát a szerelmem még hatósági személy is volt. És most is az. A segítsége ebben a helyzetemben egy túlkapás lett és bevitetett. Miközben ő szorulna kezelésre. Másnap kijöttem a zárt osztályról. A pszichiáter sem gondolta, hogy odavaló vagyok, és szembement a protokollal, ami szerint 4 nap múlva érkező bírósági szemle dönthetett volna a sorsomról.

Olvastam itt, hogy melyik skizofrén ember, milyen. Ön- és közveszélyesek-e. Az én párom a szakemberek szerint skizofrén. Nekem ez nem jutott eszembe. Az, hogy gond van, láttam. Gyanakodtam bipoláris személyiségzavarra, mély depresszióra, Borderline-szindrómára, de mindig volt olyan, ami nem volt rá igaz és nagyon nem. Most azonban azt mondom, nagy valószínűsége van annak, hogy negatív skizofrénbe szerettem bele és éltem együtt egy évet. Borzalmas, mert jó embernek tartom és borzalmas a veszteség, mert valóban szerettük egymást nagyon. De nem lehet így élni. Főleg, ha a másik ellened fordul, nincs betegségtudata, máskor meg azt mondja, hogy szeret és eljön szakemberhez. Iszonyú kettősség és bizonytalanság. Mikor azt hallod, hogy szeret és mégis kisétál az ajtón. Mikor látod, hogy a mindennapi élet olyan megterhelő számára, mintha minden egyes nap meghalna egy szerette. Máskor meg jön a katatónia. Nem szól semmit 1-2 napig, csak ül, fekszik, a saját világában. Ahogy én mondtam, látod ahogy elviszik a démonok, és próbálod itt tartani, de nem lehet. Aztán jön a semmi, a nihil és azt mondja, nem érez semmit, nem szeret senkit, téged se, anyját se, a saját gyerekét se. Nem bízhat senkiben és csak magára számíthat. Hogy ő csak el akar lenni a világtól, és mindenki hagyja őt békén. Aztán jön a harag, amikor úgy szól mindenkihez, hogy más a hangja az arca, mintha nem is ő lenne. Megölne bizonyos embereket, feleségestül, gyermekestül. Aztán a harag, dühbe csap át minden és ha kell, hát megver valakit. Elmondja, hogy maga ellen soha nem fordulna. Aztán a felismerés, hogy mit mondott, mit tett és sír….és szeret… és mi egymás mellett öregszünk meg…és akar és tesz is…valamit, kicsit…aminek van látszatja…de ő is tudja, hogy a hitelét veszti, hogy rombol benned valamit…hogy nem lehet így élni.

Csak jót kívánok Neki! De magamnak is és a gyerekemnek is, aki megérdemel egy ugyanilyen jó embert, de egészséges kiadásban!

Nos, kinek mi a tapasztalata skizofrénnel? Akármilyen szinten érdekelne, főleg negatív skizofrén, aki nem hallucinál stb.

#29406 Mnnaa hozzászólása: 2020.10.01. 23:27

Ugyanezeket tapasztaltam nőként egy parkapcsolatban, nagyon jó lenne megosztani, de nem ezen a felületen. Hol tudnánk beszelni?

#24674 katapeto hozzászólása: 2017.03.03. 21:13

Kedves Tukor! Olvasva a történetedet, eszembe jutott, kedves barátunk, M. István, aki 8 évig gyötrődött felesége betegsége és csodálatos kisfia “anyanélkülésége” miatt, mivel nem volt képes ellátni anyai teendőit. Ezek alatt az évek alatt a barátoktól is elszigetelődve éltek, mi is csak sajnálkozni tudtunk, nehéz helyzetük miatt. Bár közben én magam is küszködtem hasonló tünetekkel, de gyógyszerekkel és szerető férjem segítségével, nehezen, de talpon maradtam 13 évig, anélül, hogy kárt tettem volna bárkiben. (mármint fizikailag, mert folyamatos harcot vívtam az elmémben a démonokkal, akik kényszerítő gondolatokkal bombáztak, hogy vessek véget szeretteim és saját életének!) Ez maga volt a pokol. Ekkor legnagyobb meglepetésünkre, meglátogattak minket, fenn említett barátaink……, úgy, hogy az autót a munkaképtelenné vált feleség vezette, s ugyanaz az életvidám embert láttuk meg benne, aki volt 8 évvel korábban. Élettörténetük az alábbi folyóíratban lett leírva. Hozzáteszem én is nekik köszönhetem, hogy hála Istennek még most is élek és immár 13 éve gyógyszerek nélkül! :)
http://www.ujexodus.hu/interju/elni_kell_nagyon_kell_elni

Remélem sikerül nektek is, mert ez valóság és nem lehetetlen senki számára!

#24667 roboman hozzászólása: 2017.03.02. 13:30

Ja, hogy negatív skizofrénia. Az más. Mert olyan nincs. A skizofréniának vannak aktív és passzív szakaszai, amik negatív és pozitív tünetekkel járnak. Legalábbis a szakirodalom szerint. Létezik elvileg a skizofréniának egy simplex formája is, ami vaskarika fából, az emberek leszázalékolására való. Tehát akinek nincsenek (és soha nem is voltak) pozitív vagy produktív tünetei (hallucinációk, téveszmék), az nyilvánvalóan nem skizofrén. Akinek voltak ilyenjei, még az sem biztos. A simplex forma egy depressziós állapot skizofréniának diagnosztizálva, minthogy a depressziónak, és más diagnózisnak is van olyan formája, ami elvileg hallucinációkkal jár, csak a stigma elkerülése miatt miatt van ilyen megoldás, hogy nyilvánítsuk depressziósnak, bipolárisnak, személyiségzavarosnak, akárminek. Kedves Tükör! Az a probléma, hogy készpénznek veszed az orvosok, könyvek által felállított képleteket, ha én így tettem volna, már csúnya véget értem volna egy elfekvőben, Hodászon. És nem én vagyok az egyetlen. A pszichiátrián a mai napig ott tesznek keresztbe nekem, ahol tudnak. Kezdve az első kényszerbeszállítástól az azonnali paranoid skizofrénia diagnózis megadásáig, és sorolhatnám. Egyébként egy ismerősömről nemrég vették le a skizofrénia diagnózist, egy másik pedig – bár szintén menthetetlen volt, mint én, gyógyszer és pszichiátria nélkül éli az életét, magas beosztásban. Én nem mondom meg, hogy mit csinálj az állítólagos skizofrén exeddel, mert ez a Te dolgod, ezeket csak azért írtam le, hogy egy kicsit árnyaltabban láss a kérdésben.

#24685 Tukor hozzászólása: 2017.03.09. 16:41

Kedves Roboman!
Pont nem veszem készpénznek a leírásokat erről a betegségről és azt látom, hogy valóban nagyon sok formája van. A negatív skizofréniát azért írtam, mert amiket olvastam, azok alapján a negatív tüneteket produkálta a volt párom. És a hozzáértők szerint a pozitív tünetek nélkül is skizofrénia ez a betegség. Azt nem gondolom depressziónak, amikor valaki mások megsemmisítéséről beszél nem feldühödött állapotban, hanem nyugalmi állapotban, bár én nem vagyok orvos és azt sem, amikor azt mondja, hogy nem bízhat senkiben, nem számíthat senkire, nem szeret senkit, a saját gyerekét sem, vagy azt a nőt sem, akinek megkérte a kezét, gyereket akar tőle, stb. és előtte pár perccel még szerette és semmi nem történt, egy szóváltás se, ami miatt ez megváltozott volna. Nem is akarok semmit csinálni az exemmel, csak magamban a helyére tenni a dolgokat. Köszönöm a hozzászólásod!

#24658 Csorboka hozzászólása: 2017.02.28. 17:12

Kedves Tukor!

Átérzem, nagyon nehéz lehet ilyen döntést hozni, hogy nélküle, ha nem hajlandó segítséget elfogadni, illetve beismerni a betegséget. Mikor először jelentkezett nálam az egész, én sem akartam kórházba menni, úgy vittek, s azt hittem, nem élem túl. Jött az injekció, gyógyszerek, foglalkozások, és jobban lettem. Volt még egyszer kórház, de később olyan is, hogy magam kértem a felvételemet. Ez volt az utolsó, évek óta már nem feküdtem be. Eljutottam oda, hogy amikor nehezebben vagyok, megemelem a gyógyszereket, ha könnyebben, akkor kevesebbet. Havonta járok íratni, kevés beszélgetés az orvossal. De tudom, mikor “leszázalékoltak”, nagyon nehéz volt elfogadni. Csak ültem a Nyugdíjintézeteben, és azt éreztem, leírtak, nulla vagyok. Aztán évekig nyugdíj, mellette jártam közösségbe, takarításokat vállaltam, ez ment, a régi munkakörömben (anyagvizsgáló), már nem tudtam visszamenni. Tanulgattam is mellette, szóval igyekeztem talpon maradni. Most rehabos ellátásban vagyok, próbálnak visszailleszteni a munkába, most ez a kemény dió.
Azért írtam, mert könnyebb az együttműködés, ha van betegségtudat. Mondjuk azon csodálkozom, hogy nem veszik észre a munkahelyén a volt párodnak, hogy zavart a viselkedése. Ha belátná, hogy kezelésre szorul, mindannyiotoknak segítene elviselni ezt az egészet.
szeretettel: Csorboka

#24659 Tukor hozzászólása: 2017.02.28. 17:32

Kedves Csoborka!

Biztos vagyok benne, hogy észre veszik a munkahelyén, hiszen elküldték külön pszichológiai vizsgálatra, soron kívül is. Csak bizonyos emberekkel dolgozhat együtt. Ugyanakkor van még benne bizonyos kontroll. A koncepciója, hogy minden konfliktust kizárjon, és túlélje a napokat. De ez konkrétan életszerűtlen, mert bele van süppedve a megoldatlan konfliktusaiba. Voltak, vannak megoldásai ezeknek a konfliktusoknak, ezek feltérképezésében mindben segítettem, minden tekintetben, de amikor léphetett volna, nem tette. Nála nincs betegségtudat.

Erről mi a véleményed?
https://www.youtube.com/watch?v=HyAFiTIlwfM

EN-ek
#24666 EN-ek hozzászólása: 2017.03.02. 09:57

e +int vmi UJJabb ÁLtudományos baromság?? kia tököm aza B.R.? (vhogy sose hallt rolla…:)

#24668 roboman hozzászólása: 2017.03.02. 13:54

Én már hallottam róla. Nekem is jó nagy ökörségnek tűnik, mert elég vad állításai vannak, de hát kinek mi a jó, ugye, van aki jobban lesz a homeopátiától, valaki a szcientológiától, nekik meg az a jó. Ezt a videót megnézem nemsokára, csak előbb jött rám a szof*sás, mivel B. R.-t valamennyire ismerem (nem személyesen), és olyan aranyos a keresztneve. Jó, nincs hang a gépemen, meg fogom hallgatni. Végülis skizofrénia témában olyan hatalmas baromságok hangzanak el pro és kontra, hogy ezzel nagyon mellélőni nem lehet. Ez a téma annyira szubjektív, hogy szinte már mindenkinek van róla saját elképzelése.

EN-ek
#24669 EN-ek hozzászólása: 2017.03.02. 14:25

nincs hangya? mé hovaraktad?? :D (nekem van hang, DE 5p után OTThagytama csába:) nincs nek erre időm…

Ya. a mióta átestünk a Nagy Gengszterváltáson, bolondgomba módra Lszaporodott a sokk HÜJJE…:) elég csaka net példája: cca. 99.37% SZEMÉT, 0.63% hasznos stuff!:( már AZZAL Lmeggy a mber drága ideje, h a sok SZARból KIhalássza zta qrva kevés ért. dolgot, amit éppen keres!:@

és ezekmiatt fogytunk KI a ip-ből waze… ;)

#24670 Csorboka hozzászólása: 2017.03.02. 16:00

Kedves Tukor!

Megnéztem a videót, amit ajánlottál. Hát, igen elgondolkodtató. Az agyféltekék közötti együttműködés felborulásában lehet valami. Mikor nálam először jelentkezett, és kórházba kerültem, azt éreztem, mintha a fejemben hol innen, hol onnan szólalt volna meg valaki. Mintha külön részekre osztódtam volna. És a bekattanás, az biztos, hogy olyankor a külvilágra alig tudtam figyelni, a belső gondolatok, mint egy feltorlódott halom, eltemetett emlék, érzés, elárasztották a fejemet. Erős kontroll kell ilyenkor ezek megfékezésére, azért adják a gyógyszereket, sajnos csak kábulttá, tompává teszik az elmét, nem megoldást, hanem elodázást adnak. Érdekes egy betegség, és biztos vannak fokozatai, ismerek olyat, aki folyamatosan álomvilágban él. Annak valóban nagyon nehéz. De olyan embereket is tudok, akik jól vannak, elengedték a gyógyszereket. A hit nagy erő, ebben lehet megkapaszkodni csak belülről, nekem ez a meglátásom.
szeretettel: Csorboka

#24671 roboman hozzászólása: 2017.03.02. 18:42

Ennek az előadásnak sok eleme a modern hivatalos állásponttal rokon. Ezt onnan tudom, hogy részt vettem egy eléggé progresszív tanfolyamon skizók számára, amit metakognitív tréningnek hívnak. Jó, ez a velőállomány, meg kéregállomány egy kicsit meredek, de a közelítés hasonló. Szerintem ebben a témában nagyjából rendben van a faszi. Annyi, hogy nyilván a gyógyszermentes megoldást favorizálja, amiért hivatalos körökben jelenleg agyonvernék.

#24651 roboman hozzászólása: 2017.02.27. 17:17

Ez mind szép és jó, csak nem tudom, miért a skizofréniába írtad. Nyithatnék egy hülye rendőrök topikot, ott jobb lenne a társaság. Ez a stigmatizáció, hogy nem a hülye zsarukról panaszkodsz, holott bőven vannak, hanem kiemeled a skizofrén diagját, amit, már megbocsáss, élből kétségbe vonnék a tünetei alapján, meg az alapján, hogy rendőr. Ha valamitől kiráz a hideg, egy bekattant rendőr, tekintet nélkül arra, hogy skizo-e, vagy sem.

#24656 Tukor hozzászólása: 2017.02.28. 14:00

Kedves roboman!
Mielőtt a válaszomat megírtam neked, meghallgattam a történetednél linkkel feltüntetett rádiós beszélgetést és megnéztem a blogod. Először is köszönöm, hogy írtál. Másrészt azt gondolom, hogy a stigmatizációt nem én, ellenben Te megteszed. Én nem hülye hatósági személyekről panaszkodtam, sőt még csak nem is panaszkodtam. Én a volt szerelmemmel kapcsolatos történéseket szeretném megérteni, arról mélyebb ismeretre szert tenni és feldolgozni, ahhoz, hogy tovább léphessek tanulva, ha pedig kell, változtatva bizonyos dolgaimon.
Tisztelem mind a katonai, mind a félkatonai szerveknél dolgozó embereket, akkor is, ha ezt a pályát nem elhivatottságból, hazaszeretetből választja valaki, hanem csak mert az akciófilmek tetszenek neki. Intézkedéskor akkor is az emberek érdekében cselekszik. A túlkapást, sosem a szerv követi el, hanem az egyének. Úgy gondolom, hogy az arra alkalmatlan személyeket kiveti magából a rendszer. Én pedig biztos nem tudnék elfogni senkit sem, vagy akár az is gondot okozna, hogy megvédjem magamat a fizikai atrocitással szemben. Ez egy foglalkozás, amire alkalmasnak kell lenni fizikailag és mentálisan egyaránt. Ezeknek az embereknek nagy része sokat tesz azért, hogy a fizikuma optimális legyen a munkája elvégéséhez. Én nem megyek el edzeni heti minimum három alkalommal, és tudom, hogy sokan vannak még, akik szintén nem teszik. Bátor vagyok, de nem szeretnék nap, mint nap veszélyhelyzetben, akár életveszélyben lenni. Ez egy olyan stresszfaktor, ami nagyon komoly megterhelés az embereknek főleg egy átlagembernek. Ha valaki nem elég “keményfiú” mentálisan, a rendszer megint csak kiveti magából. Sok ember megy tönkre ilyen mentális és fizikai terhelés alatt.Tehát egy dolog mentális betegséggel küzdeni és egy másik dolog a munkádra alkalmatlanná válni. Hisz a kettő lehet, hogy találkozik és az is lehet, hogy nem.
Amit Te tanulsz, vagy tanultál ha már befejezted, a software-fejlesztés, is megkíván bizonyos feltételeket. Talán nem kell magyaráznom azt, hogy Te alkalmas vagy rá, sokan meg nem volnának alkalmasak ezt tanulni, vagy ezt a munkát végezni. Nálad paranoid skizofrénia a diagnózis, mégsem mondja senki, hogy hülye sofware-fejlesztők topikra volna szükség.
Tehát adott az ember, aki küzd egy mentális betegséggel és van egy foglalkozása.
Annak csak azért volt jelentősége, hogy leírtam a foglalkzást, hogy miként élt vissza azzal és, hogy felmerült bennem is, hogy mennyire ön- és/vagy közveszélyes egy skizofréniával küzdő ember.
Kétségbe vonod a diagnózist, amit szakemberek adtak. Valóban nem hasonlít az általad elmondott és átélt élményekhez. Mert ugye itt nem paranoid skizofréniáról van szó, hanem negatív skizofréniáról, melynek során nincs hanghallás, hallucináció, stb. Bár azt gondolom, magad is olvastál a betegségedről szakirodalmat.
Én azt hiszem hogy belátással, másokkal való együttműködéssel ezzel a betegséggel is lehet teljes életet élni, szeretni és szeretve lenni. Ezt kívánom Neked is!
Üdv:
Tukor

#24649 Csorboka hozzászólása: 2017.02.27. 17:07

KedvesTukor!

16 évvel ezelőtt állapították meg, hogy skizofréniám van. A erőszakosságról annyit, nálam úgy jelentkezett, azt hittem, itt a világ vége. Nem engedtem iskolába a gyerekeket, jelenetet rendeztem, hogy nekem kell összetartanom a családot. Vagyis mögötte jó szándék húzódott, bántalom nem jutott eszembe. De egyszer feküdtem a zárt osztályon, akkor valóban feltört a düh, amit évek alatt elnyomtam. Szóval gyógyszeresen kezelnek, Leponex, Rivotril, és ezzel aránylag szinten tartható a betegség. Járok közösségbe is, ott is ezt mondhatom el, aránylag jó állapotban vagyunk. Családos vagyok emellett, főzök, mosok, vásárolok, van ugyan szorongás, de igyekszem kontroll alatt tartani.
Azért írtam ezt magamról, ha valaki beismeri, kezelteti a skizofréniát, nincsenek a szélsőségek, lehet békésen is élni. Igaz, mellette jógával is foglalkozom, ez a legnagyobb támasz.
Csak próbálom érzékeltetni, milyen a “másik oldal”, hátha számodra mond valamit.
szeretettel: Csorboka

#24652 Tukor hozzászólása: 2017.02.27. 17:26

Kedves Csoborka!
Nagyon köszönöm. Sokat jelent a hozzászólásod. Én mindenben párom mellett álltam, sajnos Ő nem akart segítségért folyamodni. Nem tudtam távolabbról szemlélni a dolgokat, mert nagyon szerettem és közben ott volt a bosszúálló volt neje, a közös házuk a még 16 évnyi hitellel, a kisfiúk és az én kislányom, meg az, hogy együtt terveztünk, megkérte a kezem, közös gyermeket szerettünk volna és közös életet. Sajnos ezek mindig nála akadtak el, mert amikor adott lett minden jogilag és anyagilag is, nem lépett és nem is volt rá reális magyarázat. Akkor láttam meg, hogy fél és a félelmének nincs valós alapja. Nagyon jó embernek tartom és feltettem rá az életem, de sajnos bántott egyszer, amikor már nem tudott mit tenni és mint írtam, engem vittek be a pszichiátriára. Meggyőződésem, hogy lehet skizofrénnel együtt élni, de nem értettem, hogy miért engem hagy el egy év alatt kb. 14 alkalommal. Azt mondta, hogy azelőtt senkit nem hagyott el, soha. Az egész és ez számomra most már azt mutatja, hogy romlott az állapota. A családjában egyébként van az apai vonalról halmozódás, skizofrén beteg, két olyan, akit kezelnek is és olyan is, akit nem, de véleményem szerint kellene. Te úgy látom, hogy tudatosan, nagyon ügyesen és nyilván nem könnyen, de küzdelemmel teszel magadért és a családodért nap, mint nap. Ezt szerettem volna én persze. A családja és a közeli barátok nagyon szeretnek minket és nagyon sajnálják, hogy mi szétmentünk. A nehézség ott is van, hogy az édesanya bár nagyon szeretem, de elutasítja ezt az egészet. Szerintük senki sem beteg mentálisan, csak rosszul viselkednek. Azzal együtt azt gondolják és én is, hogy ha ez így megy, baj fog történni. Szerettem volna megelőzni ezt, segíteni annak, akit ennyire szerettem, de itt a kislányom és magunkat kell megvédenem. Bízom benne, hogy ez az ember egyszer eljut oda és nem egy nagyobb tragédia árán, mint a mi elvesztésünk, mert ez nem volt elég nagy a változtatáshoz, hogy a gyógyulás útjára léphessen, hisz neki is ott a kisfia.
Köszönettel és szeretettel: Tukor

EN-ek
#24644 EN-ek hozzászólása: 2017.02.27. 15:08

mer ugye gombojj csak BELE:

ha pl. shuszter lenne, semmi gáz: max hozzád vágja a kaptafát…
NADE mint -marékLŐfegyverrel FELszerelt zsaru- mivan HA rájön, és fényes nappal előkapja a nagykőrúton a tsúzlit – mint annakidején Czinege elvtárs? oszt’ má kész isa baj ugyebár! (és mégcsak n is 1 büdös arab…:)

miféle buk ez?

#24646 Tukor hozzászólása: 2017.02.27. 15:17

Ettől féltem én is, de ott vannak a kollégái, meg a főnöke. Szerintem ők tudják kezelni, és van veszíteni valója, tehát amíg tudja, fékezi magát. Ha elveszítené az állását, elveszítene mindent. Én attól jobban félek. Nem akarok bűnbak lenni.

#24638 Tukor hozzászólása: 2017.02.27. 14:39

Kis érdekesség mindenkinek: http://hu.orioldbooks.com/wp-content/uploads/2013/03/betekint_nemvagyok.pdf
Én a végén már nem jól hallgattam. Csak eltávolodtunk.

EN-ek
#24637 EN-ek hozzászólása: 2017.02.27. 14:39

reMEKK!:(

eddig a szitte, h csak a ovi skizo… mosmeg mára Szerv is!:O (1általán h vették FEL??) – má télle YO lesz vidzsázni… :)

HOVA süjjed7 még e a országh…?

#24639 Tukor hozzászólása: 2017.02.27. 14:42

Ott kétévente van pszichológiai vizsgálat, mely lényegében arra fókuszál, hogy a feladatait el tudja-e látni. A tesztsor visszatérő kérdéseket tartalmaz, melyet egy intelligens ember gyorsan átlát. Másrészt ezeknek az embereknek ugye nincs betegségtudata, és sokszor valóban helyesen is gondolkodnak. Így veszik fel és így nem dobja ki a rendszer. Megjegyzem, hogy küldték külön pszichológiai vizsgálatra, mert látták ott is, hogy nem stimmel valami, de átment ott is. Ez van!

hmm… érdekeseket irkálsz!
azért -sztem- már 1 kezdő -áternek IS rutinból fel KELL h ismerje ezt (sőt még 1 ügyesebb rezidensis) vagy YOBBan teszi ha páját téveszt!;) xal nekem furcsa.
namind1…

EN-ek
#24640 EN-ek hozzászólása: 2017.02.27. 14:48

hmm… érdekeseket irkálsz!

azért -sztem- már 1 kezdő -áternek IS rutinból fel KELL h ismerje ezt (sőt még 1 ügyesebb rezidensis) vagy YOBBan teszi ha páját téveszt!;) xal nekem furcsa.

namind1…

#24643 Tukor hozzászólása: 2017.02.27. 15:04

Igazad lehet, de a skizofréniát kb. fél év megfigyelés után diagnosztizálják. Sokféle tünet, összetett és több fajtája van. Viselkedett úgy, hogy olyan szelíd volt, mint a ma született bárány. El sem hitte róla senki, hogy 1 órát ordított velem, csak amikor ő maga mondta ezt el és kért bocsánatot emiatt.

#24635 ember hozzászólása: 2017.02.27. 14:02

Elolvastalak és nagyon megérintett amit írtál. Sajnos segítséget nem tudok nyújtani, de elmenni a dolog mellett sem. Kívánom, hogy rendbe tudd magad hozni, az már egy hatalmas előrelépés, hogy orvoshoz fordultál. A kisgyermekednek is az az érdeke, hogy stabil háttere legyen. Az a legrosszabb, ha nem tudja mire számíthat a szüleitől, hiába kap törődést és szeretetet, állandó rettegésben élne, hogy mikor megy át őrültbe a partnered. Ráadásul még olyan picike, hogy képes lesz túltenni magát azon, hogy elveszítette az apukáját. Nagyon erős ember vagy, hogy mindezen végigmentél és jól döntöttél azzal, hogy orvoshoz fordultál! Rengeteg erőt és kitartást kívánok a továbbiakhoz.

#24641 Tukor hozzászólása: 2017.02.27. 14:55

Nagyon köszönöm a soraidat, velük a támogatást és a megerősítést! Én is kívánok Neked sok erőt és kitartást!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close