Rettegés az egyedül maradástól

2018.01.22. 21:36

61 évesen, Budapesten élek, mióta megszülettem, a szüleimmel együtt laktam, sosem költöztem el tőlük (ennek okait itt nem részletezem). 8 éve egyedül élek édesanyámmal, aki mindent elkövetett, hogy szeretetben felneveljen – erőn felül, de az önálló életre sem apám, sem anyukám nem készített fel soha, tulajdonságaim, visszahúzódó személyiségem pedig nem törekedett ennek megváltoztatására. Érdekes módon kettesben gátlásaim vannak szinte mindenkivel, ha viszont a társaság minél nagyobb, annál jobban feloldódom. Főleg ha sorstársak között érzem magam – valamilyen szempontból. Imádok (imádnék) másoknak segíteni, örömömet lelem benne, de nem nagyon tudom ezt a vágyamat másokkal szemben elérni. Ez nem egy ilyen világ mostanában.

Az utóbbi hónapokban anyám egészségi állapota (főleg idegi, pszichés és pszichoszomatikus tüneteket mutatva) fokozatosan, de jelentősen megromlott, 82 éves kora és a mindennapi teendők elvégzése is egyre nehezebbé teszi eddigi életét. Rajtam kívül öcsém és gyermekei, illetve elviselhetetlen felesége csak rontotta pszichés állapotunkat, akik időnkénti megjelenése rengeteg terhet ró ránk.. Eközben anyuval egymást “tapossuk” egyre mélyebbre, ahogy látjuk, hogy a másik kínzóan szenved a problémáitól.

Ezért szeretnénk olyan emberek közé kerülni, beszélgetni, élettörténetekkel feloldani a bennünk lévő feszültséget és egyre erősödő elszigeteltségünket is (anyut is vinném magammal), akik valamiben sorstársaink és hasonlóan vágynak eszméletlenül sok problémájuk kibeszélésére, esetleg együtt eltöltött, rendszeres személyes találkozásokon barátságok kialakulására – annak érdekében, hogy ezek a tünetek, melyek láthatóan gyógyszerrel nem megszüntethetőek, legalább azonos, vagy hasonló problémákkal küzdők társaságában sokat oldódhassanak.

EN-ek
#26078 EN-ek hozzászólása: 2018.01.30. 09:43

1ik 1ház . ojjan minta másik…szart se érnek! PARASZTvakítás, agymosás all!
- – -
ÁLÍCCSUK MEG orbánt!!!

#26074 Hasaspasas hozzászólása: 2018.01.29. 19:52

Köszönöm mindenki véleményét és ötleteit.

endrebandi52
#26039 endrebandi52 hozzászólása: 2018.01.27. 14:50

Kedves ” hasaspasas”! Nekem is van ismerősöm aki már 63 éves édesanyja egyedül nevelte gyermekkora óta, pár éve egyedül maradt, édesanyja rákban meghalt. Nővérét, aki családos néha meglátogatja, Ő is magányos és Psychésen beteg. Tanácsom, hát nehéz dolog, mindenképpen valami közösségre van szükséged.Én hívő ember vagyok, és nagyon nyitott jellemű ember. Nős vagyok, Budapesten élek, nyugdíjas vagyok már. Sokat kirándulunk, szinház, mozi és a Keresztény Hit testvérek.Ilyen közösségben még 61 évesen is találhatsz társat. De ha erre nem vagy nyitott vannak egyéb csoportok is a közeledben biztosan. Jó egészséget kívánok neked, és azt ne maradjál egyedűl.- endrebandi. / email- soosendre1@outlook.com- vagy- soosendre52es@gmail.com- bátran írjál igérem válaszolok rá, vagy ha a Kereszténység érdekel, keresünk együtt egy jó Gyülekezetet, jó?

Samuka
#26047 Samuka hozzászólása: 2018.01.28. 00:00

Kedves Endrebandi! Nem vonom kétségbe a jószándékot, de a különféle gyülekezetek nem mindenkire vannak jó hatással, sőt. Könnyen lép be egy ilyen közösségbe, de nehezen szabadul, főleg, ha pszichés beteg az illető, vagy nagyon tapasztalatlan.
A közösség kell és fontos is, de nem a függőségig. A történelmi egyházak esetében nem fordul elő a destruktivitás, mint egyes, újabb gyülekezeteknél. Erre ügyelni kell.

A kirándulás, mozi jó dolog, de egyedül nem szívesen jár az ember oda sem. Gondolom, hogy az édesanyját sem hagyja magára hosszabb ideig. Én inkább felhívnám a cikkíró figyelmét a kerületi művelődési házakra, ahová akár csak 1-1 órára is beszaladhat egy előadásra, vagy programra. Vannak nyugdíjas klubok, társaságok.

endrebandi52
#26052 endrebandi52 hozzászólása: 2018.01.28. 09:50

Köszönöm szépen,igen vannak olyanok” gyülekezetek a Jehova Tanúi- ilyen. De vannak nagyon jó közösség is. De akár társ kereső oldalak is jók, persze ennek is van kockázata.Például két férfi barátom is így talált társat, és nagyon boldogan élnek.”

Samuka
#26059 Samuka hozzászólása: 2018.01.28. 13:03

Én kerülöm a megnevezést, vagy inkább a felsorolást, mert aki pl.egy gyülekezet tagja, az biztosan sérelmezné és szóvá tenné.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close