hol kaphatok egy ölelést?

Téma címkék:
2018.02.13. 16:07

Igazából tudom hogy segítségre lenne szükségem, csak nem tudom kihez forduljak..

31 éves Pesten élő nő vagyok, 4 éve élek itt. Van egy párom akivel 7 éve vagyok együtt. Az elmúlt 1 évben erős alkoholista lett. Az apám is alkoholista, vele ezért is romlott meg a kapcsolat annyira hogy ilyen messze keljen költözzek. Az évek alatt összeszedett és kimondatlan sérelmek miatt depresszíóban szenvedek, amivel orvoshoz is fordultam. Erre a panaszomra a scippa nevű gyógyszert kaptam, ami az első 2 évben használt is, de jelenleg ugyanolyan sérülékenynek érzem magam mint mielőtt elkezdtem szedni. Sokat sírok, és nem bírom normálisan kezelni az élethelyzeteket.

Szeretem a párom, de van egy olyan érzésem az ő kemény alkoholizmusának is a keze benne van a dologban. Még ha nem is agresszív mint az apám.

Beszéltem már neki erről, és tudja hogy probléma, de ő nem hajlandó orvosi segítséget kérni. Anyailag nem állok úgy hogy külön tudjak költözni, pedig ez is egyfajta megoldás lenne. Barátaim nincsenek akikhez átköltözhetnék.

Így gyakran szótlanul befásultan ülök a tv előtt. Semmihez semmi kedvem, és gyakran tör rám a sírhatnék.

Úgy érzem ez így nem élet.

Emellett policisztás ovárium szindrómám van, amit már 13 éves koromban megállapítottak, de egyetlen gyógyszeres kezelés sem volt hatásos. Emiatt egész életemben túlsúllyal küszködtem.

Valószínűleg nem lehet gyerekem, de ezt soha nem is bántam. Most sem zavar, semmi anyai ösztönt nem érzek magamban. De viszont az édesanyám nagyon sokat hiányzik. Ő az egyetlen akire bármikor bármire számíthatok. És gyötör a lelkiismeret amiért én elmenekülhettem otthonról, ó viszont nem teheti.

Mostanában gyakran nézek háborús és egyéb szörnyű dokomentum filmeket, sorozatgyilkosokról mondjuk ahol az emberi szenvedés a fő téma.

Csak mert így azt mondhatom magamnak “látod, mi a te problémád ezeknek az embereknek a szenvedéséhez képest” Ez ideig óráig hatni is szokott, mert igaz minden embernek a maga kínja a legnagyobb, de azért Hirosimában látni ahogy a családod halálra ég, és utána szenvedések között a sugárzásban utánuk halni enyhén szólva borzalmasabb.

Jó lenne ha valaki gyakran megölelne és azt mondaná jól leszel. Vagy hogy még nem ment el teljesen az eszed ne félj, mert néha úgy érzem megőrülök.

Anyukám ezt megtenné, csak hát ő messze van. A párom is teljesen analfabéta érzelmileg, így ő is kiesett és gyakorlatilag nincs más.

Van olyan hely ahol ilyen jellegű problémát is tudnak kezelni?

#26396 Ipomoea hozzászólása: 2018.03.07. 21:03

Egyetlen emberhez tudsz fordulni és az Te vagy.Szerintem vállalj több felelősséget a saját életedért és hidd el hogy kijössz ebböl.A scippa nevü gyógyszert hagyd el ha két év alatt nem segitett,akkor minek szeded?Nem baj ha sirsz,legalább kijön és az sem baj ha ilyen élethelyzetben boldogtalan,depressziós vagy, furcsa lenne ha lelkes nyugalomban élnéd az életed az elmondottak alapján.Teljesen normálisak a reakcióid,emberiek és ha változtatsz meg fog változni az érzelmi életed és erösebb is leszel.A párod azért nem fog orvoshoz menni,mert neki nem probléma hogy iszik,neked az.Neked kell eldöntened hogy képes vagy e igy tovább élni vele,ha nem változtat ezen.Azt irtad hogy nem állsz ugy anyagilag,de ez változhat ha dolgozol vagy többet dolgozol.Szerintem nézz vidámabb filmeket ha amúgy is szomorú vagy,ne kinozd magad értelmetlenül.Sok sikert neked!

endrebandi52
#26179 endrebandi52 hozzászólása: 2018.02.14. 15:17

Kedves “Videl”! Én csak azt mondom neked / bocsi a ,hogy egyes szam masodik szemelyben szolitalak az miatt / 65 éves hívő ember vagyok, negyven éves lányom van / SZERELEM IDE, SZERELEM ODA, MINÉL ELŐBB MENEKÜLJ EL EBBŐL A KAPCSOLATBÓL! MERT HA A SZERETET KÖLCSÖNÖS LENNE, MÁR RÉG LE TETTE VOLNA A PIÁT! KÍVÁNOM LÉGY UTÁNA NAGYON BOLDOG! ÉN CSAK ABBAN TUDOK SEGÍTENI,HOGY, EGY JÓ KERESZTÉNY KÖZÖSSÉG TAGJA AKARSZ LENNI.Email:soosendre52es@ gmail.com/ írjál ha kérdésed van. Sajnos meg ölelni téged nem tudlak, csak jelképesen, jó? Ugyan is nős vagyok, tudom te is lelki segítségre gondoltál! Ölellek sok szeretettel!.

#26171 Videl hozzászólása: 2018.02.13. 23:37

Igen, szerintem is lehet ebben valami. És ki hagyott ott kit? Én sajna haza sem költözhetek. A megoldás az lenne ha én lennék magamra hagyva. Talán. De jelenleg eléggé labilis vagyok minden téren.

#26169 Videl hozzászólása: 2018.02.13. 22:54

Szia

Igen tudja. De olyan hangulat ingadozásai vannak, hogy nehéz követni. Egyszer bocsánatot kér és azt mondja befejezi, érsekes módon ezt alkohol hatása alatt. Aztán józanul kötöszködni szokott. Néha elismeri a felelösséget, aztán tagadja.

Én meg annyira nem tudom kezelni a helyzetet, hogy magambatartom amit gondolok és ettől fizikailag is beteg leszek. Legalábbis ez is szóbajött lehetseges okként az orvosnál. Most is 3 hete elhuzodó mandulagyulladásom van középfülgyulladással. És nem hatnak az antibiotikumok.
Amikor nyugodtabb volt a légkör itthon a torkom is javulásnak indult. Aztán volt egy veszekedés, sok sírás és utána beszélni sem tudtam annyira bedagadt újra a torkom.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close