Szédüléses betegség, de mi?

Téma címkék:
2018.08.02. 14:23

Sziasztok!

Az én történetem 2007-ben kezdődött, most 30 éves vagyok.

Egyik napról a másikra elkezdem szédülni, de nem forgó jellegű volt a szédülésem, hanem imbolygó, egyensúlyzavar szerű.
Elmentem neurológushoz, agyi CT, MRI, szemészet, fül-orr gégészet, rengeteg vizsgálaton voltam, minden leletem negatív lett. A neurológus vírusra gyanakodott. Írt fel Cavintont, amitől ugyan nem szédültem úgy, de a mai napig fennáll ez az egyensúlyzavar, a bizonytalanság érzése megmaradt.

2005-ben újra MRI, neurológia, szintén negatív leletek.
2018-ban ismét elindultam, fül-orr gégén kezdtem magán úton, elküldött BERA vizsgálatra, ami kimutatott valami eltérést. Ezután fül és agyi MRI-re, a belső fül MRI kontraszt anyagos volt, sehol nem találtak semmit, negatív eredmény. Vissza a neurológiára, a neurológus Betagen nevű gyógyszert írt fel reggel és este 1-1 szem. Lassan egy dobozzal beszedtem de nem érzek változást. Szinte folyamatosan érzem ezt az imbolygó érzést. Most megyek majd a reumatológiára mert a nyaki röntgen mutatott valami kisebb eltérést, aztán jövőhéten megyek vissza a neurológushoz BAEP és EEG vizsgálat eredményért. Ha ezek megint mind negatívak lesznek tényleg nem tudom hova forduljak.

Valakinek esetleg van hasonló panasza? Ha igen segítsen, hogy merre menjek tovább. Ez az érzés borzasztó….

#27068 zsala hozzászólása: 2018.08.16. 17:31

Kedves Tami!
Hát hasonló zavar gyötör minket, csak én már 69 éves vagyok. Hogy nálad is állandó ez a szédülés-kóválygás, ahhoz túl fiatal vagy…Én fél éve küszködöm ezzel, az összes vizsgálat, amit te is elszenvedtél, negatív, nem tudják, miért szédülök. Mintha fél liter tömény lenne bennem, úgy megyek az utcán, de egy gramm sincsen. Jelenleg Nootropilt kapok, de már három hete, semmi változás. Cavintont is ajánlottak, de kiderült, hogy ez rosszabb, mint a placebo, semmilyen orvosi hatása nincsen. Nekem is van még egy vizsgálatom a Neurológiai Klinikán, volt már SEM, most EMS lesz, de nem fűzök sok reményt hozzá. Ortopédushoz is mentem, azt mondta, nem tudja meggyógyítani a szédülésemet. Tegnap valaki az oxigénterápiát ajánlotta, hogy drága ugyan, de jókat hallott felőle. Jó a fülzúgásra meg minden indikációra, a szédülésre-kóválygásra nem látom az ajánlást. Hónapokkal ezelőtt már kaptam B12 injekciókúrát, folsav-kezelést, de nem javult azoktól sem. Hát elnézést, nincs nálam a bölcsek köve, csak gondoltam, megosztom a gondom valakivel, aki hasonló helyzetben van. Üdvözlöm: Bánhegyi Zsolt

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

Precognox

Close
Close