Szédüléses betegség, de mi?

Téma címkék:
2018.08.02. 14:23

Sziasztok!

Az én történetem 2007-ben kezdődött, most 30 éves vagyok.

Egyik napról a másikra elkezdem szédülni, de nem forgó jellegű volt a szédülésem, hanem imbolygó, egyensúlyzavar szerű.
Elmentem neurológushoz, agyi CT, MRI, szemészet, fül-orr gégészet, rengeteg vizsgálaton voltam, minden leletem negatív lett. A neurológus vírusra gyanakodott. Írt fel Cavintont, amitől ugyan nem szédültem úgy, de a mai napig fennáll ez az egyensúlyzavar, a bizonytalanság érzése megmaradt.

2005-ben újra MRI, neurológia, szintén negatív leletek.
2018-ban ismét elindultam, fül-orr gégén kezdtem magán úton, elküldött BERA vizsgálatra, ami kimutatott valami eltérést. Ezután fül és agyi MRI-re, a belső fül MRI kontraszt anyagos volt, sehol nem találtak semmit, negatív eredmény. Vissza a neurológiára, a neurológus Betagen nevű gyógyszert írt fel reggel és este 1-1 szem. Lassan egy dobozzal beszedtem de nem érzek változást. Szinte folyamatosan érzem ezt az imbolygó érzést. Most megyek majd a reumatológiára mert a nyaki röntgen mutatott valami kisebb eltérést, aztán jövőhéten megyek vissza a neurológushoz BAEP és EEG vizsgálat eredményért. Ha ezek megint mind negatívak lesznek tényleg nem tudom hova forduljak.

Valakinek esetleg van hasonló panasza? Ha igen segítsen, hogy merre menjek tovább. Ez az érzés borzasztó….

#29511 Varesz hozzászólása: 2021.01.17. 20:57

Szia kiderult azóta mi okozza?

#28790 Bagiella hozzászólása: 2019.09.25. 10:40

Sziasztok!

Van még itt valaki?
t_tamy_30, hogy vagy azóta? Kiderült mi a baj Nálad?
Hasonló cipőben járok, mint Te.

#28792 t_tamy_30 hozzászólása: 2019.09.26. 07:53

Szia!

Semmi nem derült ki azóta. Évente járok vérvételre, ott is minden rendben van. A szédülés, egyensúlyzavar a mai napig megvan. Hol jobb, hol rosszabb.

Neked mik a tüneteid? voltál dokinál?

#28793 Bagiella hozzászólása: 2019.09.26. 10:00

Szia Tamy!

Persze, voltam dokinál. Én egy forgó szédüléssel indítottam áprilisban. Azóta folyamatosan imbolygok, vagy nem is tudom hogy lehetne megfogalmazni, amit érzek. Egy helyben nem tudok megállni, mert mintha valaki rángatna. Mozognom kell… Viszont mozgás után meg olyan, mintha nem tudna leállni ott belül valami, mintha tovább mozognék. Egyedül nem tudok sehova menni, mert olyan bizonytalannak érzem magam járás közben. Nem nevezném szédülésnek egyik érzést sem!
Már mindenhol jártam (fülorrgégész, neurológus, belgyógyász, labor, kardiológus, CT, MR…) minden leletem negatív. Most még a reumatológia van hátra, mert az alsó gerinc szakaszomon 4 sérv van, meg csúnya degeneratív elváltozások. Ebből kifolyólag megyek reumáshoz, hátha a nyakamnál is van valami, ami ezt okozza. Minden esetre, borzalmas! Néha olyan, mintha el akarnék ájulni, vagy séta közben úgy érzem, hogy menten hanyatt esek, sokszor olyan, minhta egy hulllámzó talajon, szivacson járnék, ha fekszem akkor meg olyan, mintha a vizen ringatóznék egy matracon…
Te hogy tudnád megfogalmazni, hogy milyen az imbolygó érzés, egyensúlyzavar nálad?

#28794 t_tamy_30 hozzászólása: 2019.09.26. 10:04

háát kb. ugyan ezek vannak nekem is, pont ahogy megfogalmaztad…minden vizsgálaton végigmentem de semmi. azt hiszem ebbe bele kell törődnünk…

#29510 Varesz hozzászólása: 2021.01.17. 20:56

Szia
Azóta jobban vagy? Vagyis kiderult mi okozza?

#27528 dvk71 hozzászólása: 2018.11.02. 15:47

Üdv!
Nekem idén nyáron jött elő júniusban forgó szédülés hányással, de két nap alatt el is múlt, viszont kb két hétig tompaság, kábaság, kóválygás…se vezetés se sport..állandó fáradtságérzet és aludni- vágyás …Fülzúgással kombinálva. Nyaki Mri – nekem mondjuk a gerincemmel van kis baj meszesedés, stb a nyakban de sérv nincs , koponya ct ok, vér, ok, neurológia ok fül-orr gége, ok. Voltam Budán Dr Miltényi Csillánál, ő azt mondta BPPV. Elmúlt jól lettem …De! Két hete újra hajnalban balra fordulásnál erős forgás, hányás… kezdtem elölről. csak most ha balra fel emelem a fejem akkor mintha beforgatna de mégsem , viszont igencsak fáradtságot és egyensúlyvesztést okoz.. folyamatos fáradtságérzet…Várnám , hogy jobb lesz de semmi…Betarevin 2*1 b vitamin gingko ilyeneket szedek és az epley-t csinálom…minimálisan forgat balra.. Türelmetlen kezdek lenni, mert először két hét alatt rendben lett..

#27068 zsala hozzászólása: 2018.08.16. 17:31

Kedves Tami!
Hát hasonló zavar gyötör minket, csak én már 69 éves vagyok. Hogy nálad is állandó ez a szédülés-kóválygás, ahhoz túl fiatal vagy…Én fél éve küszködöm ezzel, az összes vizsgálat, amit te is elszenvedtél, negatív, nem tudják, miért szédülök. Mintha fél liter tömény lenne bennem, úgy megyek az utcán, de egy gramm sincsen. Jelenleg Nootropilt kapok, de már három hete, semmi változás. Cavintont is ajánlottak, de kiderült, hogy ez rosszabb, mint a placebo, semmilyen orvosi hatása nincsen. Nekem is van még egy vizsgálatom a Neurológiai Klinikán, volt már SEM, most EMS lesz, de nem fűzök sok reményt hozzá. Ortopédushoz is mentem, azt mondta, nem tudja meggyógyítani a szédülésemet. Tegnap valaki az oxigénterápiát ajánlotta, hogy drága ugyan, de jókat hallott felőle. Jó a fülzúgásra meg minden indikációra, a szédülésre-kóválygásra nem látom az ajánlást. Hónapokkal ezelőtt már kaptam B12 injekciókúrát, folsav-kezelést, de nem javult azoktól sem. Hát elnézést, nincs nálam a bölcsek köve, csak gondoltam, megosztom a gondom valakivel, aki hasonló helyzetben van. Üdvözlöm: Bánhegyi Zsolt

#27176 Roli76 hozzászólása: 2018.08.26. 19:54

Kedves Tami és Zsolt!

42 éves vagyok.Lassan 3 hete hasonló a közérzetem nekem is, mintha alkoholt ittam volna, olyan kábaságot érzek illetve, néha mintha zsibbadna az arcom a bal szemem melletti alatti területen.
Neurológián, fül orr gégészeten minden rendben. Beutaltak belgyógyászatra is, arra még várnom kell.
Vérnyomásom elég alacsony, a felső érték 100-110 közötti, de sokszor a 100 at sem éri el, de ez midig ilyen volt. Felállásnál gyakran megszédültem, de pár mp után helyrejött.
Előző év májusban volt egy középfül gyulladás, akkor infúziós kezelést kaptam illetve tablettát kellett szedni pár hétig (Notropil, medrol) akkor egy ideig magas volt a vérnyomás, attól éreztem ezt a szédülést, kábaságot, aztán a tabletták abbahagyása után szép lassan csendesedett, majd elmúlt.
Üdvözlettel: Roland

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close