depreszió

Téma címkék:
2018.12.01. 23:34

Segítségre lenne szükség mert úgy érzem, hogy depresszióba estem… ha egyedül maradok rögtön a sírás kerülget, vagy csak sírok.. fáj minden porcikám, mozogni is alig tudok…. és legszívesebben csak lemennék a garázsba kocsit beindítom és a kipufogógáztól megoldódik minden… tovább nem fog fájni minden… tudom nem megoldás.. de nem tudom meddig maradok tiszta, hogy vissza rántsam magam….Olvastam, hogy ez depresszió, tanácsokat, hogy zenét hallgassak, mozogjak.. de erőt veszek magamon elkezdem és rövid idő után ismét olyan erősen rám tör a dolog…. napközben dolgozok mikor másokkal vagyok addig jó, de amint magam maradok kitör belőlem és alig tudom türtőztetni magam… nem vették még észre, max hogy fáradt vagyok.. ami igaz is mert hiába alszok akkor is fáradt vagyok.. néha annyira nehéz kikelni az ágyból, mintha mázsás karjaim lennének… de kikelek mert a munkahelyen lakom és ki kell… félek hogy egyszer tényleg lemegyek, de nem akarok.. küzdeni akarok de nem tudom hogyan tegyem… el kell mennem a dokihoz vagy csak kinevet… vagy talán valakit kérjek meg,,, nem tudom.. Vezető vagyok a munkahelyemen és ugye mindig erősnek kell mutatnom magamat, tudnom kell kinek mi a feladata… családom messze van, párom nincs.. nincs senki aki átölelne vagy csak annyit kérdezni mi van veled… ki tudok jönni ebből a dologból ha pakolgatok, takarítok…. vezetni már nem merek mert néha rám tör ez a dolog, olykor padlógázzal megyek, de nem akarok senkit megölni mert 180-al megyek… kár volt venni erős autót… Mit kellene tennem ??? Van rá valami módszer.. vagy hely?? Vagy nincs?? semmi…

EN-ek
#27677 EN-ek hozzászólása: 2018.12.07. 10:15

Bizony mondom néktek (kutyák) ahogyan azt ma reggel a rádiómban is mondtam: Aki belém akar harapni, annak erős fogsorral kell rendelkeznie! Ütésálló gazdagságunk van! Száz éve nem volt ilyen jó pályán a magyar gazdagság! HEJJ!

Ezért most mki őrüjjön, mint NYÚL a farkának! – és szépen tőcse KI a Népnemzeti Konzultációt, és külggye vissza! (nekem) DE úgy ám, h az nekem tessék!;)

ÉS aki -még ezekután is- netalán fitymálkodik, v kötekedikk, azt (mindenhonnan) KIrugatom!! ÉJJEK!

#27654 Hasaspasas hozzászólása: 2018.12.04. 14:54

Érdekes, hogy vezetőként depressziós vagy, én meg amiatt vagyok depressziós, hogy 62 évesen már egyik munkáltatónak sem kellek évek óta, pedig ALEPH könyvtári rendszert használva éveken át dolgoztam a Magyar Rádióban: a műsor dokumentumtárban, de a Levéltárban is. Viszont egy jó ideje az állam által fenntartott munkahelyeken létszámstop van és rendszeres elbocsájtások – hiába van rengeteg feladat. Az ott lévőket túlterhelik és olyan munkákat végeztetnek velük, amihez nem értenek. Én pedig, akit ott képeztek ki a Bródy Sándor utcában – bizonyítvánnyal együtt – nem vesznek vissza. Én nem tudom milyen területen vagy vezető, biztos nem tudnál alkalmazni, mert engem már nem lehet mint az állatot folyamatos stressznek és túlterhelésnek alávetni: én már csak a magam nyugodt tempójában tudnám azt végezni, ami a szakmám, amihez értek, a számítógépes digitalizáláshoz. De már több éves kihagyás után 3 évvel a nyugdíj előtt legfeljebb rész munkaidőben, de legszívesebben távmunkában dolgoznék valamit. Idős, beteg anyám nyugdíjából tart el, képzelhetett mekkora stressz és depresszió az eredménye az ilyen helyzetnek. Szóval érdekelne, hogy valaki – vezető beosztásban – mitől lesz depressziós. Én elmeséltem, hogy miért lettem az, most te jössz. Ja és ha tudnál alkalmazni és közben erősítenénk is egymást bajaink stresszeink kibeszélésében, talán segíteni is tudnánk egymásnak. Ahová választ írhat bárki, aki beszélgetni akar velem: ide írjon: hasaspasas@rsvhr.com Köszönöm. István 87 neked meg jobbulást kívánok.

EN-ek
#27642 EN-ek hozzászólása: 2018.12.02. 07:56

WAO! 180°-al? :O siráj! hát ÉN se ülnék be melléd a apósülésre… (elég szerény mberke vok) mijen verda? :D

hácsak ésszel, mert még Lkap vmi unatkozó zsaru, aztán JÓL +büntiz! ahogy kell… :P
depire kömben a.depik valók – a dokik szerint. (sztem n érnek LF se, de eza szokás:)

DE különben is: 1 góré legyen mindig belevaló, talpraesett, és izé…iránymutató! kömben ODA lesz a tekintéj, ésa végén a NYULL viszi apuskát! ;)

#27646 gusztustalan senki hozzászólása: 2018.12.02. 15:35

Ezzel nem sokat segítettél neki szerintem. Nem kéne az ilyen dolgokat viccként felfogni, mert marhára nem azok. Ha egy nap esetleg olyat tesz, amit nem kéne, téged nem fog érdekelni, valószínűleg tudni sem fogsz róla, de lesznek, akiknek örökre meg fog változni az életük. Ha kedveset nem tudsz írni, ne írj semmit.
Neked pedig kitartást, együtt érzek veled. Ha gondolod, olvasd el az én történetemet, vannak ott értékes hozzászólások. Lehet, hogy segítenek neked is. A doki pedig nem nevetne ki, hiszen nem véletlenül lett pszichológus. Tudom, könnyű írni, meglépni már nem. Én is félek, de egyre jobban hiszem, hogy nincs mitől. Ez a világ hatalmas és igen, sokszor félelmetes, de ki kell tartanod. Én is úgy érzem, túl apró és gyenge vagyok egy akkora kihíváshoz, mint az élet, de gondolj csak bele, ha másnak megy, nekünk miért ne mehetne. Nem vagy kevesebb senkinél sem, fel a fejjel és több önbizalmat. Ne legyél olyan szánalmas, mint én, aki néha a saját barátaitól is fél. Nyisd meg magad valakinek és kezdj el bízni az emberekben, különben hamar úgy végezheted, mint az a 17 éves kis csücske, aki most lelket próbál önteni beléd. Ne add fel!

boldogbordi
#27650 boldogbordi hozzászólása: 2018.12.03. 19:26

Pontosìtok doki nem= pszicholugus
Ez elöbbi orvosit végzet ( pszichiáter)még utobbi bölcsészkaron s ez utobbi tud segìteni abban,hogy 1 meghallgat,2 segìt az érzelmeid felisméréseben,müködésed megértéseben többek között. Hogy mia cél az rajtad múlik ;)Az elöbbi,mivel orvosból van elsősorban a depreszió tüneteteit tudja kezelni, gyógyszerel,ha szükséges, és te is azt érezed h segìt. (Szerintem önmagában semmit se ér) van olyan orvos,aki rendelkezik pszichoterpiás szakvizsgával ( tehát 2in1)
Szerintem amúgy érdemes, először piszchologust keresni,vele megtudjátok beszélni,h kell a gyógyszer s ha kell általában szoktak ajánlani dokit hozzá
(Szerintem legálábis nekem ez az út jöt be)
Tök,jó hogy mindezeket leìrtad köszönöm. Ez nagy lépés :)
Módszer,az rengeteg van… neked kell megtalálnod a leginkább testhez állot (van akinél, teljesen müködik valami valakinél meg egyáltalán nem egyik vagy másik) Ha kérsz segìtséget ebben ia tudnak neked útjelzőt adni.
Magad is utána tudsz olvasgatni,h érdekel az internettel ovatosan, sok a hülyeség, vagy térj be egy könyvtárba ( pl pszichiátria magyar kézikönyve ez egy batár nagy könyv, de van róla szó a terepiás irányzatokról is)
Nekem a saját magan álltal info szerzés sokat segìtet,h megértsem franc történik…
De
Ne félj segìtséget kérni,ha bizonytalan vagy,akkor mond el,hogy az vagy,hogy érdeklödsz,hogy nem is tudod merre. Elsőkörben nem is kell meszire menni,ha normális a házi orvosod pl tőle is érdeklödhetsz. ;)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close