parkinsonkor

Téma címkék:
2018.12.09. 07:00

65éves vagyok.,2010 ben âllapitottâk meg hogy beteg vagyok.Sajnos 7 ,8 hònapja nagyon leromlott az állapotom! Azóta nem tudok sehova menni,és semmit nem tudok csinálni.A neurologusom nem akarja emelni a gyògyszer adagomat a tùlmozgás miatt,mivel igy is nagy a tùlmozgàsom,lefagyások is vannak ès izom görcsök.Az izom görcsök nagyon kikészitenek.Olyankor nem tudok menni,lehetetlenné válik a helyzetem a fájdalomtól! Azt a döntést hoztam a neurologusom egyetértésével hogy DBS műtét alá vettem magam! A pontos idő pont még nem ismert,de január eleje lőreláthatolag!Kedves betegtársaim kérlek benneteket,akik már túl vannak ilyen műtéten egy pár szóval irjátok le hogy sikerült, mivan veletek!Nagyon felek de majd csak tul leszek rajt.Mindenkinek sok erőt egészséget kivânok!

#27709 nick bogi hozzászólása: 2018.12.12. 15:56

Kedves Kajosma.Orulok nagyon hogy valaszoltal.Nagyon sajnalom hogy a beszeded nem olyan mint volt.Voltal orvosnal mit mondtak?Nekem volt juliusban egy terdprotezis mutetem,es amikora jobb labam gorcsolni kszd a mutott is befeszul.Olyankor nagyon faj.Ezert nehezebben gyogyul a mutott labam.Remelem jol vegzodik minden,mert mar kb.marcius ota sehova nem tudok menni.Ha nem zavarlak ,majd megirom hogy zajlott a mutet.Addig is a legjobbakat kivanom..

#27708 nick bogi hozzászólása: 2018.12.12. 15:40

Kedves Maja 1.Nagyon koszonom a vaszod,es azt is hogy megosztottad velem a Te betegsegedet.Nagyon jo hogy sikerukt a mutet.Szivbol kivanom hogy meg nagyon sok even at elvezd az eletet.Majam ha megkerdezhetem hol mutottek.,?Az en mutetem Pecsen lesz.Meg meg azt hogy neked miyen tuneteid voltak ? Tudom hogy minden beteg mas.Oszinte leszek,varom is meg nem is a mutetet.Mas kiutam nincs,akarhogy gonolkodok.Megegyszer koszonom a valaszod,es sok erot egeszseget kivanok.

#27702 maja1 hozzászólása: 2018.12.12. 11:35

Kedves Bogi! Nekem is 2014-ben volt a DBS műtétem, de nekem már idén volt egy telepcserém is. Tizenkilenc éve állapították meg a betegségemet. A DBS műtét egyértelműen pozitív változást hozott az állapotomban. Mindezt úgy, hogy a Madopar adagját 4×50 mg-ra tudták csökkenteni! Csak javasolni tudom Neked és másoknak is a műtétet. Én azóta második születésnapomként tekintek a műtét időpontjára. Sok sikert Neked és bátorságot az elhatározáshoz!

Maja1

kajosma
#27697 kajosma hozzászólása: 2018.12.11. 13:18

Kedves Bogi ! Nekem ezt a mütétet 2014. decemberé.ben csinálták. Most elemcserére várok, mert amit bőr alá ültettelk, annak az elemjét 4 évenként kell cserélni. Úgy hallottam, két egyforma Parkinson beteg nincs , személyre szólóan kezelnek, gyógyszereznek. A műtét után kevesebb gyógyszert kell bevenni, nekem a túlmozgásaim megszűntek, lefagyások időnként vannak. De a mütét után pontosan nem tudom mennyi idővel elromlott a beszédem. Naponta változik, hol jobb, hol rosszabb. Van amikor nagyon rossz, főleg, ha fáradt vagyok. Hogy ez a probléma akkor is van-e, ha nincs műtét, azt nem tudni.de a betegségnek ez is tünete, ahogy a rossz irás.Biztos lesz sok hozzászólás és Neked kell eldönteni, hogy vállaljad-e . De ha olyan rossz az állapotod, akkor a műtét után csak jobb lenne.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close