Én

Téma címkék:
2019.01.05. 19:50

Sziasztok! 15 éves vagyok 3 éve depressziós. Legalábbis az orvosok szerint. A történetem elég egyszerű. Elvált szülők, apámat nem érdeklem. Persze az elején tartottam apámmal a kapcsolatot, csak aztán elkezdett verni. Egyszer az iskolában is meglátogatott, ahol aztán az egész osztály előtt vesztünk össze és akkorát kaptam, hogy csodálom, hogy nem tört el az arccsontom. Általános iskolában bántottak, most már nincsenek barátaim. Nem érzem magam fontosnak, állandóan veszekszek anyukámmal. 12 évesen kezdtem azt érezni hogy nem kellek senkinek, ekkor kezdtem önpusztításba. Nem ettem, nem aludtam és bántottam magam. Mostanra 2 sikertelen öngyilkossági kísérletem volt. Mikor ezt anyám észrevette, elvitt pszichológushoz, akit nagyon utáltam, úgyhogy otthagytam. Kívülállónak érzem magam az egész világban, nincs kivel megbeszéljem a problémáim. Senki sincs akiért megérné itt maradnom.

#27813 Aniko51 hozzászólása: 2019.01.06. 16:42

Szia! BUÉK! Az előzőekhez képest remélem csak jobb jöhet! Azt máris jól tetted, hogy segítséget kértél, legalább itt. A pszichológus is jól jött volna a helyzetedben, ha engedted volna neki, hogy bizonyítson. Ez a te korodban persze rendben van, nem értitek meg a felnőtteket, és ők sem a fiatalokat. Elsőként azt tanácsolom, olvasd el amit írtál, mintha nem te írtad volna, hanem neked kellene segítened valakin. Ugye te sem javasolnál neki semmi ostobaságot. Mi sem, neked, mert nincs értéktelen ember, csak fel kell fedezni benne a jót. Írod, hogy megszakadtak a barátságok. Most itt a lehetőség újakat kötni. Szépen lassan össze lehet hozni, csak éppen nem szabad úgy nekiindulni, hogy “úgyis utálni fog”. Nagyon jól jönne egy megértő nagyi is, akivel el lehetne beszélgetni. Anyukáddal is javíthatnál a kapcsolatotokon, és máris nem látnád olyan rettenetesnek a világot. Két év nagy idő, amióta romlott a helyzeted, de rendbe lehet hozni. Veselkedj neki a tanulásnak, sportnak, és valami szép, okos hobbinak. Légy türelmes magaddal és a környezeteddel is. Javulást kívánok, és majd jelentkezz, mit csinálsz, és miben segítsünk a továbbiakban.

#27810 hjalmar hozzászólása: 2019.01.06. 15:09

Szia!

Nem voltam még hasonló helyzetben, én csak eljátszottam a gondolattal. Ettől függetlenül azt mondom, hogy van miért maradnod. Egyetlen ember miatt. Saját magadért. Csak magadnak érdemes bebizonyítanod, hogy értékes vagy.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close