Ha nincs kiút…

Téma címkék:
2019.03.03. 13:48

Kedves Betegtársak! Sokszor gondolok arra, mi lesz, ha nem tudom majd magam ellátni. 2005-ben állapították meg nálam a Parkinson kórt. Akkor még nem igazán voltak tüneteim, de elkezdtek gyógyszerezni. Váltogattuk a tablettákat, mert a tudat-alattim tiltakozott az ellen, hogy bennem maradjanak. Magyarán szólva: kihánytam rövid idő alatt a bevett tablettákat. Nagy nehezen beállt a rendszer. Az orvosom azt mondta, garantál még 10 jó évet. Nem kérdeztem, mi lesz azután. Nem akartam tudni, s az az igazság, most sem akarom tudni. Közben sok ismerősöm átesett a DBS műtéten. Ideig-óráig javulni látszott az állapotuk, de úgy látom, leginkább tovább romlik, nemhogy nem javul, de nem is stagnál. A jelenlegi kezelő orvosom azt mondta, bezárult a gyógyszeres kezelésem lehetősége, szánjam rá magam valamelyik műtétre. Én azonban egyenlőre ettől még mereven elzárkódzok.

Azóta sokat gondolkozok azon, mit tegyek, ha véglegessé válik, hogy nincs kiút. Várjam-e meg, hogy teljesen lerobbanjak, hogy teher legyek a környezetemnek, hogy csak gond és baj forrása legyek?

Ti gondolkodtatok már ezen?

A múltkor láttam egy cikket, amely szerint egy gyógyíthatatlan beteg édesanya eutanáziával végzett magával. Rendezett körülmények között, családja körében. Szeretettel vették körül, orvosi segítséggel, méltósággal tudott elmenni. Természetesen nem nálunk, hanem Hollandiában történt mindez. Mit gondoltok erről? Kíváncsi vagyok rá! De kérem, csak azok írjanak, akiknek valódi mondanivalója van. A standard eutanázia-ellenes vagy -melletti vélemény nem érdekel. Csak akinek ez a betegsége van és tisztában van a végkifejlettel, annak a véleményére vagyok kiváncsi.,

attoosz
#29369 attoosz hozzászólása: 2020.07.31. 00:38

Én sohasem gondoltam erre a lehetőségre. Viszont érdemes lenne megvizsgálni, hogy nem tartózkodsz-e vajon sokat egy víz ér fölött, mert az is okozhat problémát. Én sajnos sokat voltam felette, pont a fejem is beleesett. Nagyon sokat számít a lakóhelyünk milyensége is. két éve lakunk ebben az új házban. Én csak műanyag háznak hívom, ezt a könnyűszerkezetes házat. Televan üveggyapottal meg hungarocellel. Rájöttem, hogy ez is sokat rontott az állapotomon., mert az itt eltöltött két év alatt többet romlott az állapotom, mint azt megelőző 12-13 évben.

EN-ek
#28118 EN-ek hozzászólása: 2019.03.09. 21:42

Kedves bátyám!

Ezeka birkák n fognak neked írni semmit, mert NYUSZIK! a komoj dolgoktól meg egyenesen KIrázza őket a hideg, és átmennek álszent kussolósba! (uez megy a faszbukon is;) bezzeg a értelmetlen hüjeségeket imággyák!!:/

a SAJÁT véleményem mindazonáltal a következő:
Hollandiát ne hasonlítsd Mo-hoz, mer az 1 vicc lenne!!:) az 1 super lib. demokrácia év100dok óta, mellesleg a EU 1ik legfejlettebb, legnyitottabb országa, pár tucat fényéwel jár előttünk szellemileg! (is) ez + ugye 1 sötét BEgyepesedett 1/2feudális renccer, élén 1 elmeHÁHÁborodottal. ( – No comment.
1ébként az ottani euth. intézet CSAK belföldi (hazai) polgárokat vállal. Ami téged érdekelne, az a svájci! (ott 2 van, és az EGYIK fogad külföldi vendégeket is! Az árakat fejből n tom elég rég néztem, DE n ócsó! (kb. 3 milla körül van HUF-ba) Akit érdekel, úgyis +keresi magának…

DE… úgy tom az utolsó pár évbe eléggé +szigorították a dógot, most már télleg CSAK súúújos/fájdalmas/terminális állapotú paczienseket vállalnak! És sztem a parkinzon n tartozik ide, bármijen szar is Lviselni amúgy 1ébként. (régebben volt példa, h sima depiseket is Laltattak, és a Kormány (az ottani) ezt kissé zokon vette:)

Rem segített vmit. Üdv és addigis javulást

EN-ek
#28119 EN-ek hozzászólása: 2019.03.09. 22:18

Ps: A sarlatánok mellett (hejett) esetleg érdemes lenne még kipróbálni a FŰT is!! (n vicc:)

Nesze itt van 1 rakás link >>

#28111 hopihe64 hozzászólása: 2019.03.08. 11:36

Kedves Betegtársam! Az én állapotomban sem tudnak segíteni az orvosok akkor én mit tegyek? A problémám lelki eredetű azon belül több olyan pszichiátriai betegség társul mint az Agorafóbia,depresszió,Pánikroham,szívritmuszavar.A szakorvosom azt mondta,hogy ezekkel a betegségekkel együtt kel éljek,és azt tapasztalom időről időre egyre csak romlik,és nem látom a változást,de az állapotom egyre csak mélyül.A családom szeme előtt megyek egyre jobban tönkre szeretnék változtatni de sehogy sem megy.

attoosz
#29367 attoosz hozzászólása: 2020.07.30. 20:12

EN hozzászólását nem tudom értékelni.
Én sem szeretném a műtétet, de én optimista vagyok. max. tolókocsis leszek. Az agyamba ne nyúlkáljon senki.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close