Veszteség miatti depresszió?

Téma címkék:
2019.03.29. 20:41

Sziasztok Heni vagyok 25 éves.

2015-ben elvesztettem sajnos az anyukámat stroke miatt ami teljesen össze tört. Azóta sokszor sírtam miatta. 2018ban a háziorvosom kitöltetett velem egy tesztet amiből megállapította hogy depressziós vagyok de nem kicsit hanem nagyon de öngyilkos nem akartam lenni és nem is akarok. Felirat nekem egy antidepresszánst amit persze nem akartam szedni mert tudtam hogy függőséget okoz de nem csak ezért nem akartam szedni. Azóta sokszor voltam dokinál mert nem éreztem jól magam. Legutóbb elküldöt ideg gyógyászatra de ott nem nagyon vizsgálták meg de már kaptam egy gyógyszert ( betagen 24mg) amitől nem fogok szédülni. Mostanában ha valami új gyógyszert kapok amit nem ismerek nem merem bevenni mert attól tartok hogy szarul leszek. Tegnap hazza küldtek a munkahelyemről mert olyan szinten görcsölt a hasam hogy alig tudtam menni. Ma elmentem dokihoz elmondtam hogy mi a bajom erre ő ez a PÁNIKBETEGSÉG nagy nehezek kikönyörögtem hogy mérjen vérnyomást közben a labort is kértem hogy csináljuk. A vérnyomásom 110 volt mint múltkor is amikor a dokinál voltam de ő erre semmit nem mondott. Az elött egy kávét is ittam.

Ma egésznap fájt a fejem meg hányingerem van, ég a gyomrom, szúrt a hasamnál.

Mostanában eléggé feszült vagyok észre vettem magamon hogy vakarozok vagy épen a számát rágom, ami biztos az idegességtől meg a stressztől van. Az esték a legrosszabbak mert nagyon nehezen alszok el hiába iszok nyugi teát. Próbálom sokszor elfoglalni magam de kB semmi nem köt le rendesen. Lehet hogy ez tényleg a Pánikbetegség de attól még ki kellene rendesen kivizsgáltatnia főleg ha én kérem. Mi van ha tényleg van valami de ő csak erre fogja. Volt vagy van valaki esetleg aki ebben tapasztalt mert én már beleőrülök mert nem tudom hogy mit csináljak hogy jobban legyek. Elküldtek pszichológushoz hogy valami terápián kellene részt vennem. De áprilisban el fogok menni egy teljes körü kivizsgálásra magánklinikára ami nem olcsó de az egészségem többet ér. Aki vesztett el valakit hogy lett jobban? És valaki volt itt pánikbeteg ő hogy gyógyult ki kérlek segítsetek…

Proxyone
#28809 Proxyone hozzászólása: 2019.10.03. 21:09

Kedves Heni,
A veszteségeket mindenki másképp éli meg. Valakinél elõhoz régóta lappangó feszültséget, valaki nemmer kötõdni máshoz, valaki depresszióba esik. Mindenki másképp vészeli át. A nincs kedvem semmihez érzés ismerõs. XD. Meg a szarul alvás is. Fontos, hogy ne hergeldbele magad dolgokba.
Remélem sikerült jobban lenned. Én Rexetint szedtem egy évig. Meg néha Xanaxot. Mostmár elhagytam mindkettõt.
M

#28841 heeni25 hozzászólása: 2019.10.09. 08:19

Köszönöm szépen. Hát igyekszem jobban lenni vannak nehezebb idők és könnyebbek. Te hogy vagy?

Proxyone
#28845 Proxyone hozzászólása: 2019.10.11. 21:03

Szia, én jól köszönöm.
Ez mindig így van, néha jobb néha rosszabb. Azért ne költs sokat a dokikra, mert szeretnek bebeszélni emberekbe dolgokat. Csinálj olyan dolgokat amiket szeretsz. Foglald el magad. Az segít, a többi alakul. Számat én is rágtam, meg én is nehezen alszom. Túlpörög az agyad, nem bír lenyugodni. Pánikbetegség sem biztos amúgy, csak vannak depresszióra hajlamosabb/érzékeny emberek, és ilyen jellegű törések kihozzák a depressziót. Nehezebben élsz meg helyzeteket. Remélem van melletted valaki, aki nem hagy magadra. Ez fontos ilyenkor.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close